W mojej kawusi jak na razie zamontowana nowa kierownica, lustra, nowy filtr powietrza no i kierunki (od kawy Z750), felgi wypiaskowane i polakierowane proszkowo na czarny półmat. Teraz bawię się z polerką osłon chłodnicy bo okrutnie były potraktowane przez poprzedniego właściciela. Zostaje czekać tylko na telefon od lakiernika i składać moto do kupy.... Też już nie mogę się doczekać jak ją usłyszę
Powoli zabieram się za przygotowanie do sezonu, ale już przy pierwszym podejściu coś sknociłem.
Sprawdziłem naciąg łańcucha rozrządu ( 4 ząbki więc git ), i przy próbie wyciągnięcia korpusu napinacza rozerwała się papierowa uszczelka (robiłem to najdelikatniej jak umiem po prostu skleiła się w jednym miejscu z blokiem silnika).
Czy wiecie może gdzie można dostać takie cudo tzw. uszczelką korpusu naciągu łańcucha rozrządu ?
PS. Przeszukałem Allegro i internet mi się nie udało nic znaleźć, więc może jest jakiś sposób na dorobienie ?
Dzięki DeFi właśnie wczoraj rozmawiałem na wieczór z teściem i też mi to polecił nawet miał w garażu taki papier ale z gruby dziś przejdę się do motoryzacyjnego i kupię odpowiedni.