Paliwo cieknące przez odmę / kranik / zawór

Dział dotyczący spraw silnikowych

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

Awatar użytkownika
tomekarni16
Podawacz śrubek
Imię: Tomek
Miejscowość: Stróże
Plecak: Powietrzen ;)
Garnek: CAN
Numer GG: 5935553

Re: Paliwo cieknące przez odmę / kranik / zawór

Post autor: tomekarni16 »

Witam,

Mam taki problem jezieli ustawie kranik w poz. ON ERka przejedzie kilkaset metrow i gasnie to samo na RES a jezeli wrzuce na RPI dziala normalnie czemu tak sie dzieje \?
w jakiej pozycji powinien byc ustawiony ten kranik.?

Pewnego razu po przejechaniu okolo 100km odstawilem motor na boczna podnozke po jakichs 10min zaczelo wyciekac paliwo spod oslony filtra powietrza co moze byc tego przyczyna ?

po odkreceniu oslony na filtr w miejscu filtra nazbierala sie spora ilosc paliwa dlaczego tak sie stalo ?
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Awatar użytkownika
Lish
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Karol
Miejscowość: Piaseczno
Plecak: Kiti
Garnek: biały
Telefon: 500366623
Motocykl: fzs600 pies
Kontakt:

Post autor: Lish »

on i res to opcja pełny bak i rezerwa. Wtedy gaźnik otwiera sobie podciśnieniem kranik. W pozycji pri waha leci grawitacyjnie - służy do zalewania gaźników po zimie lub po rozbiórce. Jeżeli zostawisz w tej pozycji i masz zużyte zaworki iglicowe w gaźniku to zaleje Ci silnik. Jeżeli pali tylko na Pri to może coś z membraną w kraniku? Ale wygląda jakby zaworki iglicowe były zużyte. Zdejmij bak i sprawdź czy wszystkie przewody są w dobrym stanie i czy nie leci stamtą.
Filipo
Motorowerzysta
Imię: Filip
Miejscowość: Poznań
Plecak: Campus :)
Garnek: Uvex Ps400s
Numer GG: 3277759

Post autor: Filipo »

Odgrzewam kotleta. Rownież mam problem z cieknącym paliwem (zrobiłem 180km na zbiorniku:/). A mianowicie przy kraniku znajduje się czarna płytka (membrana?), która ma jakby białą uszczelkę, w której znajduje się mała dziurka od wewnętrznej strony. Na postoju jest ok, ale gdy odpale erke to tamtędy ulatuje mi paliwo, pod ciśnieniem, tak że pluje na rozrusznik. Wolałbym nie wylewać paliwa w glebe, dlatego proszę Was o pomoc co zrobić z tym tematem :)
Pozdrawiam
Filipo
Awatar użytkownika
koziknysa
Motorowerzysta
Imię: Michał
Miejscowość: Nysa
Garnek: agv s4 sv

Post autor: koziknysa »

Ma ktoś schemat jak maja być podłączone węże z baku do kranika i który jest odpowietrzający z wersji przed liftem?
ODPOWIEDZ