Pytania wszelkie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Rowerzysta
- Imię: Marcin
- Miejscowość: Kraków
- Garnek: HJC IS-17
- Kontakt:
Re: Pytania wszelkie
Hmm zauważyłem w sobote taki dziwny objaw: po włączeniu lewego kierunkowskazu po paru sekundach zaczyna on mrugać dużo szybciej niż na początku. Prawy jest ok. Ma ktoś pomysł co mu dolega? 

Czy chłodnice w kazdej er 5 są takie same ? Kupiłem od goscia który zdjął ją z er 5 z 98r , a według mnie nie pasuje poniewaz ma inny rozstaw otworów do zamocowania oraaz nie posiada po bokach otworów na śruby do przymocowania osłon chłodnic ? Sporzedawca zapewnia mnie ze ta chłodnica pochodzi z er 5 z 98 r ! Moj moto jest z 02r.
Z góry dziękuje za kazdą odpowiedz .
-
- Motorowerzysta
- Imię: Piotrek
- Miejscowość: Piaseczno
- Garnek: UVEX 515 BOSS
Cześć, słuchajcie brakuje mi śrubki, którą reguluje się wysokość promienia światła przedniej lampy. Mógłby mi ktoś zrobić zdjęcie tej śrubki, albo ją jakoś opisać, tak żebym mógł sobie znaleźć taką samą/podobną śrubę? Chodzi mi o te srubke która jest pod lampą i wchodzi w chromowaną osłonę lampy. Pozdrawiam 

- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
apiro pisze:A jeszcze takie pytanko - ma ktoś może fragment serwisówki dot. regulacji reflektora? Bo niby taka pierdoła a porobiły mi się szpary na obramowaniu klosza i w ogóle nie ciekawie to wygląda.

Na forum są linki do całej serwisówki a na pewno się przyda

Wszystkie erki mają przykręcane do chłodnicy osłony(akurat moja to końcówka 98 więc jestem pewien, że są otworyJarecky pisze:Czy chłodnice w kazdej er 5 są takie same ? Kupiłem od goscia który zdjął ją z er 5 z 98r , a według mnie nie pasuje poniewaz ma inny rozstaw otworów do zamocowania oraaz nie posiada po bokach otworów na śruby do przymocowania osłon chłodnic ? Sporzedawca zapewnia mnie ze ta chłodnica pochodzi z er 5 z 98 r ! Moj moto jest z 02r.

Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
-
- Motorowerzysta
- Imię: -
- Miejscowość: Wrocław
- Garnek: HJC CS-14
już wszystko wiem, ale mam taki problem. Wyjąłem lampę z obudowy

I po założeniu porobiły się szpary między lampą a obramowaniem (szczególnie na górnej części lampy). Są tam jakieś śrubki, możliwe, że do kontrolowania tego, ale kręcę na różne sposoby i nic nie pomaga.

I po założeniu porobiły się szpary między lampą a obramowaniem (szczególnie na górnej części lampy). Są tam jakieś śrubki, możliwe, że do kontrolowania tego, ale kręcę na różne sposoby i nic nie pomaga.
- Mathisse
- Motocyklista
- Imię: Airoh
- Miejscowość: Wałbrzych
- Garnek: Airoh
w swojej lampie (natomiast nie mam pewności, czy jest to oryginalna lampa od er5) mam jeszcze śrubę do regulacji - wydaje mi się, że po lewej stronie na dole
i faktycznie ja się nią kręci to powstają szpary między lampą a ramką.
i faktycznie ja się nią kręci to powstają szpary między lampą a ramką.
Chciałbym się wysypiać na tyle, by rano czuć, że się budzę a nie zmartwychwstaję.
- lucek
- Klubowicz
- Imię: Lucek
- Miejscowość: Puławy
- Plecak: Kamila
- Garnek: Schuberth C3
- Telefon: 505228947
- Motocykl: BMW F800GS
- Kontakt:
Powstaja szpary bo na tej śrubie (a właściwie dwóch, druga jest symetrycznie umieszczona) trzyma się ramka z kloszem 

www.hangover.art.pl
- Mathisse
- Motocyklista
- Imię: Airoh
- Miejscowość: Wałbrzych
- Garnek: Airoh
lucek
byłeś blisko - ale oprócz regulacji na dwóch śrubach ja mam jeszcze regulację samego szkła bez ruszania "abażurem"

Chciałbym się wysypiać na tyle, by rano czuć, że się budzę a nie zmartwychwstaję.
-
- Motorowerzysta
- Imię: -
- Miejscowość: Wrocław
- Garnek: HJC CS-14
tak, tylko, że jak bym nie kręcił tymi śrubami to szpary i tak zostają
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Ja zauważyłem że szpary tworzą się po pierwszym rozebraniu lampy. Miałem tak w ER-5 i teraz w ZR7. Za cholerę nie mogę dopasować szkła do ramki

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/