sakwy, kufry, plecaki?

Wszystko co związane z turystyką

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto

arthurr
Motocyklista
Imię: Artur
Miejscowość: Orzesze/ Górny Śląsk
Garnek: schuberth C3
Numer GG: 4312693
Kontakt:

Re: sakwy, kufry, plecaki?

Post autor: arthurr »

jakiego systemu to była płyta? Kufry awina pasują na mocowanie givi monorack/ monokey. może nie trzeba było na stałe przykręcać :) No chyba że to był monolock, wtedy trzeba było dokupić płytę i nie pozbawiać się mozliwości zdjęcia kufra :)

Kamil_HP trochę to bez sensu że całe te nakładki są z płytą... ale faktycznie rozpiski z givi tak pokazują. Ja miałem to szczęście że dorwałem stelaż z nakładkami - wystarczylo dokręcić płytę.
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
piter3105
Motocyklista
Imię: Piotr
Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
Plecak: Ania
Garnek: LS2
Motocykl: BMW R 1100 RT

Post autor: piter3105 »

Płyta była właśnie tego sytemu, ale kufer nie jest ten "typowy" z AWINY tylko taki troszeczkę inny z innym systemem. Płyta dołączona do kufra jest sporo węższa od tej GIVI. Na upartego przykręciłem ją, ale jakoś tak to dziwnie wyglądało i zrobiłem jak zrobiłem ;) Poza tym myślałem, że AWINA z tą "typową" płytą pasuje na płytę GIVI, ale jednak po przymiarce okazało się, że jeden haczyk z przodu jest za blisko środka.
Awatar użytkownika
zecia_a
Motocyklista
Miejscowość: Lbn
Garnek: Suomy

Post autor: zecia_a »

[color=#000080]Mam pytanko. Mam kufer Givi monolock o pojemnosci ok 33 litrów. Czy ktoś wie jakie wewnętrzne torby będą pasowały, czy muszą być Givi ? [/color]
Awatar użytkownika
robert1981
Podawacz śrubek
Miejscowość: Kołbiel
Garnek: AGV Longway
Telefon: 791971700

Post autor: robert1981 »

Mam pytanie, czy ktos posiada moze wymiary stelaza pod kufer centralny? Mysle o tym czy nie sprobowac zrobic samemu taki stelaz. Moga byc jakies w miare dokladne zdjecia.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Lish
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Karol
Miejscowość: Piaseczno
Plecak: Kiti
Garnek: biały
Telefon: 500366623
Motocykl: fzs600 pies
Kontakt:

Post autor: Lish »

ogólnie to nie jest trudny do zrobienia, pod warunkiem, że masz płytę. Właściwie to do ramy jedno ramię jest przykręcone w jednym punkcie i w drugim jest taka łapka, która obejmuje ramę. Później mogę zrobić zdjęcia i Ci wysłać.
Awatar użytkownika
robert1981
Podawacz śrubek
Miejscowość: Kołbiel
Garnek: AGV Longway
Telefon: 791971700

Post autor: robert1981 »

Bede wdzieczny za zdjecia, na pewno ni pomoga. Zastanawiam sie jeszcze jakiego materialu uzyc, czy grubszy plaskownik, czy moze lepszy bedzie profil zamkniety o przekroju prostokata (2na3 cm) jak sadzisz? Jeszcze jedno, plyta o ktorej wspomniales to ta, ktora zazwyczaj jest razem z kufrek jak sie kupuje? Czy to jeszcze inna plyte trzeba? Mysle o zakupie kufra Awina 48l, tak zeby wszedl kask, jakas kurtka itp. Albo dwa kaski jak jade z plecaczkiem.
Pozdrawiam.
piter3105
Motocyklista
Imię: Piotr
Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
Plecak: Ania
Garnek: LS2
Motocykl: BMW R 1100 RT

Post autor: piter3105 »

Stelaż radziłbym zrobić z profilu. A o płytę to właśnie chodzi o tę co kufer jest na niej zamocowany. Stelaż to stelaż, rurki trzeba powyginać itd. Potem trzeba jeszcze wymyślić jak będzie zamocowana płyta do stelaża.
Pigac149
Motorowerzysta
Imię: Arek
Miejscowość: Stawiski
Plecak: Iza
Numer GG: 4873929
Telefon: 505220679

