Jea, po milionie lat spędzonych w serwisie (przeze mnie, bo nie miałam czasu go odebrać ) Erni wrócił do domu
Z tej oto okazji mam pytanie Czy tylko mi zegary tak latają przy większych prędkościach i na każdym wyboju? Wiem, że zawieszenie mam apokaliptycznie twarde, ale jeśli przy 140 słyszę jak zegary mi się tłuką to chyba coś nie tak..? Obluzować się tam coś mogło, czy co, miał ktoś podobny problem? Albo ma pomysł co się porobiło?
Ja też mam tam wszystko połamane, zresztą w jakimś z tematów to nawet wrzuciłem. Ogólnie mam daną piankową podkładkę pod ten plastik na którym są kontrolki i nic nie stuka (pomimo tego, że całość lata jak samolot). Obstawiam, że gdybym nie miał szyby dawno bym zegary stracił ;P
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
pigwa, pytałeś o wskazówki: ja u siebie demontowałem obydwie, (demontaż to nawet trochę za duże słowo, po prostu je wyjąłem:P ) potem można je bez problemu włożyć i wszystko działa (przynajmniej prędkościomierz, bo obrotomierz i tak miałem zepsuty). Ogólnie w prędkościomierzu zdejmowałem wskazówkę w tym celu, żeby ją trochę przestawić, bo nie wiem dlaczego nie była normalnie ustawiona na 0 tylko chyba 10 km/h, już nie pamiętam dokładnie. Podsumowując: cała operacja udana, beż żadnych strat
jolja pisze:Z tej oto okazji mam pytanie Czy tylko mi zegary tak latają przy większych prędkościach i na każdym wyboju? Wiem, że zawieszenie mam apokaliptycznie twarde, ale jeśli przy 140 słyszę jak zegary mi się tłuką to chyba coś nie tak..? Obluzować się tam coś mogło, czy co, miał ktoś podobny problem? Albo ma pomysł co się porobiło?
Sprawdź czy wszystkie śruby je mocujące są dokręcone(w ogóle czy są).
Mogę pomóc tylko teoretycznie bo zegary to jedna z nielicznych rzeczy, których nie musiałem rozkręcać i naprawiać w erce z wyjątkiem wymiany żarówek od podświetlenia, ale to wymagało zdjęcia tylko kubków
Corr pisze:... z wyjątkiem wymiany żarówek od podświetlenia, ale to wymagało zdjęcia tylko kubków
To też mnie czeka, bo świeci mi się tylko połowa prędkościomierza Od 70 mil w górę nie widzę praktycznie nic (tak na usprawiedliwienie - nie widzę o ile przekraczam prędkość )
Luźne są tylko na boki czy góra-dół też? Z wierzchu nie widać uszkodzenia. Spróbuj odkręcić zegary. Od spodu bodajże dwie nakrętki na klucz 10. Zapewne uchwyt który jest uszkodzony zacznie obracać wraz z nakrętką.
Cze, utwardzenie zawiasów z przodu. Możliwe? Słabe zawiasy z przodu to bolączka naszych kochanek. Generalnie i tak coś czuję, że będzie dobrze wymienić olej w lagach, bo widząc syf w zacisku jaki był, to do lag też nikt nie zaglądał.
Oryginalnie jest tam wpuszczony olej 10Wxx, zastanawiam się, czy wlewając gęstszy olej 15Wxx np. moto nie będzie tak mocno nurkować?
Zdam się na Wasze doświadczenie, żeby czegoś nie spieprzyć. Sama wymiana oleju to już u doświadczonych ludzi, sam się tego nie tykam
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.