Witam wszystkich,
Tak głupio wyszło, że muszę znowu poprosić o pomoc, bo moja "niezawodna" kawa ma humory
Dzisiaj podczas jazdy urwała mi się linka (zdjęcie).
Dedukuję, że jest ona od prędkościomierza, gdyż przestał on działać symultanicznie
Czy któryś z doświadczonych kolegów podpowie mi jak bezboleśnie to naprawić? Dobrze zgaduję że powinienem go podłączyć tam? (czerwone kółeczko)
Jak się tam dostać?
Z góry dzięki za pomoc, tym razem nie mam przed sobą żadnej trasy więc pomocy nie potrzebuję aż tak nagle
Linka od prędkościomierza(?)
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
Re: Linka od prędkościomierza(?)
Foto z manuala powinno Ci wyjaśnić gdzie to zamontować
ps jak będziesz zakładał nową linkę to potraktuj tą nakrętkę przy zegarach jakimś delikatnym klejem do gwintów, bo lubi się luzować i wykręcać z powodu wibracji
ps jak będziesz zakładał nową linkę to potraktuj tą nakrętkę przy zegarach jakimś delikatnym klejem do gwintów, bo lubi się luzować i wykręcać z powodu wibracji
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
- Flliko
- Rowerzysta
- Imię: Filip
- Miejscowość: Swarzędz/Poznań
- Garnek: shark S900C
- Motocykl: ER-5 '05
Dzięki wielkie, przykręciłem i licznik działa.
Sugerujesz że mimo wszystko powinienem wymienić tę linkę? Ona ma jeszcze jakąś inną funkcję poza dostarczaniem danych do prędkościomierza?
Sugerujesz że mimo wszystko powinienem wymienić tę linkę? Ona ma jeszcze jakąś inną funkcję poza dostarczaniem danych do prędkościomierza?
-
- Oldmotocyklista
- Imię: Krzysztof
- Miejscowość: krk
Wkładając nową linkę nie zapomnij ja upaciać na max w smarze aż się łapy ufelują. Ja to robię okresowo i nigdy nie wymieniałem linki w niczym co takową posiada.