Nie działa wskaźnik paliwa
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
Nie działa wskaźnik paliwa
Witam
Niedawno zakupiłem er5 z 2004r i nie działa w nim wskaźnik paliwa, jest zatrzymany w pozycji full może ktoś podpowiedzieć jak się do tego zabrać co może być przyczyną oraz jak go uruchomić? reszta wskaźników działa
pozdrawiam
Łukasz
Niedawno zakupiłem er5 z 2004r i nie działa w nim wskaźnik paliwa, jest zatrzymany w pozycji full może ktoś podpowiedzieć jak się do tego zabrać co może być przyczyną oraz jak go uruchomić? reszta wskaźników działa
pozdrawiam
Łukasz
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
Re: Nie działa wskaźnik paliwa
W książce serwisowej( link: http://forum.kawasaki-er5.pl/viewtopic.php?f=10&t=12 ) rozdział 15.62, jest opisane jak po kolei sprawdzić wszystkie elementy. Ja bym zaczął od najprostszej rzeczy, czyli czy wszystkie kabelki są podłączone? 

Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
- K021
- Motocyklista
- Imię: Konrad
- Miejscowość: Ostrów Maz/Wawa
- Garnek: Shoei XR-1100
- Numer GG: 3051259
- Kontakt:
Kurde tez bym chcial zeby mi sie wskaznik paliwa na pozycji full zatrzymal 

-
- Rowerzysta
- Imię: Michał
- Miejscowość: Marki
- Plecak: C.K
- Garnek: Nitro
Też tak mam. Mi wskaźnik niestety wskazuje Empty
Strasznie bałem się zdejmowania baku, żeby nie naruszyć przewodów idących do kranika, ale poszło gładko. O dziwo miałem inny widok, od tego którego się spodziewałem po serwisówce. U mnie nie ma pływaka, nie ma czujnika... Po prostu poprzedni właściciel zmieniał bak ( ogólnie wnioskuję że moto było po jakimś ostrym szlifie), więc nadzieje na działający wskaźnik zniknęły.

Cholera niby umiem przy samochodzie zrobić to i tamto a jakoś nie wiem z której strony zabrać się do motoru ( pierwszy w życiu) z podniety nawet jego wiek pomyliłem jest z 2000r

- HubertusxD
- Rowerzysta
- Imię: Hubert
- Miejscowość: Przasnysz
- Garnek: LS2
- Numer GG: 8195887
- Telefon: 505720927
Oj trochę go odmłodziles :d kurde mam ten sam problem... Moze przypadkowo sie przewody rozpiely... w wolnej chwili muszę się z tym jakoś uporać, bo tak glupio troche sprawdzac stan paliwa jak w wsk :d
"Motocykl to nie wszystko liczy się pasja..."
Romet Pony--> WSK 175--> Peugeot Speedfight--> Zipp Neken--> Panon Prince 125--> Kawasaki ER-5 :)
Romet Pony--> WSK 175--> Peugeot Speedfight--> Zipp Neken--> Panon Prince 125--> Kawasaki ER-5 :)
Hej trochę grzebałem sprawdzałem wtyczki niby wszystko jest ok ale rozebrałem zegary (połamany plastik mocujący klejony) uznałem że ktoś to wyjmował kable więc zacząłem ruszać wskazówką i co zauważyłem:
jak palcem wskaźnik ustawie na zero i włączę zapłon płynnie leci do pozycji full
zamieniłem kable do wskaźnika i wziąłem na zero i zapłon i wskaźnik zatrzymał się na połowie - lecz paliwa mam raczej mniej jak pół, na tym musiałem zakończyć bo chyba bezpiecznik spaliłem ale może ktoś miał podobnie proszę o sugestie
pozdro
jak palcem wskaźnik ustawie na zero i włączę zapłon płynnie leci do pozycji full
zamieniłem kable do wskaźnika i wziąłem na zero i zapłon i wskaźnik zatrzymał się na połowie - lecz paliwa mam raczej mniej jak pół, na tym musiałem zakończyć bo chyba bezpiecznik spaliłem ale może ktoś miał podobnie proszę o sugestie
pozdro
-
- Motocyklista
- Imię: Kamil
- Miejscowość: Jarosław
- Garnek: HJC RPHA 11 Plus
- Motocykl: ZX6R
- Kontakt:
Te wskaźniki nie są zbyt precyzyjne u mnie zaleje do pełnai jeżdżę i jeżdżę aż zacznie spadać wskazówka. A jak już zacznie to wtedy leci na empty:) ostatnio wskazówka była prawie na czerwonym polu a dojechałem 15km do stacji na otwartym baku:) moja kawa jest z '99
Kawasaki ER-5 ---> Kawasaki ZX6R 636 '05
Mój garaż!
Łona - ĄĘ
Marzeń się nie odkłada... To na marzenia się składa!
Pigwa
Mój garaż!

Łona - ĄĘ
Marzeń się nie odkłada... To na marzenia się składa!
Pigwa
- Alaila
- Klubowicz
- Imię: Agata
- Miejscowość: Świdnica/Wrocław
- Garnek: uvex
- Motocykl: Honda CBF 125
- Kontakt:
Jak ja zaleję pod korek to mój wskaźnik nie pokazuje, że zbiornik jest pełny. Za to jak pokazuje totalnie pusty bak to wiem, że mam jeszcze ok 3 litrów. Sprawdzałam to kiedyś. Nie ma co się sugerować tymi wskaźnikami. Ja go bardziej tak orientacyjnie stosuję, niż jako wyrocznię ^^
Życie masz tylko jedno, więc korzystaj z niego na całego :D
- jotto
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Africa Twin
Mi działa dokładnie wskaźnik paliwa. Jak jest po korek zalane to pokazuje trochę ponad maks na wskaźniku, a jak jest totalnie pusto to trochę poniżej minimum. Ja swojemu wierzę 
Pozdrawiam

Pozdrawiam