Pijani kierowcy na stacjach benzynowych
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
- Kamyk
- Administrator
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
- Plecak: Ewa
- Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
- Numer GG: 2697152
- Motocykl: Testowy
Re: Pijani kierowcy na stacjach benzynowych
No wlasnie ... Brak mi slow.
Moim zdaniem kary powinny byc wyzsze. Kurde niech kara za jechanie po alko bedzie 10tys.zl. Ale pobierane od razu z pensji, albo przez komornika. Kurde. Osoba pijaca i jezdzaca po zabraniu prawka znowu bedzie jezdzila bez prawka bo jest debilem. A jak po kieszeni dostanie to na pewno czesc z nich sie otrzasnie. Mam taka nadzieje.
Niestety mentalnosc w Polsce jeszcze dluuuugo sie nie zmieni ... szkoda.
Moim zdaniem kary powinny byc wyzsze. Kurde niech kara za jechanie po alko bedzie 10tys.zl. Ale pobierane od razu z pensji, albo przez komornika. Kurde. Osoba pijaca i jezdzaca po zabraniu prawka znowu bedzie jezdzila bez prawka bo jest debilem. A jak po kieszeni dostanie to na pewno czesc z nich sie otrzasnie. Mam taka nadzieje.
Niestety mentalnosc w Polsce jeszcze dluuuugo sie nie zmieni ... szkoda.
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
- urbansan
- Klubowicz
- Imię: Urban
- Miejscowość: Wa-wa
- Plecak: Panna Urbanna :D
- Garnek: RPHA 10+
- Motocykl: SV1000
Kamyk -troche sporo jezdzisz po Polsce, a mi sie zdaje, ze jednak czasem trzeba spojrzeć na plusy. W Wawie rzadko sie zdarzy czlowiek, ktory nie przepusci motocykliste w "normalnym korku" tj takim, ktory nie zostal stworzony z powodu jakiejs przebudowy.
Szczecin to tzw rejony odzyskane, ktorym zaden poprzedni rzad nie byl w stanie sie zajac - aczkolwiek macie S3 do gorzowa, niedlugo autostrada do granicy, niezle drogi nad morze (bylem tam w pracy tydzien temu). u Mnie jest 7ka - 50km na Plońsk 2 pasy, gierkowka cala w remoncie, sa starania by puscic w koncu autostrade do lodzi, na bialystok tez ma byc jakis tytan, ale wiecej tam budowy niz czegokolwiek, autostrada z grudziadza ma byc pociagnieta az do lodzi przez bydgoszcz, wloclawek, co sam widzialem. Takim wyczynem nie moze sie pochwalic zaden wschodni kraj, ktorym de facto nie jestesmy
Ale nie ma co psioczyc, bo nie jestesmy juz za murzynami.
Co ciekawe - wszyscy Ci, ktorzy nie tluka biedy, jezdza dosc czesto i podrozuja - trzymaja fason. Najgorsza to jest pijaca recydywa, kolesie majacy 2km do sklepu i jeszcze jakas prace. Czesto robotnicy - gdy widze, jak chlopaki w pt ida do sklepu po 30 puszek bro... no to samo z siebie nie wyglada madrze.
Wiecej optymizmu i chwalmy sie tym, co mamy - a tepic nalezy to, czego nie tolerujemy
Szczecin to tzw rejony odzyskane, ktorym zaden poprzedni rzad nie byl w stanie sie zajac - aczkolwiek macie S3 do gorzowa, niedlugo autostrada do granicy, niezle drogi nad morze (bylem tam w pracy tydzien temu). u Mnie jest 7ka - 50km na Plońsk 2 pasy, gierkowka cala w remoncie, sa starania by puscic w koncu autostrade do lodzi, na bialystok tez ma byc jakis tytan, ale wiecej tam budowy niz czegokolwiek, autostrada z grudziadza ma byc pociagnieta az do lodzi przez bydgoszcz, wloclawek, co sam widzialem. Takim wyczynem nie moze sie pochwalic zaden wschodni kraj, ktorym de facto nie jestesmy

