Kamil_HP trochę to bez sensu że całe te nakładki są z płytą... ale faktycznie rozpiski z givi tak pokazują. Ja miałem to szczęście że dorwałem stelaż z nakładkami - wystarczylo dokręcić płytę.
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
jasne, że sztywniejszy bedzie stelaż z profila, tyle że sporo trudniej się go modeluje. Stelaż w ERce to dwa długie powyginane wąsy - przy profilu kwadratowym bez grzania będziesz musiał ciąć i robić ostre katy, ale myślę że da się to ogarnąć. Za to płytę proponowałbym zastosować nie od awiny - bo jest z miękkiego plastiku i kufer będzie się mocno chybotał i może się nawet wypiąć. Na szczęście awinę da się wpiąć w płytę givi - i taką bym zastosował. obojętne czy z alu (starsze) czy z tworzywa - to tworzywo jest twarde. koszt koło 50 zł używki. Najprościej (i kto wie czy jednak nie najtaniej) będzie kupić całość ori givi (jeśli płyta jest monorack/ monokey - czyli 2 grzybki/ haczyki z tyłu i jezyk na srodku z przodu który wchodzi w zamek) - choćby os łamiącego regulaminrobert1981 pisze:Bede wdzieczny za zdjecia, na pewno ni pomoga. Zastanawiam sie jeszcze jakiego materialu uzyc, czy grubszy plaskownik, czy moze lepszy bedzie profil zamkniety o przekroju prostokata (2na3 cm) jak sadzisz? Jeszcze jedno, plyta o ktorej wspomniales to ta, ktora zazwyczaj jest razem z kufrek jak sie kupuje? Czy to jeszcze inna plyte trzeba? Mysle o zakupie kufra Awina 48l, tak zeby wszedl kask, jakas kurtka itp. Albo dwa kaski jak jade z plecaczkiem.
Pozdrawiam.