W moim przypadku nie chodzi o 'jaranie' się ledami tylko o polepszenie wyglądu Kawki teraz mam te duuze oryginalne kierunki i mi się tak średnio widzą :/ a fajnych żarówkowych kierunków nie ma za wiele w dobrej cenie
Może i tak, ale kwestia tego czy wolisz mieć jakieś zgrabne kierunki, czy widoczność tego, że ich używasz. Bo z tych, które ja widziałam wypadają dosłownie blado :p
jolja pisze:Ja się z ledów wyleczyłam przez światło stopa - praktycznie zero różnicy. Tak samo kumpel miał ledowe kierunki, bawił się z tym sam po czym nawyklinał się na to wszystko, bo za chwilę zmieniał na stare. Więc jakoś te ledy szału nie robią jak dla mnie.
Moja ninja ma tylną lampę ledową(jest już seryjnie, ja mam zamiennik z przeźroczystym kloszem) i nie ma żadnego problemu z widocznością stopu.
Często po zmianie kierunków na ledy są problemy z przerywaczem(nawet elektroniczny, który często ma mechanizm informowania o spalonej żarówce, który często włącza się przy ledach bo dają za mały opór przez co świecą bardzo słabo). Lub po prostu kupując bardzo tanie kierunki ze słabymi diodami nie można się spodziewać cudów jeżeli chodzi o jasność.
Dla mnie temat też stał się bardzo aktualny bo okazało się że w moich tylnych akcesoryjnych kierunkach są żarówki H21W 12v, których prawie nigdzie nie idzie kupić, miałem pomysł żeby wyrzucić pomarańczowe nakładki na klosze i kupić żarówki świecące na pomarańczowo ale to już w ogóle towar deficytowy, nie wiem co za debil wymyślił coś takiego. Gdyby nie to że kierunki łatwo zepsuć przy szlifie to już dawno bym zmienił na jakieś ładne ledy
No właśnie ten mój kumpel kupił zdecydowanie nie najtańsze, a jak testowaliśmy i jechałam za nim to praktycznie zero widoczności. Nie wiem czy on coś skiepścił, bo się na tym kompletnie nie znam, ale on całkiem tak, więc nie sądzę. Zresztą kombinował jeszcze przy tym później, ale i tak zmieniał na stare.
Ja ledy osobiście uwielbiam, ale do używania ich w moto się zraziłam
No bez jaj, dwa najdroższe mają jedne ze słabszych świateł
KovaL49 pisze:W moim przypadku nie chodzi o 'jaranie' się ledami tylko o polepszenie wyglądu Kawki teraz mam te duuze oryginalne kierunki i mi się tak średnio widzą :/ a fajnych żarówkowych kierunków nie ma za wiele w dobrej cenie
Zobacz z ZXa
Ja właśnie takie planuję kupić (znaczy dwa na tyle już mam, a z przodu jednego uwalił poprzedni właściciel i dał oryginała, a drugiego ja, miesiąc temu i mam tam teraz z cebuli). http://allegro.pl/kierunkowskaz-kawasak ... 33425.html
Imho są ładne i zgrabne
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Zwykłe LEDowe diody w kierunkach są nic nie warte. Muszą świecić centralnie w oczy by było je widać. Poza tym w słoneczne dni praktycznie niewidoczne.
Z kolei na diodach SMD to inna sprawa, bo takie LEDy świecą dużo mocniej od standardowych.