gaśnie na biegu jałowym
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Podawacz śrubek
- Miejscowość: Siedlce
gaśnie na biegu jałowym
po pierwszym odpaleniu motocykla tej zimy okazało się ze gaśnie na biegu jałowym w obroty wchodzi dobrze w czym może tkwic problem dodam że po zgaszeniu coś syczy w zbiorniku czy to jest związane z odpowietrzeniem zbiornika?
- Spinu
- Motorowerzysta
- Imię: Michał
- Miejscowość: Kraków
- Garnek: Shark
- Motocykl: Cagiva Raptor 650
Re: gaśnie na biegu jałowym
nie chce cie straszyć ale ja tak miałem. przelewalo mi gaźniki (wina zaworów iglicowych) skończyło sie wymiana gaźników.
-
- Rowerzysta
- Miejscowość: Garwolin
- Garnek: Caberg 2VR
- Numer GG: 2581679
Po pierwsze: nie wiem jak u Ciebie ale u mnie to jeszcze zdrowo piździ, poczekaj na +5 przynajmniej. Wczoraj próbowałem odpalić moto (choć też nie powinienem), w każdym razie musiałem grzać moto jakieś 10 minut, a i tak kiepsko trzymał obroty (w garażu miałem jakieś 0 stopni). W każdym razie na testy poczekałbym do wiosny.
Po drugie: za kranikiem paliwa masz pokrętło do regulacji obrotów biegu jałowego.
Po trzecie: po zimie akumulator może być w kiepskiej kondycji (świece też bym sprawdził jeśli miałbym nadmiar wolnego czasu).
Głowa do góry, jeśli w ogóle odpala to znaczy, że nie jest źle
Po drugie: za kranikiem paliwa masz pokrętło do regulacji obrotów biegu jałowego.
Po trzecie: po zimie akumulator może być w kiepskiej kondycji (świece też bym sprawdził jeśli miałbym nadmiar wolnego czasu).
Głowa do góry, jeśli w ogóle odpala to znaczy, że nie jest źle

-
- Podawacz śrubek
dzięki za otuchę trochę się zmartwiłem bo jeszcze w listopadzie było ok
Jacek,
i co zdziałałeś z moto, bo ja mam podobne objawy i nie wiem od czego zaczać. Gaśnie po nagrzaniu i nie zapala, chyba że z gazem.
i co zdziałałeś z moto, bo ja mam podobne objawy i nie wiem od czego zaczać. Gaśnie po nagrzaniu i nie zapala, chyba że z gazem.
-
- Podawacz śrubek
u mnie przyczyną byla chyba zbyt niska temp. teraz hula az miłomorghul pisze:Jacek,