Post autor: Pigac149 »

Witam wszystkich. Pewnie większość z was już przygotowuje się do sezonu, czyli wyprawy różne i takie tam ;). Więc dla wszystkich turystyków mam pewną nowinkę. Mam na sprzedaż stelaż GIVI wraz z płyta GIVI MM do kawasaki Er-5. Pasuje nawet do rocznika 97 (gdyż sam taki posiadam i od niego ten sprzęt). Jeśli jest ktoś zainteresowamy to prosze pisać. Cena jaka mnie interesuje za cały sprzet to 250zł (Prawie nowe, tyle że siedziały na motorku ale nigdy nie miały na sobie kufra). Do ceny możemy jeszcze sie dogadać, możliwy sprzedaż samej płyty bądź samego stelaża :). nr gg to 4873929 nr tel 505220679.
arthurr
Motocyklista
Imię: Artur
Miejscowość: Orzesze/ Górny Śląsk
Garnek: schuberth C3
Numer GG: 4312693
Kontakt:

Post autor: arthurr »

robert1981 pisze:Bede wdzieczny za zdjecia, na pewno ni pomoga. Zastanawiam sie jeszcze jakiego materialu uzyc, czy grubszy plaskownik, czy moze lepszy bedzie profil zamkniety o przekroju prostokata (2na3 cm) jak sadzisz? Jeszcze jedno, plyta o ktorej wspomniales to ta, ktora zazwyczaj jest razem z kufrek jak sie kupuje? Czy to jeszcze inna plyte trzeba? Mysle o zakupie kufra Awina 48l, tak zeby wszedl kask, jakas kurtka itp. Albo dwa kaski jak jade z plecaczkiem.
Pozdrawiam.
jasne, że sztywniejszy bedzie stelaż z profila, tyle że sporo trudniej się go modeluje. Stelaż w ERce to dwa długie powyginane wąsy - przy profilu kwadratowym bez grzania będziesz musiał ciąć i robić ostre katy, ale myślę że da się to ogarnąć. Za to płytę proponowałbym zastosować nie od awiny - bo jest z miękkiego plastiku i kufer będzie się mocno chybotał i może się nawet wypiąć. Na szczęście awinę da się wpiąć w płytę givi - i taką bym zastosował. obojętne czy z alu (starsze) czy z tworzywa - to tworzywo jest twarde. koszt koło 50 zł używki. Najprościej (i kto wie czy jednak nie najtaniej) będzie kupić całość ori givi (jeśli płyta jest monorack/ monokey - czyli 2 grzybki/ haczyki z tyłu i jezyk na srodku z przodu który wchodzi w zamek) - choćby os łamiącego regulamin ;) kolegi powyzej - jeśli trochę zejdzie z ceny :D
Pigac149
Motorowerzysta
Imię: Arek
Miejscowość: Stawiski
Plecak: Iza
Numer GG: 4873929
Telefon: 505220679

Post autor: Pigac149 »

sorki, ze tak dziwnie spytam, bo nie czytałem regulaminu ;P, ale na prawdę troszkę go nagiąłem? :). Jak tak, i jeżeli administrator sobie tego zażyczy, to mogę usunąć wcześniejszego posta :). Z góry przepraszam, nie wiedziałem. Chciałem po prostu może tylko komuś, no i sobie, pomóc. Może akurat komuś potrzeba, to czemu ma gdzieś szukać :). Co do ceny, zawsze można się dogadać ;). A jeżeli chodzi o zdjęcia takiego stelażu to ja mam wrzucone na allegro, w akcesoriach i kufry. Er-5 i powinno znaleźć. Mój stelaż jest tak zrobiony, że nie ma żadnych przykręceń do resorów czy gdzieś, można powiedzieć, że zakłada się go na ramę po siedzeniem i przykręca śrubki żeby zacisnęły się takie jakby rączki i to wszystko. Jak najbardziej sprzęt oryginalny. Może te zdjęcia pomogą koledze w robocie własnego stelażyka ;).
ODPOWIEDZ