Koledzy pomóżcie.. wymieniłem sobie kierownicę na inną i po wymianie zauważyłem, że jak jadę i wciskam sprzęgło to zapala mi się kontrolka biegu jałowego (N). Czym to jest spowodowane, co mogłem spieprzyć przy wymianie? Kierownica na którą wymieniałem jest praktycznie taka sama jak stara, jest bardziej płaska i szersza o te 2cm... przewody pasują, z linką sprzęgła nic nie robiłem. I tak przy okazji, od czego są te 2 przewody które się wpina pod manetką gazu? Może coś pokręciłem i na odwrót je podłączyłem?
Dodam, że sprzęgło działa ok, choć jak jechałem już po wymianie kierownicy to ze 2 razy miałem takie trzaski, wydaje mi się że ze sprzęgła..
Tak. Generalnie kontrolka świeci się wtedy kiedy powinna się świecić, ale jak np zmieniam bieg z 2 na 3 to w czasie wciskania sprzęgła zapala się na chwilę kontrolka...
Skoro tak się dzieje, to powiedziałbym że usterka jest w zupełnie innym miejscu i przypadkowo pokryła się z wymianą kierownicy.
Mianowicie mam na myśli czujnik biegu jałowego. Z tego co kojarzę, to jest to ten pojedynczy kabelek pod pokrywą zębatki zdawczej, ale mogę się mylić.
Proponuję dla sprawdzenia najpierw odłącz całkiem czujnik sprzęgła (pod mocowaniem klamki sprzęgła) i zobacz czy objawy są dalej, jeśli tak to problem leży w czujniki luzu tak jak pisze Defi.
@lucek po odłączeniu styków pod klamką sprzęgła lampka N świeciła mi się, ale motocykl w ogóle nie chciał odpalić. Ponawiam pytanie, od czego są te 2 cieniutkie styki pod klamką hamulca?
Dodam jeszcze, że przy zmienianiu biegów to nie dzieje się zawsze. Czasami jak jadę to problem w ogóle nie występuje, innym razem przy wysprzęglaniu albo wciskaniu sprzęgła na światłach mimo wbitego 1szego biegu zapala się zielone "N"
Cześć. Macie może jakiś pomysł jak zniwelować te widoczne na zdjęciu otarcia? Myślałem, aby przetrzeć je papierem ściernym, potem papierem wodnym, a na końcu zamaskować to farbą. Uda się to czy nie bardzo? Chodzi o otarcia na silniku, obciążniku kierownicy i przy sprzęgle.
Kawasaki ER-5 ---> Kawasaki ZX6R 636 '05 Mój garaż! Łona - ĄĘ
Marzeń się nie odkłada... To na marzenia się składa!
Pigwa
pigwa pisze:Cześć. Macie może jakiś pomysł jak zniwelować te widoczne na zdjęciu otarcia? Myślałem, aby przetrzeć je papierem ściernym, potem papierem wodnym, a na końcu zamaskować to farbą. Uda się to czy nie bardzo? Chodzi o otarcia na silniku, obciążniku kierownicy i przy sprzęgle.
DSCF5337.JPG
DSCF5339.JPG
To co napisałeś + szpachla na początek
Tam masz ubytki metalu i sam papier ścierny nie wystarczy.
Na początku wygładzić - wyszpachlowac - znowu wygładzic i pomalować
Robię tak w modelach i efekt jest
Sam ostatnio reanimowałem obśrupane ciężarki kierownicy