Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Strzelson
- Motocyklista
- Imię: Michał
- Miejscowość: Warszawa - Wilanów
- Plecak: Ania :)
- Garnek: Caberg V2R
Re: Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
Zatankowałem pod korek na zimę 

Ja odstawiłem i umyłem porządnie (3 godziny) . Słuchajcie , działa Wam wskaźnik paliwa?
Mi dziala..... , jakos super dokladny to on moze nie jest ale dzialac dziala....
-
- Motocyklista
- Miejscowość: Staszów/Kraków
- Plecak: Madzia;-)
- Garnek: UVEX HELIX RS 750
Jakby co to mam do sprzedania wskaźnik paliwa, chyba działający-nie wiem bo był owinięty w folie i jest chyba nowy. Kwestia sprawdzenia.
Pozdro
Pozdro
-
- Motocyklista
No i tu widzę post dla mnie :)mam rocznik 1999 i zrobiłem:
-wymiana zbiornika na nowy model
-nowy lakier na plastikach,zbiorniku i błotniku(wszystko w kolor niebieska perła-przed malowaniem też był jednak zbiornik był czarny a reszta trochę odrapana)
-proszkowe malowanie ramy,kół,setów,gmoli,wahacza,stelaża pod kufer
-założenie gmoli
-montaż i przeróbka stelaża z centralnego na centralny i boczne(w specjalistycznym warsztacie)
-założenie wyświetlacza biegów
-polerka(sam robiłem) i malowanie silnika chociaż stwierdzam że polerka zachodzi nalotem i będę oddawał kapy boczne,pompę wody,osłony chłodnicy i golenie do chromowania
-założony alarm bo przy tej inwestycji moto nabiera wartości
-założona przednia szyba
-założone światła awaryjne
-założone oświetlenie w kolorze niebieskim
-założona dodatkowa osłona na chłodnicę(podczas jazdy na pióra chłodnicy leci błoto które później jest ciężko usunąć i kamienie też robią swoje)
-diodowe żarówki w zegarach
-tankpad na zbiorniku
-założony nowy sportowy tłumik z Db-killerem
No i w danej chwili tyle co pamiętam bo było tego jeszcze trochę ale to co napisałem narazie chyba wystarczy ;p
-wymiana zbiornika na nowy model
-nowy lakier na plastikach,zbiorniku i błotniku(wszystko w kolor niebieska perła-przed malowaniem też był jednak zbiornik był czarny a reszta trochę odrapana)
-proszkowe malowanie ramy,kół,setów,gmoli,wahacza,stelaża pod kufer
-założenie gmoli
-montaż i przeróbka stelaża z centralnego na centralny i boczne(w specjalistycznym warsztacie)
-założenie wyświetlacza biegów
-polerka(sam robiłem) i malowanie silnika chociaż stwierdzam że polerka zachodzi nalotem i będę oddawał kapy boczne,pompę wody,osłony chłodnicy i golenie do chromowania
-założony alarm bo przy tej inwestycji moto nabiera wartości
-założona przednia szyba
-założone światła awaryjne
-założone oświetlenie w kolorze niebieskim
-założona dodatkowa osłona na chłodnicę(podczas jazdy na pióra chłodnicy leci błoto które później jest ciężko usunąć i kamienie też robią swoje)
-diodowe żarówki w zegarach
-tankpad na zbiorniku
-założony nowy sportowy tłumik z Db-killerem
No i w danej chwili tyle co pamiętam bo było tego jeszcze trochę ale to co napisałem narazie chyba wystarczy ;p
[color=#0040FF]BRACI SIĘ NIE TRACI-to hasło powinno łączyć wszystkich motocyklistów!!!!! :)[/color]
-
- Motocyklista
Aha no i ostatnio jeszcze wymiana głowicy na zapożyczoną od KLE 500 i nowe cylindry a do tego co by się ładnie wszystko kupy trzymało wszędzie wymieniłem łożyska i jeszcze tylne zawieszenie na HAGONa prze co tył ma płynną regulację i nie dobija
[color=#0040FF]BRACI SIĘ NIE TRACI-to hasło powinno łączyć wszystkich motocyklistów!!!!! :)[/color]
-
- Motocyklista
A co do wskaźnika paliwa mam w 100% sprawny i praktycznie nowy bo kupiłem go wraz z rozbitymi zegarami i jak dobrze pamiętam były z roku 2005 więc był używany jakiś rok 

