Zdałem prawko w czwartek
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
-
- Rowerzysta
- Imię: OLO
- Miejscowość: Tychy
- Plecak: NATALKA
- Garnek: Naxa
Zdałem prawko w czwartek
Ale czy moge teraz jezdzic ,dopóki nie otrzymam palstiku czy lepiej poczekać ???? 

- JMR
- Motorowerzysta
- Imię: JAREK
- Miejscowość: Ostrów Mazowiecka
- Plecak: ROBERT KUBICA
- Garnek: HELD APACHE
- Numer GG: 728024
- Telefon: 788******
Re: Zdałem prawko w czwartek
Musisz czekać
Myślec żę w okolicy tygodnia czasu dostaniesz i możesz legalnie śmigać
Myślec żę w okolicy tygodnia czasu dostaniesz i możesz legalnie śmigać
Bo góry mogą ustąpić i pagórki się zachwiać, ale miłość moja nie odstąpi od ciebie i nie zachwieje się moje przymierze pokoju,mówi Pan, który ma litość nad tobą.
(Iz 54,10)
(Iz 54,10)
- Lish
- Klubowicz
- Imię: Karol
- Miejscowość: Piaseczno
- Plecak: Kiti
- Garnek: biały
- Telefon: 500366623
- Motocykl: fzs600 pies
- Kontakt:
Gratulacje!
Możesz w necie sprawdzić czy już jest do odbioru.
Możesz w necie sprawdzić czy już jest do odbioru.
- czaro85
- Klubowicz
- Imię: Cezary
- Miejscowość: Maków Mazowiecki
- Plecak: Agnieszka
- Garnek: HJC FG-15
- Numer GG: 5485371
Ja bym jednak poczekał, głupio dostać mandat za brak prawka które już jest.
Virago 535 '88 -> Kawasaki ER-5 '03 -> ???
- pioter300
- Motocyklista
- Imię: Piotr
- Miejscowość: Wa-wa/Piaseczno
- Garnek: SHARK S900
Jestem bardzo początkujący więc proszę nie dziwić się niektórymi moimi pytaniami.
Pierwsze moto, pierwsze godziny jazdy i pierwszy kontakt z mechaniką.
-
- Rowerzysta
Dziekuje wam bardzo ,ok to czekam, ale taka pogoda a ja nie moge jezdzic trudno jakby mi mieli je cofnąć przez jakies zdarzenie drogowe nie daj Boże ,to bym sobie nie wybaczył tej głupoty ,pozdrawiam wszystkich 
-- 23 Sie 2012, 14:25 --
(2012-08-22 11:52:40) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. Czyli jest dobrze super ze mozna sobie sprawdzac przez neta nie wychodząc z domu jak sprawy sie maja

-- 23 Sie 2012, 14:25 --
(2012-08-22 11:52:40) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. Czyli jest dobrze super ze mozna sobie sprawdzac przez neta nie wychodząc z domu jak sprawy sie maja

- radziorek15
- Motocyklista
- Imię: Radosław
- Miejscowość: Białystok
- Plecak: słowianka
- Garnek: xr-1100 shoei
- Numer GG: 9519818
- Telefon: 693457668
Powiem ci, że te internetowe sprawdzanie nie zawsze jest ok.
U mnie było, że jeszcze robią, a z ciekawości poszedłem do urzędu miasta i się okazało, że od 3 dni leżało. Jeżeli po około 2 tygodniach od egzaminu (ja poszedłem 1,5 tygodnia po egzaminie) nadal będziesz miał w internecie informację, że jeszcze nie można odebrać, to się przejdź i zapytaj. Albo jeżeli chcesz być nachalny to chodź codziennie
U mnie było, że jeszcze robią, a z ciekawości poszedłem do urzędu miasta i się okazało, że od 3 dni leżało. Jeżeli po około 2 tygodniach od egzaminu (ja poszedłem 1,5 tygodnia po egzaminie) nadal będziesz miał w internecie informację, że jeszcze nie można odebrać, to się przejdź i zapytaj. Albo jeżeli chcesz być nachalny to chodź codziennie

er-5 + SV650S
- pioter300
- Motocyklista
- Imię: Piotr
- Miejscowość: Wa-wa/Piaseczno
- Garnek: SHARK S900
Nie wiem jak u Was. W wa-wie w urzędzie w Wlanowie to wysłali mi sms-a, że dokument do odbioru. Egzamin miałem we wtorek a WORD wysyła podobno dokumenty w poniedziałek więc 6 dni karta egzaminacyjna przeleżała w WORD. Prawko odebrałem 2 tygodnie poźniej. Jeśli chodzi o sprawdzanie w necie to u mnie się zgadzało.
Jeszcze raz gratulacje i trzymaj się coby na 2 dni przed odbiorem prawka go nie stracić.
Jeszcze raz gratulacje i trzymaj się coby na 2 dni przed odbiorem prawka go nie stracić.
Jestem bardzo początkujący więc proszę nie dziwić się niektórymi moimi pytaniami.
-
- Podawacz śrubek
- Imię: Darek
- Miejscowość: Czerniejewo
- Numer GG: 7277191
Ja zdawałem w Poznaniu, odbiór w Gnieźnie i czekałem 2 i pół tygodnia.
Ja kupiłem ER-kę przed egzaminem i ćwiczyłem sobie niedaleko domu jazdę, gdy nagle policje spostrzegłem, więc człowiek głupi i chciał gdzieś "uciec" boczną dróżką, a że było to ewidentne to mnie zatrzymali. Mówili, że jakbym nie spanikował to by za mną nawet nie jechali. Pooglądali motor, popytali gdzie pracuje, co robię, dali 100zł mandatu nauczki i pojechali. Powiedzieli, że mogę sobie jeździć ale ostrożnie. Zależy na kogo się trafi, ale nie polecam takich przygód. Nogi z galarety i w głowie myśli "500zł mandatu i może jeszcze odroczone prawko"
Teraz bym już wolał poczekać te 2 tygodnie 
Ja kupiłem ER-kę przed egzaminem i ćwiczyłem sobie niedaleko domu jazdę, gdy nagle policje spostrzegłem, więc człowiek głupi i chciał gdzieś "uciec" boczną dróżką, a że było to ewidentne to mnie zatrzymali. Mówili, że jakbym nie spanikował to by za mną nawet nie jechali. Pooglądali motor, popytali gdzie pracuje, co robię, dali 100zł mandatu nauczki i pojechali. Powiedzieli, że mogę sobie jeździć ale ostrożnie. Zależy na kogo się trafi, ale nie polecam takich przygód. Nogi z galarety i w głowie myśli "500zł mandatu i może jeszcze odroczone prawko"

-
- Rowerzysta
No tak ,przed egzaminem tez trafiłem na Policje na skrzyzowaniu stali naprzeciw ,to ja migacz na lewo maneta do oporu i tak patrze 150km/h i tyle mnie widzieli ale teraz wole nie jezdzic poczekam dam rade