Ja mam H, jak pewnie większość Zawsze lepiej mieć indeks wyżej niż za mało Będę zmieniał po tym sezonie bo akurat zużycie bieżnika tego wymaga i wskazanie DOTów- 09przód 08tył + mam kawałki metalu na tyle co może przyspieszyć serwis
Aż się nóż w kieszeni otwiera jak czasami można się na własnej skórze przekonać o ludzkiej głupocie... Zobaczcie sobie co (i ile!) wyciągnąłem dziś z gumek... Było 12 elementów metalowych i jedno maleńkie szkiełko. Jako że nie były to gwoździki a raczej coś na kształt odciętego gwintu śruby to pomimo pewnych obaw pozbyłem się tego. Bałem się że może się to z czasem dostać głębiej. Kontrolnie sprawdzę ciśnienie za parę km.
Ja bym nie kombinował bo może się to przełożyć na bezpieczeństwo jazdy. Olok jeździ na 160 na tyle, ale 130 na przód? Jeśli się uda to daj znać jak się jeździ
Wcale nie będzie jeździł bo nie ma opon 130/70-17 na przód. Chyba że założy tylną na przód ale nie wyobrażam sobie nawet jazdy na tym, najgorszy profil jaki można założyć na przednią felgę.
z tyłu mam nową oponę a nie chciałbym jej się pozbywać dlatego taki pomysł z przekładką na przód
mam oponę continental i nie jest, aż tak dużo szersza od przedniej niby 130 ale niewygląda na szeroką bo ma jajowaty profil
"Człowieku" ja nie pytam o szerokość felgi bo to widać! skoro na tył wejdzie 160 to chciałbym wiedzieć czy na przód 130, jeśli nie ma nikt nic konkretnego do powiedzenia to dzięki za pogawędke. Koniec tematu !!!
Zrozum, że to że "wejdzie" nie oznacza że będzie miała taki sam profil, bo jak założysz tylną na przód to przy takiej samej szerokości będzie musiała zmieścić się na węższej feldze, co za tym idzie, będzie bardziej "wypukła" i dodatkowo niestabilna w zakrętach.