Pytania wszelkie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Re: Pytania wszelkie
Nie mam pojęcia jak rozłożyć amorki na czynniki pierwsze. Nie robiłem tego, ja jedynie zmieniałem na nowe 

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
- prodrewno
- Motorowerzysta
- Imię: Grzesiek
- Miejscowość: Gdynia
- Garnek: Nolan N85 classic
- Kontakt:
Czeka mnie wymiana linki sprzęgła, ktoś z Was to robił? jakaś większa filozofia/na coś zwrócić uwagę? no i czy jakąś konkretną linkę polecacie bo widziałem że sa różne długości a w opisach wszedzie kawasaki er 5, 2000r.
-
- Motocyklista
- Miejscowość: Staszów/Kraków
- Plecak: Madzia;-)
- Garnek: UVEX HELIX RS 750
Ja wymieniałem, raczej banał poza wciśnięciem beczki(końcówka linki) w klamkę sprzęgła, z tym możesz mieć problem, musisz popuścić linkę przy deklu, najpierw załóż tam a później przy dźwigni sprzęgła.Najlepiej jak ktoś będzie popuszczał przy deklu a ty naciągniesz i wciśniesz beczkę w klamkę. Co do linki najlepiej kup oryginalną, zresztą ja mam chyba nawet;-) tylko teraz nie mam czasu bawić się z allegro itp. bo robi swój motong, ale na allegro jest dużo z rozbiórki motocykli, musisz poszukać. Czy ktoś może zmieniał dekiel pompy wody, pytam bo muszę zmienić uszczelkę, odkręciłem wszystkie śruby a dekiel nawet nie drgnie9trzyma się jeszcze na rurce ale nie sądzę że to ona powoduje taki docisk, może mi ktoś powiedzieć jak go zdjąć?
-
- Motorowerzysta
- Imię: Łukasz
- Miejscowość: 3City
- Garnek: Naxa F9/A
- Numer GG: 2815545
Przy wymianie (zarówno przy zdejmowaniu jak i zakładaniu) pomaga odkręcenie najpierw "dynksa" oporowego linki przy sprzęgle, wkręconego w silnik (jedna mała śrubka). Wtedy linka się luzuje i łatwo daje wyjąć/założyć i beczułkę i mocowanie z drugiej strony.
KLE 500 '06
-
- Rowerzysta
- Miejscowość: Kraków
Witam.
Mam pytanie ponieważ miałem ostatnio małą usterkę polegającą na uszkodzeniu sprężyny w bębnie hamulca za żadne chiny nie mogę nigdzie kupić. Zna może Ktoś jakiś sklep lub miejsce gdzie mogę ją nabyć lub polecić ewentualny zamiennik. Będę bardzo wdzięczny:)
Mam pytanie ponieważ miałem ostatnio małą usterkę polegającą na uszkodzeniu sprężyny w bębnie hamulca za żadne chiny nie mogę nigdzie kupić. Zna może Ktoś jakiś sklep lub miejsce gdzie mogę ją nabyć lub polecić ewentualny zamiennik. Będę bardzo wdzięczny:)
- prodrewno
- Motorowerzysta
- Imię: Grzesiek
- Miejscowość: Gdynia
- Garnek: Nolan N85 classic
- Kontakt:
dzięki za pomoc, w poniedziałek max we wtorek będe mial linke to podziałam
Swoją drogą dziś coś mnie tknęło i nie pojechałem do pracy motocyklem, wracam do domu robie dwa kółka po mojej uliczce i pizd - linka przetarta do końca i sprzęgła brak
Moja rada, sprawdzajcie tą pierdołę przed dalszymi wyjazdami.
Swoją drogą dziś coś mnie tknęło i nie pojechałem do pracy motocyklem, wracam do domu robie dwa kółka po mojej uliczce i pizd - linka przetarta do końca i sprzęgła brak
Moja rada, sprawdzajcie tą pierdołę przed dalszymi wyjazdami.
-
- Motocyklista
- Miejscowość: Staszów/Kraków
- Plecak: Madzia;-)
- Garnek: UVEX HELIX RS 750
defi gdzie kupiłeś nowe amortyzatory i po ile?Pytam bo chciałem pomalować stare ale w moim ukochanym mieście ciężko zdjąć sprężyny, mechanicy albo nie wiedzą jak, albo im się nie chce w to bawić;-(
- DeFi
- Klubowicz
Ja kupiłem na motobazarze Poznaniu. Zapłaciłem za komplet 100 zł

Defi to nawet w cenie masz te amortyzatory... to nie są czasem od MZ?? z tego co wiem to od MZ pasują.
Koszt nowych oryginalnych do er-5 to coś koło 1000zł z tego co się nie myle.
Koszt nowych oryginalnych do er-5 to coś koło 1000zł z tego co się nie myle.
- DeFi
- Klubowicz
nie wiem od czego są, na stoisku zauważyłem że leżą podobne do tych co mam więc kupiłem, a kupić musiałem bo oryginalny miałem przegięty i nie odbijał mi.
Efektem ubocznym jest wyżej położona kanapa czego skutkiem jest fakt że na mojej kawie osoby poniżej 175 cm wzrostu mogą nie dosięgać nogami do ziemi
Raz usiadłem na ERce ze standardowymi amorami i śmiesznie mi się siedziało ze zgiętymi kolanami i stopami na ziemi
Efektem ubocznym jest wyżej położona kanapa czego skutkiem jest fakt że na mojej kawie osoby poniżej 175 cm wzrostu mogą nie dosięgać nogami do ziemi

Raz usiadłem na ERce ze standardowymi amorami i śmiesznie mi się siedziało ze zgiętymi kolanami i stopami na ziemi