Dzisiaj polatałem
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
- jolja
- Motocyklista
- Imię: Jola
- Miejscowość: Kraków
- Garnek: LS2 Wolf
Re: Dzisiaj polatałem
Okeeeeej, to już wiem, gdzie jadę jak tylko czas pozwoli
W najbliższym czasie zdecydowanie jadę na Dobczyce, a w takim razie tamte okolice następne, żeby tylko pogoda się trzymała!

- Thyone
- Motorowerzysta
- Imię: Majkel
- Miejscowość: Śląsk
- Garnek: Scorpion EXO-2000
- Numer GG: 1525827
- Motocykl: Z750S
A co jest ciekawego w tych Dobczycach?jolja pisze:..Dobczyce..

Jeszcze wracając do poprzedniego posta..jam pisze: W każdym razie - polecam przejazd drogą 948 w okolicach Jeziora Międzybrodzkiego i Jeziora Żywieckiego, drogę S69/69 (od Żywca aż po.. zjazd na 943 w stronę Wisły), no i oczywiście Kubalonkę.
Każde z tych miejsc polecam uwzględniając zupełnie inne czynniki.
Droga w okolicach Jeziora Żywieckiego nie powalała swoim stanem. Nie wiem co tam się..

nawyprawiało..

Droga S69/69 - coś pięknego. Dłuuuuugie, szybkie i łagodne łuki, ładny asfalt. Przez większość czasu leciałem na odkręconej manetce. No i widoków też nie brakowało, chociaż ten odcinek przejechałem jakoś wyjątkowo szybko

Co do Kubalonki.. To taka prawie namiastka Mulhollandu*. Prawie

Wyglądało to dokładnie tak jak na filmiku Corr'a. Jeden z zakrętów był miłym acz nie do końca 'spodziewanym zaskoczeniem'. Później było już coraz lepiej.
Aaa i tak jak na powyższym filmiku widać - trzeba uważać na pokrywy studzienek

Dzięki za pomysł z Salmopolem. Na pewno się kiedyś wybiorę. Jak nie dzisiaj to jutro

Jeśli ktoś jeszcze zna jakieś ciekawe miejsca (oprócz Pieskowej Skały (już byłem (polecam))) w okolicy Śląska czy Małopolski - nie krępować się, pisać

*Mulholland - http://youtu.be/QwxchjNDhAk
Całkiem fajny channel. Obejrzałem sporą część filmików

-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
Thyone, wiesz co mnie najbardziej rozwala w Twoich postach? Gify 
Masz świetne pomysły z nimi
Zazdroszczę - jakbym miał hajs na wachę też bym się wybrał, bo mi się w końcu sesja skończyła
BTW: Czy ja czasem nie widziałem Cię dziś pod wydziałem??

Masz świetne pomysły z nimi

Zazdroszczę - jakbym miał hajs na wachę też bym się wybrał, bo mi się w końcu sesja skończyła

BTW: Czy ja czasem nie widziałem Cię dziś pod wydziałem??
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
- wwitek123
- Klubowicz
- Imię: Wojtek
- Miejscowość: Kraśnik
- Plecak: Nie potrzebuje obciążenia
- Garnek: Nolan N86 N-COM
- Numer GG: 8024325
- Motocykl: Yamaha TDM 900 '02
- Kontakt:
Szczególny zachwyt na Kubalonce budzą pokrywy od studzienek kanalizacji deszczowej
Po przejechaniu wszystkich tras mniej lub bardziej polecanych w Polskich górach jestem nadal za Załużem w..Bieszczadach 

Miej wyjebane, a będzie Ci dane.
- jolja
- Motocyklista
Przede wszystkim najlepsze lody na świecieThyone pisze:A co jest ciekawego w tych Dobczycach?jolja pisze:..Dobczyce..

Zgadzam się co do gifów - mistrz

- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
Thyone mi zrobił smaka fotami i też się dzisiaj wybrałem na Kubalonkę i Salmopol, niestety zdjęć nie ma bo jestem leń
może jak kiedyś sobie sprawię gopro to będzie się czym chwalić
Niestety po ostatnich ulewach pełno piachu i żwiru a każde zacienione miejsce było mokre
Z pozytywów jedynie mały wyścig z R1 od Żor do Wisły (droga 81/941 - też fajna dwupasmówka z miłymi łukami ale trzeba uważać bo ograniczenie 70 km/h a łuki sporo szybsze
a na tej trasie jest sporo poprzecznych skrzyżowań/zjazdów do posesji i pełno barierek, które idealnie zasłaniają motocykl dla skręcających z naprzeciwka...

Z pozytywów jedynie mały wyścig z R1 od Żor do Wisły (droga 81/941 - też fajna dwupasmówka z miłymi łukami ale trzeba uważać bo ograniczenie 70 km/h a łuki sporo szybsze

Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
- jolja
- Motocyklista
Ja mam gopro, a jak tylko gdzieś jadę, to go zapominam... 

- Thyone
- Motorowerzysta
- Imię: Majkel
- Miejscowość: Śląsk
- Garnek: Scorpion EXO-2000
- Numer GG: 1525827
- Motocykl: Z750S
Ano widziałeśKanc1erz pisze:BTW: Czy ja czasem nie widziałem Cię dziś pod wydziałem??

Też wracałem 81. I też nie jechałem 70km/hCorr pisze:..droga 81/941 - też fajna dwupasmówka..

Jeżeli chodzi o Bieszczady to już słyszałem kilka razy, że fajna sprawa i w ogóle. Ale niestety nie są one za bardzo w moim zasięgu jeśli chodzi o jednodniowy wypad

Rzucę jeszcze pomysłem - możemy w sumie zastanowić się nad jakimś wspólnym lataniem gdzieś w wymienionych wcześniej okolicach (najlepiej w któryś 'łykend').
Kanc1erz weźmie kredyt, jolja załatwi lody na miejscu, ja..
..ja też wezmę kredyt..

Ehh.. szkoda, że to już nie ta pogoda co miesiąc temu. Opona się już tak nie rozgrzewa, asfalt się tak nie klei, w ręce zimno..
Ale co zrobisz, no..

..nic nie zrobisz

No i dziękuję za dobre słowa o gifach. Staram się raczej nie przesadzać z ich ilością

-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
Jesteś genialny 
Widzę nie tylko w PW nimi sypiesz
A rozpoczęcie jest jutro! A nie dziś!
No musimy się ugadać na dłużej

Widzę nie tylko w PW nimi sypiesz

A rozpoczęcie jest jutro! A nie dziś!
No musimy się ugadać na dłużej

ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
- jolja
- Motocyklista
Zdecydowanie, Bieszczady też mam na celowniku. No i sławne Wujskie, jak już się kiedyś nauczę jeździć 
Bo w moim wypadku to nie latanie, a raczkowanie raczej jest
Także wątpię, żeby komukolwiek z Was chciało się ze mną ślimaczyć 
A żeby tak bardzo nie spamić i nie słodzić znowu o gifach (:P) to powiem, że ostatnia moja wycieczka to był Ojców i Pieskowa Skała (znów znów znów) - naprawdę super trasa, ode mnie rzut beretem, więc często tam bywam
Miał ktoś okazję przejechać?

Bo w moim wypadku to nie latanie, a raczkowanie raczej jest

A żeby tak bardzo nie spamić i nie słodzić znowu o gifach (:P) to powiem, że ostatnia moja wycieczka to był Ojców i Pieskowa Skała (znów znów znów) - naprawdę super trasa, ode mnie rzut beretem, więc często tam bywam