U mnie akurat nie ma reguły, bo jak trochę agresywniej pojeżdżę, to smarować trzeba wcześniej.
Kiedyś też się naczytałem, nasłuchałem, że co 300 km, ale z czasem stwierdziłem, że po co ładować kolejną warstwę, skoro stara jest jeszcze całkiem w porządku I tak stwierdziłem, że kiedy rolki zaczynają się świecić, to nadchodzi czas smarowania.
Ma ktoś może zakuwarkę do łańcuchów motocyklowych? Mam napęd do wymiany i potrzebna jest zakuwarka do pożyczenia na jeden dzień. Najlepiej Piaseczno/Warszawa. W ramach podziękowania chętnie odwdzięczę się jakimś %%
Chętnie, ale niestety trochę daleko ode mnie. Jeśli mogę coś doradzić to jeśli masz w zestawie zapinkę to załóż ją i doturlaj się do jakiegoś warsztatu w celu zakucia, myślę, że za parę złotych to zrobią. Sam tak chciałem zrobić, ale niestety akurat mechanik nie miał czasu, dlatego ojciec mi na szybko w pracy skonstruował zakuwarkę i poradziliśmy sobie sami:P
Mam problem z odpalaniem , jak moto zimne to słychać cykanie a rozrusznik nie kręci , mam nowy akumulator a ostatnio wymieniłem regulator napięcia
Po zapaleniu na popych i zagrzaniu odpala normalnie . ?
Wygląda na to, że masz słaby akumulator* Sprawdź miernikiem napięcie na nim. Możliwe także, że jest kłopot z rozrusznikiem, np. skończyły się szczotki w rozruszniku lub uszkodził się on w inny sposób.
* - to, że jest nowy, nie świadczy o tym, że się już nie popsuł.
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Pytanko mam, czy ktoś używał jakiegoś doktora do chłodnicy? Dzisiaj czyszczac troszke dekle od silnika zobaczyłem kroplę płynu chłodniczego, okazało sie, że mam wyciek tak w połowie rdzenia.