wyciek oleju z glowicy

Dział dotyczący spraw silnikowych

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

vitiak
Podawacz śrubek
Miejscowość: mielec

Re: wyciek oleju z glowicy

Post autor: vitiak »

rozkopalem od poczatku, bo mi nie dawalo spokoju... bylo toszke wilgotno w gniezdzie zaworu wiec wyczyscilem, przy okazji wydarlem swiece juz sa w drodze do mnie wiec okazja zeby je wymienic, dokrecilem pokrywe zaworow i ma chulac...;)
jezeli chodzi o olej w filtrze to nie zeby plywalo wszystko tylko jest na samym dole taka maz.... ale tam pewnie dmucha spod pokrywy zaworow tymi przewodami na gorze, nie sadze zeby to byl jakis powazny problem.... co ile regulujecie zaworki bo ja nakrecilem prawie 40000 i jeszcze nie zagladalem tam, pozdrawiam. :?:
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Judikam
Motorowerzysta
Imię: Kamil
Miejscowość: Czestochowa
Garnek: LS 2

Post autor: Judikam »

Z tego co ja wiem to co 12tys km.
Warto uszczelke pod pokrywa posmarowac cienko silikonem wtedy bedziesz mial pewnosc ze nie bedzie sie pocilo.
Awatar użytkownika
LucasCNC
Motocyklista
Imię: Łukasz
Miejscowość: Głogów Małopolski
Garnek: HJC CS-14

Post autor: LucasCNC »

Kontrola luzu zaworowego wg serwisówki powinna odbywać się co 12000km w nowszych modelach i co 6000km w starszych. Tylko nie wiem dlaczego w starszych 2x częściej - po lifcie zmodernizowali rozrząd czy tylko książkę serwisową? :D
Mateusz Stodolski
Podawacz śrubek
Miejscowość: Łowicz
Numer GG: 3426598

Post autor: Mateusz Stodolski »

Podepnę się pod ten temat. Ostatnio zauważyłem kilka kropli oleju, który wylatywał z wężyka znajdujacego się pod silnikiem. Działo się tak po 'ostrym' paleniu gumy... nie przejołem się tym specjalnie, bo tego oleju były znikome ilości, ale może ktoś z Was wie dlaczego tak mogło się zrobić?
ODPOWIEDZ