Rakson pisze:Zassało syf z baku, smutek zażegnany, pozdro
ps. mialem 6 litrow wachy w silniku słownie: SZEŚĆ!
Mam dokładnie takie same objawy, mało tego wyjeździłem całą wachę także syf jest bardzo prawdopodobny.
Jak możesz to napisz co dokładnie zrobiłeś, to już bym nie szukał, tylko skorzystał z Twojego doświadczenia
Wiem, że nowszych autach przy wyjechaniu całego paliwa można zapowietrzyć pompę paliwa i wtedy nie zaciągnie Ci wachy - dlatego nie odpali, ale czy taka sytuacja może być w erkach to tego szczerze mówiąc nie wiem, ale chyba warto wziąć również taką sytuację pod uwagę.
Brok2000 pisze:Wiem, że nowszych autach przy wyjechaniu całego paliwa można zapowietrzyć pompę paliwa i wtedy nie zaciągnie Ci wachy - dlatego nie odpali, ale czy taka sytuacja może być w erkach to tego szczerze mówiąc nie wiem, ale chyba warto wziąć również taką sytuację pod uwagę.
PZDR
Brok
Erka nie ma pompy paliwa. Po to jest PRI, żeby po wyjeżdżeniu całej wachy zalać gaźniki.
Dodam od siebie, że dwa razy musiałem latać z tym samym. Drugi raz przepłukali mi za darmo w ramach reklamacji i założyli mały filterek. Trzeci raz uzupełniam bak i jak narazie tfu tfu jest ok.
no jak już jest filterek to raczej nie powinno się nic oprócz benzyny dostać do gaźnika. Swoją drogą dziwi mnie fakt, że seryjnie nie montują takiego filterka...
Słuchajcie, jutro odbieram bak od lakiernika i chcę go przepłukać gdyż jest w nim troche syfu. I teraz mam pytanie. Ile dolać denaturatu do ok 10 litrów paliwa ? Bak tak szybko nie odparuje po płukaniu, więc chcę tę resztkę wody związać z paliwem przy pomocy denaturatu