Jaki Motocykl dalej ? er-6 ?
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
- Blazej
- Motorowerzysta
- Imię: Błażej
- Miejscowość: Gdańsk
- Plecak: Brak
- Numer GG: 2808647
- Telefon: 502656799
Jaki Motocykl dalej ? er-6 ?
Większość z was zapewne zauważyła że pozbyłem się niestety ER-5, ale czas zacząć się zastanowić co kupić w maju. Myślałem nad ponownym zakupem ER-5 ale rozważam też inne opcję a mianowicie ER-6. Co o tym myślicie, czy ktoś z was miał do czynienia z tym moto?

- Lish
- Klubowicz
- Imię: Karol
- Miejscowość: Piaseczno
- Plecak: Kiti
- Garnek: biały
- Telefon: 500366623
- Motocykl: fzs600 pies
- Kontakt:
Re: Jaki Motocykl dalej ? er-6 ?
Er6 widziałem z bliska a le nie jeździłem - jak dla mnie filigranowy motorek 
Odnośnie kolejnego moto to tu już jest spory wybór. Najczęściej wybierane sześćsetki - Honda Hornet, Yamaha Fazer, Suzuki Bandit, Kawasaki zr7 (to akurat 750)...

Odnośnie kolejnego moto to tu już jest spory wybór. Najczęściej wybierane sześćsetki - Honda Hornet, Yamaha Fazer, Suzuki Bandit, Kawasaki zr7 (to akurat 750)...
- Kamyk
- Administrator
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
- Plecak: Ewa
- Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
- Numer GG: 2697152
- Motocykl: Testowy
Er6 jest mala! Ja to bym porownal do GS500. Czulem sie na niej jak na kocie
Co do wyboru motocykla wszystko zalezy do czego chcesz go uzywac. Czy ma byc to naked, czy turystyk, enduro czy tez cos innego 
Okresl sie to wtedy pomozemy
Kamyk

Okresl sie to wtedy pomozemy

Kamyk
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
- urbansan
- Klubowicz
- Imię: Urban
- Miejscowość: Wa-wa
- Plecak: Panna Urbanna :D
- Garnek: RPHA 10+
- Motocykl: SV1000
@Lish - zapomniales dodac jeszcze SV:D
@Blazej - kwestia ile jezdziles er5. Jezeli machnales nia z 10tys, to sugeruje sie konkretnie zastanowic, czego chcesz. Jezeli turystyk, to Vstrom 650, Transalp, czy nawet Tenere - nawet to male. Moze BMW GS650 z silnikiem 500. Jezeli naked to jak powyzej. Jezeli sport - to moze nie 600 sport, a np tak jak ja SV1000S, gdzie moc masz jak np w CBR600RR, ale masz wiekszy moment, wiec na miasto i w trase jak znalazl. Jest ciezszy, ale dobry zawias i sportowa pozycja. Kumpel mi powiedzial, ze nie ma co sie bac litra - nie ma co sie bac NIEsportowego litra. Jezeli nadal czujesz sie jednka swiezy, to w ogole wybij sobie ten pomysl z glowy.
Gdzies na MCN widzialem porownanie ER6 z SV650. Stwierdzili, ze SV trzyma forma, ale ER6 go kladzie - w jakim zakresie, to trudno powiedziec, ale jak Ci sie podoba, to jako moto do wszystkiego bedzie akurat. Tez pytanie ile masz kasy. Mozna zawsze machnac gladiusa - bardzo fajne V. No i jescze jest pytanie ile jestes w stanie dac na eksploatacje. Ja Cisnalem er5 tak, ze palila 6, a oponke tylnia zmienialem 2 razy w ciagu 14tys km. Aktualnie gumy mi kosztuja 3x wiecej, sprzet z zabawami na miescie pali 10l, tarcza hamulcowa kosztuje 800pln jedna, a z przodu mam dwie
A no i powiem cos, co zgorszy pewnie forum - jak jezdziles er5 i jest sprzedales nawet z powodow finansowych, to i tak bym nie kupowal go ponownie... nie jest to moto idealne i konstrukcja pamieta poczatki metallici. Akutalnie za 9k mozesz nabyc solidne SV650, ktore bedzie lepsze niz stary hornet 600, tanszy w utrzymaniu... i mozesz odblokowac mu moc, jezeli bedzie Ci jej brakowalo - no ale bedzie palil wiecej.
@Blazej - kwestia ile jezdziles er5. Jezeli machnales nia z 10tys, to sugeruje sie konkretnie zastanowic, czego chcesz. Jezeli turystyk, to Vstrom 650, Transalp, czy nawet Tenere - nawet to male. Moze BMW GS650 z silnikiem 500. Jezeli naked to jak powyzej. Jezeli sport - to moze nie 600 sport, a np tak jak ja SV1000S, gdzie moc masz jak np w CBR600RR, ale masz wiekszy moment, wiec na miasto i w trase jak znalazl. Jest ciezszy, ale dobry zawias i sportowa pozycja. Kumpel mi powiedzial, ze nie ma co sie bac litra - nie ma co sie bac NIEsportowego litra. Jezeli nadal czujesz sie jednka swiezy, to w ogole wybij sobie ten pomysl z glowy.
Gdzies na MCN widzialem porownanie ER6 z SV650. Stwierdzili, ze SV trzyma forma, ale ER6 go kladzie - w jakim zakresie, to trudno powiedziec, ale jak Ci sie podoba, to jako moto do wszystkiego bedzie akurat. Tez pytanie ile masz kasy. Mozna zawsze machnac gladiusa - bardzo fajne V. No i jescze jest pytanie ile jestes w stanie dac na eksploatacje. Ja Cisnalem er5 tak, ze palila 6, a oponke tylnia zmienialem 2 razy w ciagu 14tys km. Aktualnie gumy mi kosztuja 3x wiecej, sprzet z zabawami na miescie pali 10l, tarcza hamulcowa kosztuje 800pln jedna, a z przodu mam dwie

