sakwy, kufry, plecaki?

Wszystko co związane z turystyką

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto

Awatar użytkownika
DeFi
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Rafał
Miejscowość: Września
Plecak: Brak
Garnek: LS2
Numer GG: 9958743
Telefon: 783757397
Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01

Re: sakwy, kufry, plecaki?

Post autor: DeFi »

Fajnie że przyznajesz się bez bicia że nie czytałeś regulaminu. Takie oferty zamieszczaj w odpowiednim dziale. Specjalnie dla tego celu jest Giełda.
Obrazek
Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Awatar użytkownika
Kamyk
Administrator
Administrator
Imię: Rafał
Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Plecak: Ewa
Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
Numer GG: 2697152
Motocykl: Testowy

Post autor: Kamyk »

Przeprosil, wiec nie wywale ... niech zna laske!
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
Pigac149
Motorowerzysta
Imię: Arek
Miejscowość: Stawiski
Plecak: Iza
Numer GG: 4873929
Telefon: 505220679

Post autor: Pigac149 »

No sory nie ciśnieniujcie się :/. Pewnie ponad połowa nie czytała tu regulaminu. Świeżak jestem to chyba mam prawo troszke sie pomylić. Eicęj na pewno sie to nie powturzy, jak cos to będę pytał. Jeszcze raz przepraszam za nie wiedze :/
Awatar użytkownika
robert1981
Podawacz śrubek
Miejscowość: Kołbiel
Garnek: AGV Longway
Telefon: 791971700

Post autor: robert1981 »

Pigac149

Znalazłem twój stelaż na alledrogo ponieważ interesują mnie zdjęcia. Niestety kilka zrobiłeś na jakiejś ciemnej kanapie i słabo widać detale. Mam wielką prośbę, jakbyś mógł strzelić kilka fotek na innym tle (głównie chodzi mi o mocowania). To na pewno bardzo pomoże mi w zrobieniu swojego. A może jak zejdziesz troche z ceny to zrezygnuję z robienia i wezmę twój :) Tylko ta cena jest trochę zaporowa.
Pigac149
Motorowerzysta
Imię: Arek
Miejscowość: Stawiski
Plecak: Iza
Numer GG: 4873929
Telefon: 505220679

Post autor: Pigac149 »

Okey, Postaram się wrzucić je jak najszybciej. Zorbie specjalnie zdjęcie tych mocowań. A co do ceny, to nie chce tutaj pisać o tym bo już mnie opierniczyli ;P. Jak chcesz to napisz na gg, na pewno się dogadamy. Mogę powiedzieć jedynie, ze na pewno nie zejdę poniżej jak na allegro zaczyna się licytacja.
Awatar użytkownika
Crass
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krystian
Miejscowość: Wawa/Ochota
Garnek: Shark
Kontakt:

Post autor: Crass »

chłopaki,pytanie krótkie,brać Awine czy nie :) jeżeli tak to jaki max pojemności,na codzien nie zamierzam go używać,raczej wyjazd na zlot,weekendowo. Płyte mam orginalną Givi i chce miec pewnośc ze to będzie ze sobą pasować ..taka Awina kosztuje 100,najtanszy Givi 400,używane z tego co widze to szroty których za darmo nie chce.
Ale z drugiej strony nie chce zbierać moich ciuchow w rowie gdzies na trasie Wawa- Kalisz ;)
kilka filmików i nie tylko :)
http://www.motocyklista.net
piter3105
Motocyklista
Imię: Piotr
Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
Plecak: Ania
Motocykl: BMW R 1100 RT

Post autor: piter3105 »

Ja kupiłem miesiąc temu awinę i jest w porządku. Używam go co prawda na co dzień i jest przykręcony na stałe do płyty GIVI. Mieści się w nim jeden szczękowy kask + coś tam jeszcze. Jeśli kasku nie ma to troszeczkę pomieści. Co do tego czy pasuje to po prostu podjedź gdzieś i przymierz. Ja czytałem wcześniej, że pasuje, a niestety trochę nie bardzo było, ale zawsze masz płytę, która do stelaża pasuje ;) Kufer mam taki :viewtopic.php?f=12&t=1275 , do tego jest jeszcze inna płyta niż te "typowe". Przymierzałem taki :http://moto.allegro.pl/kufer-awina-kufr ... 48226.html (płyta jest ta typowa) i niestety na tę płytę GIVI nie chciał mi wejść, tzn. podpięcie z tyłu pasowało, ale te dwa "języki" a przodu na płycie Givi były trochę za szeroko. Podsumowując: polecam AWINĘ jak najbardziej ;)
Awatar użytkownika
Crass
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krystian
Miejscowość: Wawa/Ochota
Garnek: Shark
Kontakt:

Post autor: Crass »

piter3105 kupilem stelaz z plyta givi,nie chce placic 2x za to samo :) Duzo ludzi mowi ze pasuje awina to m3 givi ..i pytanie wlasnie czy pasuje,nie chce fizyczni ingerowac w zadna czesc
kilka filmików i nie tylko :)
http://www.motocyklista.net
piter3105
Motocyklista
Imię: Piotr
Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
Plecak: Ania
Motocykl: BMW R 1100 RT

Post autor: piter3105 »

Ja też kupiłem taki sam stelaż i też myślałem, że pasuje. Jest jeszcze kwestia jaki kufer, bo i w AWINACH są różne systemy mocowań. Jeśli mówimy o nowym kufrze AWINA, to przecież w zestawie i tak masz 2 płyty montażowe, także jeśli nie pasuje, to GIVI zdejmujesz, montujesz AIWINĘ no i jest w porządku, być może kupisz taki kufer, że będzie pasować. Ja przymierzałem kufer chyba 38 L, albo większy minimalnie, spojrzałem od spodu-pasuje, ale kiedy chciałem zamontować niestety nie chciał wejść, być może te większe kufry pasują, tak jak inni piszą. Ja z racji tego, że kufra używam cały czas, a płyta GIVI jest solidniejsza, zrobiłem cztery otworki w płycie, cztery w kufrze i jest pewnie zamocowany. Z płyty obciąłem tylko wszystko co wystawało (zrobiłem ją po prostu na gładko, bo kufer, który mam ma jeszcze inne mocowanie) i jest w porządku, aczkolwiek montaż oryginalnej płyty od AWINY też by nie sprawił problemu.
Awatar użytkownika
robert1981
Podawacz śrubek
Miejscowość: Kołbiel
Garnek: AGV Longway
Telefon: 791971700

Post autor: robert1981 »

Pigac149 pisze:Okey, Postaram się wrzucić je jak najszybciej. Zorbie specjalnie zdjęcie tych mocowań. A co do ceny, to nie chce tutaj pisać o tym bo już mnie opierniczyli ;P. Jak chcesz to napisz na gg, na pewno się dogadamy. Mogę powiedzieć jedynie, ze na pewno nie zejdę poniżej jak na allegro zaczyna się licytacja.
Pigac149, robiłeś może jakieś dodatkowe zdjęcia tego stelażyka? A sprzedałeś go? Będę wdzięczny za info lub fotki.
ODPOWIEDZ