Sportowy tłumik
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Re: Sportowy tłumik
Chodzi ci o te 2 wężyki idące pod prawym setem ?
Jeden jest od odpowietrzania zbiornika paliwa, drugi (ten z koreczkiem) od gromadzenia śmieci typu olej, woda z airboxa. Ten drugi co jakiś czas trzeba przeczyścić
Jeden jest od odpowietrzania zbiornika paliwa, drugi (ten z koreczkiem) od gromadzenia śmieci typu olej, woda z airboxa. Ten drugi co jakiś czas trzeba przeczyścić
Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
-
- Motocyklista
- Imię: Bartek
- Miejscowość: Zambrów
- Plecak: żona -Ania
- Numer GG: 3575206
Ok i juz jestem pewien ze z tych węży wycieka mi (kapie w niewielkich ilościach) płyn chłodniczy. Przelałem go po wymianie czy jak ??
Żyj i daj żyć!
Witam
Co się robi z tym "db killerem" Montii ? Gdzieś się go wkręca, przykręca ? Przy montowaniu trzeba wykręcać tłumik ? Co powoduje : jest ogólnie ciszej czy tylko jak piszą są niższe basy?
A czy jazda z tymi tłumikami Montii nie jest nieprzyjemna/męcząca, chodzi mi o dłuższe trasy, kilka godzin/turystyka ?
Pozdrawiam
Co się robi z tym "db killerem" Montii ? Gdzieś się go wkręca, przykręca ? Przy montowaniu trzeba wykręcać tłumik ? Co powoduje : jest ogólnie ciszej czy tylko jak piszą są niższe basy?
A czy jazda z tymi tłumikami Montii nie jest nieprzyjemna/męcząca, chodzi mi o dłuższe trasy, kilka godzin/turystyka ?
Pozdrawiam
-
- Motocyklista
- Imię: Bartek
- Miejscowość: Zambrów
- Plecak: żona -Ania
- Numer GG: 3575206
Wkręca się go w otwór wylotowy tłumika. Na dniach będę montował więc się pochwalę efektami swojej pracy. Bez DB killera tłumik jest głośny i na dłuższe podróże uciążliwy wczoraj przejechałem około 60 km trasy i miałem dość. Wrzucę filmik jak działa z i bez db killera.
-- 21 Kwi 2011, 20:15 --
i oo dzisiaj zgubiłem db killer. Na moje szczęście szybko to zauważyłem i miałem możliwość cofnięcia się po niego. Obecnie jest wkręcony na dłuższą śrubę i podkładkę sprężynową więc powinno być dobrze ale czy będzie to się okaże
-- 21 Kwi 2011, 20:15 --
i oo dzisiaj zgubiłem db killer. Na moje szczęście szybko to zauważyłem i miałem możliwość cofnięcia się po niego. Obecnie jest wkręcony na dłuższą śrubę i podkładkę sprężynową więc powinno być dobrze ale czy będzie to się okaże
Żyj i daj żyć!
- DeFi
- Klubowicz
Co sądzicie o nowości w ofercie Montii ? Model T15G
http://www.montii.home.pl/sklep/index.p ... &Itemid=61
Puszka jest nieco mniejsza niż np T15b. Jaki wpływ na brzmienie ma wielkość puszki ? Mniejszy będzie głośniejszy czy cichszy ?
http://www.montii.home.pl/sklep/index.p ... &Itemid=61
Puszka jest nieco mniejsza niż np T15b. Jaki wpływ na brzmienie ma wielkość puszki ? Mniejszy będzie głośniejszy czy cichszy ?
- pawelsto
- Podawacz śrubek
- Miejscowość: Kraków
- Garnek: Uvex
- Numer GG: 7210234
Jaką macie średnicę końcówki kolektora (tam gdzie wchodzi tłumik) ?
W wątku przejawiało się 60 mm, natomiast z moich pomiarów wychodzi 40 mm. Zastanawiam się czy to oryginalny rozmiar w Twister 2001, czy coś było już kombinowane.
Chciałbym zamówić Montii T15G, bo tłumik z jakim kupiłem ER-5 to jest jakaś masakra Ledwo się trzyma, cały się trzęsie podczas jazdy, powyżej 4 tys. obrotów boje się, że wybuchnie.
W wątku przejawiało się 60 mm, natomiast z moich pomiarów wychodzi 40 mm. Zastanawiam się czy to oryginalny rozmiar w Twister 2001, czy coś było już kombinowane.
Chciałbym zamówić Montii T15G, bo tłumik z jakim kupiłem ER-5 to jest jakaś masakra Ledwo się trzyma, cały się trzęsie podczas jazdy, powyżej 4 tys. obrotów boje się, że wybuchnie.
U mnie jest 60 mm średnicy. 40 mm to mają może te dwie rury od strony cylindrów. Zarzuć fotkę, bo sam ciekaw jestem co Ty masz tam zamontowane?
- DeFi
- Klubowicz
U mnie w zakładzie jest gostek co jeździ do pracy ERką w wersji twister i naprawdę śmieszy mnie ten pogwizdujący wydech
Nie wiem jak Kawasaki mogło tak spi****lić wydech.
pawelsto jak już zamówisz wydech T15G to wrzuć filmik jak to chodzi bo sam się na niego czaje, ale nie wiem jak będzie mruczała mniejsza puszka.
T15A i T15B są nagrania na forum
Nie wiem jak Kawasaki mogło tak spi****lić wydech.
pawelsto jak już zamówisz wydech T15G to wrzuć filmik jak to chodzi bo sam się na niego czaje, ale nie wiem jak będzie mruczała mniejsza puszka.
T15A i T15B są nagrania na forum
- pawelsto
- Podawacz śrubek
- Miejscowość: Kraków
- Garnek: Uvex
- Numer GG: 7210234
Znalazłem napis na tłumiku, to jakiś Motad MZER5, znalazłem producenta: http://www.motad.co.uk/motad/images/pro ... zer5k1.jpgSzczęka pisze:U mnie jest 60 mm średnicy. 40 mm to mają może te dwie rury od strony cylindrów. Zarzuć fotkę, bo sam ciekaw jestem co Ty masz tam zamontowane?
Moto pochodzi z Anglii, więc pewnie ktoś tam go zamontował, jak widać kupuje się go z kolektorem, więc dlatego mam 40mm. Zastanawia mnie tylko co się stało z chromem na kolektorze, bo nie ma już po nim śladu
Mam nadzieje, że Montii wyprodukuje dla mnie wersję 40mm
Mam identyczny tłumik (moto też z UK) i trzyma mi się dobrze;) Może coś masz niedokręcone?