Witam
Mam problem. Dzisiaj smarując linki zauważyłem przypadkiem, że w jednym miejscu "wciągło" uszczelkę pokrywy zaworów do silnika na odcinku ok 2cm. Trochę się zdziwiłem, bo jak składałem silnik po regulacji zaworów wszystko było w porządku. Jak na razie jest szczelnie, bo nic nie kapie anie nie cieknie (przynajmniej od 50km). Co o tym myślicie? akurat mam trochę czasu wolnego, więc chyba dla świętego spokoju to poprawię.
Uszczelka pokrywy zaworów
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
Re: Uszczelka pokrywy zaworów
Jak będziesz poprawiał to porządnie odtłuść krawędzie i dopiero wtedy trochę silikonu.
Wessało bo pewnie za słabo były śruby przykręcone, po montażu, rozgrzej silnik i potem jeszcze raz dociągnij śruby, ale z wyczuciem bo łatwo je ukręcić
To zielone coś to jest jakiś silikon?
Wessało bo pewnie za słabo były śruby przykręcone, po montażu, rozgrzej silnik i potem jeszcze raz dociągnij śruby, ale z wyczuciem bo łatwo je ukręcić

To zielone coś to jest jakiś silikon?
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
- LucasCNC
- Motocyklista
- Imię: Łukasz
- Miejscowość: Głogów Małopolski
- Garnek: HJC CS-14
Tak, to silikon "Dirko" (lampa błyskowa komórki nieco zniekształciła kolor). Miałem już dzisiaj rozbierać moto, ale ojciec odradził mi poprawiania tego jeżeli nie cieknie. Nie wiem już czy to robić już, czy poczekać?
-- 13 Mar 2013, 15:52 --
Zrobione. Uszczelka krzywo się ułożyła w tym miejscu (nie weszła w rowek). Teraz tylko czekać na poprawę pogody i w drogę

-- 13 Mar 2013, 15:52 --
Zrobione. Uszczelka krzywo się ułożyła w tym miejscu (nie weszła w rowek). Teraz tylko czekać na poprawę pogody i w drogę

- Kamyk
- Administrator
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
- Plecak: Ewa
- Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
- Numer GG: 2697152
- Motocykl: Testowy
A ja juz chcialem robic offtopa i pytac co za aparat uzywasz, a tu komorka 
Kamyk

Kamyk
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
- LucasCNC
- Motocyklista
- Imię: Łukasz
- Miejscowość: Głogów Małopolski
- Garnek: HJC CS-14
Nokia 5530Kamyk pisze:A ja juz chcialem robic offtopa i pytac co za aparat uzywasz, a tu komorka