Heh, ciekawe. To raczej protoplasta er-ki, z ciekawości pogmerałem i wyczytałem, że model wszedł do sprzedaży w 1991 r. 4 cyl. 250ccm, DOHC. Dobrze wiedzieć o istnieniu czegoś takiego bo pewnie sporo gratów pasuje, typu owiewki i takie tam.
zibi80 pisze:Heh, ciekawe. To raczej protoplasta er-ki, z ciekawości pogmerałem i wyczytałem, że model wszedł do sprzedaży w 1991 r. 4 cyl. 250ccm, DOHC. Dobrze wiedzieć o istnieniu czegoś takiego bo pewnie sporo gratów pasuje, typu owiewki i takie tam.
PS
Ale i tak najlepszy jest dźwięk silnika.
Masz jakiś link do filmiku?
Wygląda na protoplastę i to dużo droższego - lepsze zawiasy z tyłu, tarcza hamulcowa, tłumik z nierdzewki.
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Racja, tak na oko wiele rozwiązań innych i raczej nie gorszych niż w erce. Co do zawiasów to widać że japońce w nowszej wersji baluisa stosowali już dwa amory, może centralny amortyzator nie spisywał się w tej konstrukcji.
Poniżej wersja starsza (sądząc po owiewkach) i z centralnym amorem.
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.