Pytania wszelkie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- jolja
- Motocyklista
- Imię: Jola
- Miejscowość: Kraków
- Garnek: LS2 Wolf
Re: Pytania wszelkie
No i gaźniki i tak są do zrobienia po tym wszystkim, no nie?
- strayker270
- Motorowerzysta
- Imię: Mateusz
- Miejscowość: Kielce
- Plecak: Żona już lubi motocykle
- Garnek: Airoh Movement
- Numer GG: 3153137
Skoro paliwo się przedostało to tak. Serwis gaźników i kranika powinien pomóc. Innej drogi paliwo nie ma jak pokonać w tym układzie.
Zipp Astec 50cc 2008 r. -> Er 500 2004 r.
- jolja
- Motocyklista
- Imię: Jola
- Miejscowość: Kraków
- Garnek: LS2 Wolf
Dziękuje Wam bardzo 
e: wymiana kranika, zaworków iglicowych no i gaźniki do roboty.. 5 stów nie moje, kup moto mówili, będzie fajnie, mówili

e: wymiana kranika, zaworków iglicowych no i gaźniki do roboty.. 5 stów nie moje, kup moto mówili, będzie fajnie, mówili

-
- Rowerzysta
- Imię: Grzegorz
- Miejscowość: Zabrze
- Garnek: Scorpion EXO 500 Air
Pytanie:
Jak podłączyć linkę z obrotomierza posiada ktoś jakąś instrukcje jak to zrobić ?
Jak podłączyć linkę z obrotomierza posiada ktoś jakąś instrukcje jak to zrobić ?
- cici0201
- Motocyklista
- Imię: Krystian
- Miejscowość: Kutno
- Garnek: LS2 FF370
Obrotomierz w Erce jest elektroniczny więc nie ma linki.
-
- Rowerzysta
- Imię: Grzegorz
- Miejscowość: Zabrze
- Garnek: Scorpion EXO 500 Air
Z tym że ja kupiłem z zegarami nie orginalnymi (z innego modelu) i obrotomierz tam nie działa a widzę że ma na linkę wejście 

- cici0201
- Motocyklista
- Imię: Krystian
- Miejscowość: Kutno
- Garnek: LS2 FF370
No to raczej nic z tym nie zrobisz bo Er5 nie ma wyjścia na linke obrotomierza. Musisz szukać zegarów z elektonicznym obrotomierzem i predkosciomierzem na linke.
-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
Mam pytanie odnośnie wymiany klocków hamulcowych z przodu, rocznik 98.
W serwisówce jest to dość zawile opisane.
Jak to najprościej zrobić?
Trzeba ściągać cały zacisk, upuścić nieco płynu?
W serwisówce jest to dość zawile opisane.
Jak to najprościej zrobić?
Trzeba ściągać cały zacisk, upuścić nieco płynu?
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
-
- Motocyklista
- Imię: Kamil
- Miejscowość: Jarosław
- Garnek: HJC RPHA 11 Plus
- Motocykl: ZX6R
- Kontakt:
Ja zdjąłem zacisk z tarczy zdjąłem stare klocki włożyłem nowe, posmarowałem specjalnym mazidłem w miejscach, w których klocki "ślizgają" się po zacisku, żeby lżej miały, potem śrubokrętem delikatnie rozszerzyłem klocki, żeby zmieściła się między nie tarcza i założyłem tak jak ma być
Pamiętaj i dobrze sprawdź blaszki pod klockami jak będziesz montował, żeby siedziało tak jak ma być i jeśli dawno nie zmieniałeś płynu hamulcowego to też to zrób. W manualu jest zalecane co 2 lata wymiana płynu, koszt nie duży, a hamulce też potrafią się poprawić.

Pamiętaj i dobrze sprawdź blaszki pod klockami jak będziesz montował, żeby siedziało tak jak ma być i jeśli dawno nie zmieniałeś płynu hamulcowego to też to zrób. W manualu jest zalecane co 2 lata wymiana płynu, koszt nie duży, a hamulce też potrafią się poprawić.

Kawasaki ER-5 ---> Kawasaki ZX6R 636 '05
Mój garaż!
Łona - ĄĘ
Marzeń się nie odkłada... To na marzenia się składa!
Pigwa
Mój garaż!

Łona - ĄĘ
Marzeń się nie odkłada... To na marzenia się składa!
Pigwa
-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
Tak, wiem, ale serwis hamulców, włącznie z wymianą przewodu na stalowy oplot chcę zrobić po zimie. Obecnie ciężko z kasą.pigwa pisze:Ja zdjąłem zacisk z tarczy zdjąłem stare klocki włożyłem nowe, posmarowałem specjalnym mazidłem w miejscach, w których klocki "ślizgają" się po zacisku, żeby lżej miały, potem śrubokrętem delikatnie rozszerzyłem klocki, żeby zmieściła się między nie tarcza i założyłem tak jak ma być![]()
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.