Rafał pisze:Dzięki:)
Myślałem że da radę to zrobić bez zdejmowania dekla, motor świeżo po wymianie oleju :/
Pokrywa alternatora, z tego co wiem, nie powoduje wycieku oleju. Zawsze możesz moto przechylić na prawą stronę - podeprzyj czymś
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Mówisz? Ostatni punkt w manualu mówi żeby wpuścić olej :p chyba że tam jeszcze jakiś inny ma być:p
Nigdy nie zdejmowalem pokryw i temu trochę stracha mam.
Rafał pisze:Mówisz? Ostatni punkt w manualu mówi żeby wpuścić olej :p chyba że tam jeszcze jakiś inny ma być:p
Nigdy nie zdejmowalem pokryw i temu trochę stracha mam.
W silniczku FMB139 za magneto było specjalne uszczelnienie i simerring na wale. Śladowe ilości oleju tam były, ale...
Wiesz, jak masz świeży olej, to spuść go do czystego naczynia i potem po prostu zalej jeszcze raz Nikt Ci nie każe wydawać kolejnej stówki na 4l nowego oleju
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Rafał pisze:Chyba tak zrobię:) a radzisz od razu nowa uszczelke zamówić? Na allegro znalazłem za 2 dychy i za 4 :p
Zrób na porządnie i kup nową Przy takich kosztach weź tę droższą
jotto pisze:A patrzyłeś w autoryzowanym serwisie Kawasaki?
Wydaje mi się, że to jest właśnie przeklejona oferta ASO, przynajmniej z opisu tak wynika.
A ja jeszcze mam pytanie odnośnie rozrusznika - ile tam trzeba szczotek? Bo uszczelke alternatora kupiłem i nowe świece przy okazji a najważniejsze szczotki są:D
Mam info od jednego kolegi że 2 szczotki a drugi mówi że 4
Rafał pisze:A ja jeszcze mam pytanie odnośnie rozrusznika - ile tam trzeba szczotek? Bo uszczelke alternatora kupiłem i nowe świece przy okazji a najważniejsze szczotki są:D
Mam info od jednego kolegi że 2 szczotki a drugi mówi że 4