-
- Motorowerzysta
- Miejscowość: Ryczów Kolonia
- Numer GG: 2935736
Kurcze, widzę ,że się postarałeś przy wymianie.
Ja jak na razie zalałem pod sam korek (aż żal ,że tak się marnuje), wymontowałem akumulator żeby się zbytnio nie rozładowywał no i przykryłem maszynkę na zimę żeby jej było trochę cieplej
Planujecie panowie wymianę oleju przed sezonem ?
Aukcja Myślicie ,że opłaca się kupować komplet filtr + olej , czy może jednak osobno ?
W sumie 4 l to jednak trochę za dużo bo chyba potrzeba 3,4 l , tak?
Ja jak na razie zalałem pod sam korek (aż żal ,że tak się marnuje), wymontowałem akumulator żeby się zbytnio nie rozładowywał no i przykryłem maszynkę na zimę żeby jej było trochę cieplej

Planujecie panowie wymianę oleju przed sezonem ?
Aukcja Myślicie ,że opłaca się kupować komplet filtr + olej , czy może jednak osobno ?
W sumie 4 l to jednak trochę za dużo bo chyba potrzeba 3,4 l , tak?
Moja piękna:
http://bikepics.com/members/shadow493/02er5/
http://bikepics.com/members/shadow493/02er5/
- bartoszto
- Klubowicz
- Imię: Bartosz
- Miejscowość: Wrocław
- Numer GG: 1535035
- Kontakt:
Właśnie też się zastanawiam czy wymienić olej ale chyba to zrobię. Na tą chwilę nie mogę moto odpalić żeby trochę go rozgrzać przy spuszczaniu (mam nadzieję, ze to tylko świece padły).
Generalnie z olejami to trzeba dobrze poszukać najlepiej hurtowni np. ja kupiłem 4l castrol power 1 GPS 4T 10W40 za 92 PLN i osobno w motocyklowym filt HF 404 za bodajże 25 PLN - czyli da się taniej (szczególnie poszukać oleju)
Generalnie z olejami to trzeba dobrze poszukać najlepiej hurtowni np. ja kupiłem 4l castrol power 1 GPS 4T 10W40 za 92 PLN i osobno w motocyklowym filt HF 404 za bodajże 25 PLN - czyli da się taniej (szczególnie poszukać oleju)
- OloK
- Motocyklista
- Imię: Aleksander
- Miejscowość: Złotoryja
- Plecak: Brak :)
- Garnek: AGV K-3
- Numer GG: 7525884
- Kontakt:
W sklepie porownalem to jest napisane na oleju motul i orlen, wlasciwosci te same, roznica w cenie 40% wiec jest sens przeplacac za marke ??
ja za olej motul w sklepie i filtr (z neta, przy okazji zamawialem cos jeszcze) wynioslo mnie 155zl
takze powyzsza aukcja to nie promocja
EDIT:
zamontowałem ramke pod tablice rejestracyjna z nickiem
ja za olej motul w sklepie i filtr (z neta, przy okazji zamawialem cos jeszcze) wynioslo mnie 155zl

takze powyzsza aukcja to nie promocja

EDIT:
zamontowałem ramke pod tablice rejestracyjna z nickiem

Komar 2350 -> Piaggio Zip -> Suzukia Katana -> Kawasaki ER-5 -> ....
Galeria
Galeria