Pytania wszelkie

Naprawa, wymiana, konserwacja, po prostu pomoc ...

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

Awatar użytkownika
Lish
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Karol
Miejscowość: Piaseczno
Plecak: Kiti
Garnek: biały
Telefon: 500366623
Motocykl: fzs600 pies
Kontakt:

Re: Pytania wszelkie

Post autor: Lish »

Pawel5 pisze:i tu pytanie jak to nprawic? czy to. co powaznego?
Nie powinno być nic poważnego - lag pewnie nie pokrzywiłeś. Najpewniej skrzywiła się kierownica stykając się z ziemią. Miałem to samo po szlifie. Najlepjej wymienić kiere na nową. Można również spróbować odkrzywiać, ale to raczej trzeba zdjąć i w warsztacie pokombinować.
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
piter3105
Motocyklista
Imię: Piotr
Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
Plecak: Ania
Garnek: LS2
Motocykl: BMW R 1100 RT

Post autor: piter3105 »

Pinio666 pisze:Dlatego wazne jest to jak jeździsz? Pozatym zastanow sie czy nie warto dołożyć te 100 zł i kupić coś lepszego? Chyba że naprawde masz bardzo ograniczony fundusz i nie stać Cię na więcej, a jest mus jeździc to nie masz wyboru. Choć nei wiadomo czy szybko się zużyje i za kilka miesiecy znowu bedzie czekał Cię wydatek 200 zł:)
Zgadza się, dlatego chyba jednak zainwestuję w sprawdzonego DID'a ;) Bo jednak napęd to istotna sprawa, a czasem te oszczędności przeradzają się potem w dużo większe dokładki.
Philips
Rowerzysta
Miejscowość: Warszawa
Garnek: AGV

Post autor: Philips »

Hej,

Czy trzeba na coś szczególnie uważać przy demontażu całego zestawu zegarów? W serwisówce jest groźny zapis, że obrócenie zegarów choćby na chwilę tarczą w dół spowoduje ich nieuniknioną usterkę w przyszłości, dlatego wolę zapytać. Ktoś demontował, zakładał nowe, i czy były z tym jakieś wielkie problemy?

Pzdr!
Awatar użytkownika
lucek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Lucek
Miejscowość: Puławy
Plecak: Kamila
Garnek: Schuberth C3
Telefon: 505228947
Motocykl: BMW F800GS
Kontakt:

Post autor: lucek »

Ja ostatnio wymieniałem środek w zegarach i nie napotkałem na żaden problem. Mówiąc szczerze nie widziałem takiego zapisu w serwisówce, ale jeśli to prawda to moje się już nie nadają bo całą zimę leżały na szafie zegarami w dół, a jednak działają.
www.hangover.art.pl
Awatar użytkownika
pioter300
Motocyklista
Miejscowość: Wa-wa/Piaseczno
Garnek: SHARK S900

Post autor: pioter300 »

lucek pisze:Ja ostatnio wymieniałem środek w zegarach i nie napotkałem na żaden problem. Mówiąc szczerze nie widziałem takiego zapisu w serwisówce, ale jeśli to prawda to moje się już nie nadają bo całą zimę leżały na szafie zegarami w dół, a jednak działają.

A te środki zegarów to kupiłeś w sklepie, czy znalazłes gdzies używane?? Rozumiem, że wymieniałes te plastiki z mocowaniem zegarów do kierownicy?

Musze wymienić środek, bo jeden zacisk mam popekany po szlifie poprzedniego właściciela i mi latają zegary, a całe kosztują około 1000pln.
Jestem bardzo początkujący więc proszę nie dziwić się niektórymi moimi pytaniami.
Pierwsze moto, pierwsze godziny jazdy i pierwszy kontakt z mechaniką.
Awatar użytkownika
lucek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Lucek
Miejscowość: Puławy
Plecak: Kamila
Garnek: Schuberth C3
Telefon: 505228947
Motocykl: BMW F800GS
Kontakt:

Post autor: lucek »

Znalazłem na allegro sam środek nowy kosztował ~150 zł. Usterkę miałem podobną, ale teraz trzymają się na beton :D

Tutaj jest link do aukcji: http://allegro.pl/srodki-obudowa-zegaro ... 49222.html co prawda już zakończonej, ale nie zaszkodzi zapytać sprzedającego.
www.hangover.art.pl
piter3105
Motocyklista

Ja u siebie demontowałem już nie raz (łącznie z wyciąganiem wskazówek) i nic mi się nie stało-prędkościomierz wskazuje dobrze, a obrotomierz jak nie działał tak nie działa :P

-- 21 Wrz 2012, 20:06 --

Orientuje się ktoś czy w serwisie/salonie Kawasaki dostanę od ręki takie pierdółki jak pokrętło przebiegu, ucho, przez które przechodzi linka prędkościomierza i zaślepkę śruby wahacza?
garrowq
Motorowerzysta
Imię: Piotrek
Miejscowość: Piaseczno
Garnek: UVEX 515 BOSS

Post autor: garrowq »

Najlepiej zadzwoń do najbliższego serwisu Kawasaki, bo wątpię żeby takie informacje byłby w stanie udzielić Ci ktoś z forum ;)
Awatar użytkownika
JMR
Motorowerzysta
Imię: JAREK
Miejscowość: Ostrów Mazowiecka
Plecak: ROBERT KUBICA
Garnek: HELD APACHE
Numer GG: 728024
Telefon: 788******

Post autor: JMR »

Pamiętam że ktoś właśnie też zamawiał pokrętło przebiegu u Kawasaki chyba 15zł to kosztowało.Musisz znaleźć to w ich ofercie
Bo góry mogą ustąpić i pagórki się zachwiać, ale miłość moja nie odstąpi od ciebie i nie zachwieje się moje przymierze pokoju,mówi Pan, który ma litość nad tobą.
(Iz 54,10)
piter3105
Motocyklista

Dzięki za odpowiedź.
ODPOWIEDZ