Pytania wszelkie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
Re: Pytania wszelkie
Dobierz do tego co masz obecnie na silniku bo oryginał też się będzie pewnie odróżniał.
Jeżeli chrom na lampie jest całkiem "zdarty" to raczej go nie spolerujesz. Gdzieś było niedawno na forum o chromie w sprayu i raczej nie zbierał zbyt dobrych opinii.
Jeżeli chrom na lampie jest całkiem "zdarty" to raczej go nie spolerujesz. Gdzieś było niedawno na forum o chromie w sprayu i raczej nie zbierał zbyt dobrych opinii.
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
-
- Rowerzysta
- Imię: Piotr
- Miejscowość: Gdynia/Pisz
- Garnek: SHARK S600
- Telefon: 517766502
Co do chromu w spray`u to niedawno ja coś też wstawiałem tutaj (linki z allegro chyba, a tam filmiki). I na pewno nie jest godny uwagi, jeżeli chcemy efekt prawdziwego połysku
To raczej tandetny srebrny lakier imitujący chrom, na pewno nie na takie elementy jak obwódka lampy czy kubki zegarów, on chyba nawet nie ma grama odpowiedniego połysku w sobie.
Co do mojego łańcucha- użyłem pewnego specyfiku, nie będę się 'chwalił' jakiego i problem znikł, czyli na pewno to łańcuch, w tygodniu kupie jakieś dobre specyfiki i to załatwię. Tymczasem wracam na motocykl, pogoda w 3miescie dziś całkiem ciekawa.

Co do mojego łańcucha- użyłem pewnego specyfiku, nie będę się 'chwalił' jakiego i problem znikł, czyli na pewno to łańcuch, w tygodniu kupie jakieś dobre specyfiki i to załatwię. Tymczasem wracam na motocykl, pogoda w 3miescie dziś całkiem ciekawa.
-
- Motocyklista
- Imię: Kamil
- Miejscowość: Jarosław
- Garnek: HJC RPHA 11 Plus
- Motocykl: ZX6R
- Kontakt:
ok
Dzięki.
A jeszcze z wężyka z prawej strony motocykla kapie mi jakaś ciecz. Podejrzewam, że to benzyna odparowuje z baku, ale na postoju nigdy nie kapie tylko zaraz po jeździe.
Mam tam 4 wężyki. Jeden idzie tak jakby od akumulatora, dwa następne idą chyba do termostatu i chłodnicy (pewny nie jestem), a czwarty to chyba odpowietrzanie baku i z niego mi kapie. To normalne? Bo bardziej rozumiem jak stoi motocykl na słońcu i się nagrzewa, wtedy ma prawo kapać, ale po jeździe?

A jeszcze z wężyka z prawej strony motocykla kapie mi jakaś ciecz. Podejrzewam, że to benzyna odparowuje z baku, ale na postoju nigdy nie kapie tylko zaraz po jeździe.
Mam tam 4 wężyki. Jeden idzie tak jakby od akumulatora, dwa następne idą chyba do termostatu i chłodnicy (pewny nie jestem), a czwarty to chyba odpowietrzanie baku i z niego mi kapie. To normalne? Bo bardziej rozumiem jak stoi motocykl na słońcu i się nagrzewa, wtedy ma prawo kapać, ale po jeździe?
Kawasaki ER-5 ---> Kawasaki ZX6R 636 '05
Mój garaż!
Łona - ĄĘ
Marzeń się nie odkłada... To na marzenia się składa!
Pigwa
Mój garaż!

Łona - ĄĘ
Pigwa
-
- Motocyklista
- Imię: Piotr
- Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
- Plecak: Ania
- Garnek: LS2
- Motocykl: BMW R 1100 RT
To nie benzyna tylko płyn chłodzący raczej. Prześledź dobrze, który to wężyk. U mnie i w ER i w fazerze jak trochę za dużo wlałem płynu do zbiorniczka to nadmiarem ucieka. Oczywiście nic groźnego;)
- BertasCK
- Rowerzysta
- Imię: Adam
- Miejscowość: Kielce
- Garnek: Shoei Relic XR-1000
- Numer GG: 7036532
- Kontakt:
Wlałeś za dużo cieczy i przelewem Ci ucieka
Odessij trochę strzykawką i problem powinien zniknąć

- Aguś
- Motorowerzysta
- Imię: Agnieszka
- Miejscowość: Łaziska Górne
- Garnek: Shark s600
- Numer GG: 1244624
- Telefon: 728986073
planuję wymienić olej w lagach na 15W, ile ml trzeba wlać? albo jestem ślepa, albo nie ma takiej informacji w serwisówce
(nie wiem czy to ma znaczenie ale 2005 rocznik jak coś^^)

- Greku_
- Motocyklista
- Imię: Rafał
- Miejscowość: z domu
- Garnek: LS2
350ml na jeden amor
-
- Motorowerzysta
- Imię: Piotrek
- Miejscowość: Piaseczno
- Garnek: UVEX 515 BOSS
Jaki kolor ma uchwyt pasażera w niebieskim er5 z 2005 roku? Mój jest srebrny i zastanawiam się, czy jest oryginalny..
- LucasCNC
- Motocyklista
- Imię: Łukasz
- Miejscowość: Głogów Małopolski
- Garnek: HJC CS-14
Powinien być albo czarny, albo w kolorze lakieru.
-
- Motocyklista
- Imię: Kamil
- Miejscowość: Jarosław
- Garnek: HJC RPHA 11 Plus
- Motocykl: ZX6R
- Kontakt:
Ma ktoś może założone gmole i może podać wymiary? Mam możliwość zrobienia sobie ich, ale nie chciałbym żeby za bardzo odstawały czy też były jakieś niekształtne. 
Jeśli można prosił bym też o zdjęcie.

Jeśli można prosił bym też o zdjęcie.

Kawasaki ER-5 ---> Kawasaki ZX6R 636 '05
Mój garaż!
Łona - ĄĘ
Pigwa
Mój garaż!

Łona - ĄĘ
Pigwa