Pytania wszelkie

Naprawa, wymiana, konserwacja, po prostu pomoc ...

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

Awatar użytkownika
Lish
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Karol
Miejscowość: Piaseczno
Plecak: Kiti
Garnek: biały
Telefon: 500366623
Motocykl: fzs600 pies
Kontakt:

Re: Pytania wszelkie

Post autor: Lish »

chyba musisz zdjąć koło. JA tak zrobiłem i bez problemu odkręciłem błotnik - masz 4 śruby z imbusowym łbem. Może i się da dostać jakoś bez zdejmowania, ale myślę, że na pewno szybciej będzie zdjąć, tam jest bardzo mało miejsca.

A jak masz zamiar lakierować to i tak, przy zakładaniu będzie wygodniej i bezpieczniej dla nowej powłoki ;)
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
KONiu
Podawacz śrubek
Miejscowość: Zielona Góra/Szczecin/Żary

Post autor: KONiu »

Dzięki za info :) Teraz tylko kwestia pogrzebania jak zdjąć koło żeby nic nie popsuć :)
Awatar użytkownika
DeFi
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Rafał
Miejscowość: Września
Plecak: Brak
Garnek: LS2
Numer GG: 9958743
Telefon: 783757397
Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01

Post autor: DeFi »

Okręcasz zacisk hamulcowy i zdejmujesz go z tarczy. Odkręcasz śrubę na ośce koła i następnie wysuwasz ośkę.
Nie zapomnij podeprzeć czymś moto pod spodem bo moto ogólnie pochyla się w przód na centralnej nóżce

-- 17 Sie 2011, 21:04 --

Mam do was niepokojące pytanko. Czy Ruda pojawiająca się na łańcuchu kwalifikuje już napęd do wymiany ? Czy może wystarczy porządnie oczyścić łańcuch starą szczoteczką do zębów i na nowo nasmarować ? Regulacji pozostało mi jeszcze 2 kreseczki.
Ruda pojawiła się zapewne z powodu długiego postoju pod chmurką. Moto zawsze przykryte plandeką, ale wiadomo, wilgoć wszędzie wejdzie.
Obrazek
Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
Awatar użytkownika
Miłosz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Miłosz
Miejscowość: Plewiska/Poznań
Plecak: Monika
Garnek: HJC
Numer GG: 3369519
Motocykl: Gsf 1200N K5

Post autor: Miłosz »

moim zdaniem powierzchniowa nie wymusza wymiany napędu, chyba że łańcuch stracił swoje właściwości - np. naciąga się różnie, w niektórych miejscach lepiej a w innych jest sztywniejszy

PS miałem jakieś problemy z netem doszła do Ciebie moja wiad. na prv?
Awatar użytkownika
vdarek
Rowerzysta

Post autor: vdarek »

U mnie też gdzie niegdzie pojawiał się taki rdzawy nalot ,ale w niczym to nie przeszkadzało. Miłosz ma rację ,ważne ,żeby łańcuch naciągał się równomiernie. Ponoć nasze dziurawe drogi zapewniają nierównomierne rozciąganie łańcucha. :?
Awatar użytkownika
maciejecha
Podawacz śrubek
Miejscowość: Poznań

Post autor: maciejecha »

w tylnym laczku mam mały gwóźdź, przez który ucieka powietrze( ponad 2 dni do 0 )... moje pytanie brzmi jakie mam teraz możliwosci i co lepsze:
jakiś klej, pianka, preparat (nazwa?) bez sciagania koła?
od razu jechac do wulkanizatora? (koszt?)
arthurr
Motocyklista
Imię: Artur
Miejscowość: Orzesze/ Górny Śląsk
Garnek: schuberth C3
Numer GG: 4312693
Kontakt:

Post autor: arthurr »

dwa w jednym - czyli jedziesz do kumatego wulkanizatora który załata dziurę bez sciagania koła - wyjmie gwóźdź, specjalnym szpikulcem oczysci, nałoży klej i wetknie za pomocą szydła łatkę - korek. Po napompowaniu powietrze dociśnie korek od wewnątrz a z zewnątrz zostanie obciąć nadmiar korka :)
Awatar użytkownika
Miłosz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Miłosz
Miejscowość: Plewiska/Poznań
Plecak: Monika
Garnek: HJC
Numer GG: 3369519
Motocykl: Gsf 1200N K5

Post autor: Miłosz »

Macieju jedź do http://www.hrg.pl/ albo zadzwoń zapytaj o koszt - może wcale nie mocno drożej wyjdzie kupić np. nową ale leżakowaną co jest chyba bezpieczniejszym rozwiązaniem
Awatar użytkownika
maciejecha
Podawacz śrubek
Miejscowość: Poznań

Post autor: maciejecha »

sluchajcie panowie, dzisiaj w czasie jazdy moto stracilo moc, na wyzszych obrotach jakos tam szedl tylko, czulem paliwo jak jechalem, na parkingu zobaczylemn ze mi cieknie paliwo zza kranika, spod baku jakieś sugestie co mogło mi pierd**ąć? ;/
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dzióbek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michał
Miejscowość: Kalisz
Plecak: Hania
Garnek: Nitro
Telefon: 511483837

Post autor: Dzióbek »

Po pierwsze odkręć śrubę mocującą bak (pod kanapą), unieś zbiornik i "obadaj" dobrze wężyki - pozginaj je, może któryś jest popękany i dlatego cieknie :)
Jeśli nie to nie pomoże, będziemy myśleć dalej :)
Obstawiam, że raczej nic z gaźnikiem się nie stało - gdyby puścił zaworek iglicowy motocykl strzelałby w tłumik, kopcił na czarno i jazda byłaby raczej niemożliwa, a Ty piszesz tylko o spadku mocy.
Jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie - co lubię w życiu robić?...a potem zacznij to robić.
ODPOWIEDZ