A no i powiem cos, co zgorszy pewnie forum - jak jezdziles er5 i jest sprzedales nawet z powodow finansowych, to i tak bym nie kupowal go ponownie... nie jest to moto idealne i konstrukcja pamieta poczatki metallici. Akutalnie za 9k mozesz nabyc solidne SV650, ktore bedzie lepsze niz stary hornet 600, tanszy w utrzymaniu... i mozesz odblokowac mu moc, jezeli bedzie Ci jej brakowalo - no ale bedzie palil wiecej.
Virago 535 '93 -> kawa er-5 '02 -> hornet 900 '04 -> SV1000s '03
-
- Motocyklista
- Imię: Mateusz
- Miejscowość: Świdnica
- Plecak: z książkami ^^
- Garnek: Shark S600
@Kamyk, ale Ty do krasnoludków nie należysz 
Wg mnie super moto, chociaz wole np Cb600 Hornet

Wg mnie super moto, chociaz wole np Cb600 Hornet

- Kamyk
- Administrator
Mam 176cm i jestem za maly do niektorych sprzetow, ktore chcialbym miec
Kamyk

Kamyk
- urbansan
- Klubowicz
- Imię: Urban
- Miejscowość: Wa-wa
- Plecak: Panna Urbanna :D
- Garnek: RPHA 10+
- Motocykl: SV1000
Mam tyle samo wzrostu, a spokojnie sie na wszystko wspinam :p Cos Ci kregoslup za bardzo obciaza 

Virago 535 '93 -> kawa er-5 '02 -> hornet 900 '04 -> SV1000s '03
- Kamyk
- Administrator
Pewnie brzuch
Ale spokojnie pracuje nad tym 
Kamyk

Kamyk
-
- Motocyklista
- Imię: Piotr
- Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
- Plecak: Ania
- Garnek: LS2
- Motocykl: BMW R 1100 RT
A mnie ostatnio zainteresowało SUZUKI GSX 750 INAZUMA jako kolejny motocykl. Miał ktoś może styczność z tym sprzętem?
- DeFi
- Klubowicz
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Inazuma to mocniejsza wersja Bandita. Ale nie miałem z nim styczności więc nic więcej ci nie powiem

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/