a nie przypadkiem 384 ?
Mój ojciec sobie kupił szczękowca z tej firmy żeby miał jak od święta ma ochotę się przejechać Kask nietestowany na razie, ale za tą cenę wygląda bardzo w porządku, no i sprzedawca też polecał(ten w miarę nie wciska kitu )
Weź lepiej ten, który najlepiej pasuje bo to jest najważniejsze, żeby był wygodny.
Ja mam taką NAXĘ... Jest straszna. Odradzam ten kask każdemu. Głośny niemiłosiernie. Wieje w nim tak jakbyś jechał w jecie. Wentylacja w zasadzie nie działa. Blenda jest gówniana.
W granicach 300 zł znajdziesz na allegro kilka fajnych rzeczy (lepszych od Naxy i LS2):
- Shark S500
- AGV K-3 Basic
- HJC CS 12/14
I pewnie jeszcze kilak interesujących rzeczy. Wszystko będzie lepsze od Naxy...
Ja się zdecydowałem na LS2 384.2 Blade.
Jest bardzo wygodny jak na moją głowę, a testowałem kaski dostępne w 4 sklepach w cenie do 800zł.
Tylko że ja za swój dałem 310zł.
Ja mam LS2 i szczerze nie do końca jestem z niego zadowolony. Fakt wygodnie leży nie ciśnie ma blende przeciw słoneczną ale niestety nie jest w nim za cicho.
Swojego czasu tez chcialem kupic cos tanszego i szukalem sporo w necie , generalnie jednym z bardziej polecanych kaskow w tej klasie cenowej jest AGV K3, ma tez niezle wyniki w tescie SHARP, na allegro dostaniesz od ok 250 jezeli Twoja glowa ma rozmiar XL A jezeli mniejszy to za 300 bez problemu. Ja co prawda nie uzytkowalem tego kasku, jedynie raz mialem go na glowie przy okazji wizyty w sklepie i moge powiedziec ze wyglada na calkiem solidna konstrukcje.