To nie jest wcale, głośnie a w porównaniu z tłumikami w sportach to bardzo daleko zostajemy w tyle.
Po prostu brzmi bardziej jak 600 i bardziej burczy a nie świszczy
Na zlocie porównywaliśmy przewiercony wydech z wydechem Montii.
Z założónym kilerem Montii był cichszy od mojej modyfikacji
Czasami na parkingu pod zakładem mam wrażenie że na ssaniu wygrywam na dB z R4
Szkoda, ze dopiero trafiłam na ten temat ... ( nie zawsze mama czas posiedzieć i poczytać )
Ja w 3 dni temu wycięłam cały pierścień ostatniej komory wraz z rurami i efekt jest powalający, nie dość że basowe brzmienie to jeszcze ćwierkanie ustało. Przejechałam trochę i muszę przyznać że nie ma żadnych zmian w pracy silnika nie dławi się na niskich obrotach, a nawet moge powiedzieć, że lepiej ciągnie na jedynce i dwójce, albo to kwestia tego, że nie ma już też tego dzwięku wycia na wyższych obrotach. Polecam
Mam w głowie sporo wspomnień, a w sercu cały świat, ale nie liczy się gdzie, tylko z kim, więc ze wszystkich miejsc w których byłam, wspominać będę was...
Chyba badanie by przeszedł, ale wole nie próbować może nagram dziś to prześlę, ale dzięki temu przynajmniej widzę, ze samochody najpierw mnie słyszą, a to definitywnie wpływa na bezpieczeństwo
PS. Defi - zlot u Krzycha ???
Mam w głowie sporo wspomnień, a w sercu cały świat, ale nie liczy się gdzie, tylko z kim, więc ze wszystkich miejsc w których byłam, wspominać będę was...
W okolicach sierpnia/września planowany jest zlot pod Warszawą u Krzycha (Keteiz1). Zresztą Krzychu został dożywotnio organizatorem jesiennego zlotu ER-5
Kaszmirowa pisze:
wycięłam cały pierścień ostatniej komory wraz z rurami
Czy możesz opisać jak wywaliłeś tą ostatnią komorę i rury ( bardziej interesują mnie rury )pierścień można rozwiercić ale czy rury opierają się tylko na tym pierścieniu czy trzeba rozpruć całą puszkę aby je wyciąć.
A tak dokładniej co do tego zlotu u Krzycha, to gdzie to dokładnie, bo na jesień jak bym wrócił z pracy z za granicy to z miłą chęcią bym wpadł jak bym oczywiście dał rade