Co ciekawe - wszyscy Ci, ktorzy nie tluka biedy, jezdza dosc czesto i podrozuja - trzymaja fason. Najgorsza to jest pijaca recydywa, kolesie majacy 2km do sklepu i jeszcze jakas prace. Czesto robotnicy - gdy widze, jak chlopaki w pt ida do sklepu po 30 puszek bro... no to samo z siebie nie wyglada madrze.
Wiecej optymizmu i chwalmy sie tym, co mamy - a tepic nalezy to, czego nie tolerujemy

Virago 535 '93 -> kawa er-5 '02 -> hornet 900 '04 -> SV1000s '03
-
- Oldmotocyklista
- Imię: Krzysztof
- Miejscowość: krk
Zbliżają się wybory i jak Cie znajdę na liście to oddam głos na Ciebie. Piszesz do rzeczy lepiej niż niejeden polityk. 

- urbansan
- Klubowicz
Zwlaszcza z tym "tepieniem, czego nie tolerujemy" - chyba idealna fraza dla neonazistow :p
- lucek
- Klubowicz
- Imię: Lucek
- Miejscowość: Puławy
- Plecak: Kamila
- Garnek: Schuberth C3
- Telefon: 505228947
- Motocykl: BMW F800GS
- Kontakt:
Akurat w Polsce większość ludzi tępi to czego nie toleruje (żydzi, pedały, murzyni, rumuni, sataniści) jesteśmy w tym naprawdę dobrzy 

www.hangover.art.pl
- urbansan
- Klubowicz
Uscislajac jednak kontekst wypowiedzi, chyba bedziemy zgodni, że nie tolerujemy alkoholu i innych uzywek w krwi kierowcow na jakichkolwiek drogach. Slyszalem i o takich, co nigdy nie pija, ale mdma jest ladowane regularnie i panowie Ci robia potem za kierowcow i rozwoza rozbawiona, pijana ekipe. No a kolejna statystyka mowi, że co 10ty motocyklista dmucha z wynikiem niezerowy. Ta, wiem, że Krzysiek mi zaraz wypomni, że chociaż raz bylem w tej dziesiatce procent. Nie bede się tlumaczyl, że odczekalem swoje, nie bede też mowil, że tak nie bede robil, bo to nie kolko rozancowe, ale wiem jedno - nie musze rozruszac kosci od setki z rana i nikomu z was tego nie zycze...
-
- Oldmotocyklista
- Imię: Krzysztof
- Miejscowość: krk
A właśnie że nic Ci nie mogę zarzucić. I nie mam wątpliwości co do Twojego rozsądku. Bawi mnie tylko że przez ,,komplikato" nie załapałeś się na największą dziurę w Polsce.urbansan pisze:Uscislajac jednak kontekst wypowiedzi, chyba bedziemy zgodni, że nie tolerujemy alkoholu i innych uzywek w krwi kierowcow na jakichkolwiek drogach. Slyszalem i o takich, co nigdy nie pija, ale mdma jest ladowane regularnie i panowie Ci robia potem za kierowcow i rozwoza rozbawiona, pijana ekipe. No a kolejna statystyka mowi, że co 10ty motocyklista dmucha z wynikiem niezerowy. Ta, wiem, że Krzysiek mi zaraz wypomni, że chociaż raz bylem w tej dziesiatce procent. Nie bede się tlumaczyl, że odczekalem swoje, nie bede też mowil, że tak nie bede robil, bo to nie kolko rozancowe, ale wiem jedno - nie musze rozruszac kosci od setki z rana i nikomu z was tego nie zycze...

- urbansan
- Klubowicz
No tez prawda, aczkolwiek jechalem tamtedy dzien wczesniej... a potem sie okazalo, ze dogonilem ekipe - zolwie tempo :p