Nie powinno być nic poważnego - lag pewnie nie pokrzywiłeś. Najpewniej skrzywiła się kierownica stykając się z ziemią. Miałem to samo po szlifie. Najlepjej wymienić kiere na nową. Można również spróbować odkrzywiać, ale to raczej trzeba zdjąć i w warsztacie pokombinować.Pawel5 pisze:i tu pytanie jak to nprawic? czy to. co powaznego?
Pytania wszelkie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Lish
- Klubowicz
- Imię: Karol
- Miejscowość: Piaseczno
- Plecak: Kiti
- Garnek: biały
- Telefon: 500366623
- Motocykl: fzs600 pies
- Kontakt:
Re: Pytania wszelkie
-
- Motocyklista
- Imię: Piotr
- Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
- Plecak: Ania
- Garnek: LS2
- Motocykl: BMW R 1100 RT
Zgadza się, dlatego chyba jednak zainwestuję w sprawdzonego DID'aPinio666 pisze:Dlatego wazne jest to jak jeździsz? Pozatym zastanow sie czy nie warto dołożyć te 100 zł i kupić coś lepszego? Chyba że naprawde masz bardzo ograniczony fundusz i nie stać Cię na więcej, a jest mus jeździc to nie masz wyboru. Choć nei wiadomo czy szybko się zużyje i za kilka miesiecy znowu bedzie czekał Cię wydatek 200 zł:)

Hej,
Czy trzeba na coś szczególnie uważać przy demontażu całego zestawu zegarów? W serwisówce jest groźny zapis, że obrócenie zegarów choćby na chwilę tarczą w dół spowoduje ich nieuniknioną usterkę w przyszłości, dlatego wolę zapytać. Ktoś demontował, zakładał nowe, i czy były z tym jakieś wielkie problemy?
Pzdr!
Czy trzeba na coś szczególnie uważać przy demontażu całego zestawu zegarów? W serwisówce jest groźny zapis, że obrócenie zegarów choćby na chwilę tarczą w dół spowoduje ich nieuniknioną usterkę w przyszłości, dlatego wolę zapytać. Ktoś demontował, zakładał nowe, i czy były z tym jakieś wielkie problemy?
Pzdr!
- lucek
- Klubowicz
- Imię: Lucek
- Miejscowość: Puławy
- Plecak: Kamila
- Garnek: Schuberth C3
- Telefon: 505228947
- Motocykl: BMW F800GS
- Kontakt:
Ja ostatnio wymieniałem środek w zegarach i nie napotkałem na żaden problem. Mówiąc szczerze nie widziałem takiego zapisu w serwisówce, ale jeśli to prawda to moje się już nie nadają bo całą zimę leżały na szafie zegarami w dół, a jednak działają.
www.hangover.art.pl
- pioter300
- Motocyklista
- Miejscowość: Wa-wa/Piaseczno
- Garnek: SHARK S900
lucek pisze:Ja ostatnio wymieniałem środek w zegarach i nie napotkałem na żaden problem. Mówiąc szczerze nie widziałem takiego zapisu w serwisówce, ale jeśli to prawda to moje się już nie nadają bo całą zimę leżały na szafie zegarami w dół, a jednak działają.
A te środki zegarów to kupiłeś w sklepie, czy znalazłes gdzies używane?? Rozumiem, że wymieniałes te plastiki z mocowaniem zegarów do kierownicy?
Musze wymienić środek, bo jeden zacisk mam popekany po szlifie poprzedniego właściciela i mi latają zegary, a całe kosztują około 1000pln.
Jestem bardzo początkujący więc proszę nie dziwić się niektórymi moimi pytaniami.
Pierwsze moto, pierwsze godziny jazdy i pierwszy kontakt z mechaniką.
Pierwsze moto, pierwsze godziny jazdy i pierwszy kontakt z mechaniką.
- lucek
- Klubowicz
- Imię: Lucek
- Miejscowość: Puławy
- Plecak: Kamila
- Garnek: Schuberth C3
- Telefon: 505228947
- Motocykl: BMW F800GS
- Kontakt:
Znalazłem na allegro sam środek nowy kosztował ~150 zł. Usterkę miałem podobną, ale teraz trzymają się na beton 
Tutaj jest link do aukcji: http://allegro.pl/srodki-obudowa-zegaro ... 49222.html co prawda już zakończonej, ale nie zaszkodzi zapytać sprzedającego.

Tutaj jest link do aukcji: http://allegro.pl/srodki-obudowa-zegaro ... 49222.html co prawda już zakończonej, ale nie zaszkodzi zapytać sprzedającego.
www.hangover.art.pl
-
- Motocyklista
Ja u siebie demontowałem już nie raz (łącznie z wyciąganiem wskazówek) i nic mi się nie stało-prędkościomierz wskazuje dobrze, a obrotomierz jak nie działał tak nie działa 
-- 21 Wrz 2012, 20:06 --
Orientuje się ktoś czy w serwisie/salonie Kawasaki dostanę od ręki takie pierdółki jak pokrętło przebiegu, ucho, przez które przechodzi linka prędkościomierza i zaślepkę śruby wahacza?

-- 21 Wrz 2012, 20:06 --
Orientuje się ktoś czy w serwisie/salonie Kawasaki dostanę od ręki takie pierdółki jak pokrętło przebiegu, ucho, przez które przechodzi linka prędkościomierza i zaślepkę śruby wahacza?
-
- Motorowerzysta
- Imię: Piotrek
- Miejscowość: Piaseczno
- Garnek: UVEX 515 BOSS
Najlepiej zadzwoń do najbliższego serwisu Kawasaki, bo wątpię żeby takie informacje byłby w stanie udzielić Ci ktoś z forum 

- JMR
- Motorowerzysta
- Imię: JAREK
- Miejscowość: Ostrów Mazowiecka
- Plecak: ROBERT KUBICA
- Garnek: HELD APACHE
- Numer GG: 728024
- Telefon: 788******
Pamiętam że ktoś właśnie też zamawiał pokrętło przebiegu u Kawasaki chyba 15zł to kosztowało.Musisz znaleźć to w ich ofercie
Bo góry mogą ustąpić i pagórki się zachwiać, ale miłość moja nie odstąpi od ciebie i nie zachwieje się moje przymierze pokoju,mówi Pan, który ma litość nad tobą.
(Iz 54,10)
(Iz 54,10)
-
- Motocyklista
Dzięki za odpowiedź.