Pytania wszelkie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- szczena
- Motocyklista
- Imię: Alex
- Miejscowość: Międzyzdroje
- Garnek: Scorpion EXO-1000
- Numer GG: 3844772
Re: Pytania wszelkie
Mi zegary lataly okazalo sie ze w srodku byly polamane, posklejalem dokrecilem dwie sruby za zegarami (te od ich obudowy) i bylo ok. Pisze bylo bo mialem BUM z autem i znow lataja.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Strzelson
- Motocyklista
- Imię: Michał
- Miejscowość: Warszawa - Wilanów
- Plecak: Ania :)
- Garnek: Caberg V2R
To chyba spotkało każdą Kawkę, która leżała. Zegary idą jak pierwsze. Moje były roztrzaskane w środku. Kupiłem na alledrogo ten biały środek (nowy) i jest git. Czasami pojawia się kilka sztuk. Możecie poobserwować aukcje tej firmy (odrazu mówię że nie mam u niej prowizji) http://allegro.pl/sklep/20307723_moto-czesci
Za część zapłaciłem 160zł. Za tą kasę mam 100% sprawne zegary, za które niektórzy liczą sobie po 1000zł
Swoją drogą ciekawe czy udało się któremuś sprzedać za tyle hajsu. Powariowali chyba
Za część zapłaciłem 160zł. Za tą kasę mam 100% sprawne zegary, za które niektórzy liczą sobie po 1000zł
Swoją drogą ciekawe czy udało się któremuś sprzedać za tyle hajsu. Powariowali chyba
- Criss
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
- Miejscowość: Leszno
- Motocykl: Suzuki DR800
Strzelson ;p no ja własnie tez poluje na ten środek;p choć narazie kasy nie mam:)
-
- Rowerzysta
- Miejscowość: Osieczna
- Garnek: AGV
- Numer GG: 15585740
- Telefon: 727596757
ja będę niedługo polował na nowy środek i obudowę czyli praktycznie całe zegary xD wczoraj zaliczyłem swoją pierwszą glebę xD
- lucek
- Klubowicz
- Imię: Lucek
- Miejscowość: Puławy
- Plecak: Kamila
- Garnek: Schuberth C3
- Telefon: 505228947
- Motocykl: BMW F800GS
- Kontakt:
Jakiś czas temu po raz kolejny miałem problem z zaworami iglicowymi, tym razem palił tylko na jeden cylinder. Rozmontowałem gaźnik wymieniłem zaworki na nowe wyczyściłem wszystko, przepłukałem bak i przewody, filtry paliwa miałem już założone. Po złożeniu wszystkiego i wlaniu ok. 3l paliwa motocykl zapalał normalnie na niskich obrotach chodził bez problemu, ale niestety nie wchodził na wyższe. Pomyślałem że to problem z benzyną (trochę wody zostało po płukaniu baku) więc podjechałem na stację i wlałem 5l benzyny, niestety dalej to samo. Jeszcze jeden kurs i kolejne 5l i zaczął chodzić normalnie, tylko...
Po wlaniu drugich 5l przykręciłem również pokrywę filtra powietrza bo chciałem się przejechać żeby szybciej przepalić benzynę z gaźników. Teraz nie wiem czy poprawiło się po wlaniu paliwa czy po przykręceniu pokrywy. Sprawdzę dziś wieczorem, albo jutro bo pogoda słaba
Pytam Was bo mnie ciekawość zżera, a jeśli to przez tą pokrywę to zastanawiam się czy to nie objaw niepokojący.
Po wlaniu drugich 5l przykręciłem również pokrywę filtra powietrza bo chciałem się przejechać żeby szybciej przepalić benzynę z gaźników. Teraz nie wiem czy poprawiło się po wlaniu paliwa czy po przykręceniu pokrywy. Sprawdzę dziś wieczorem, albo jutro bo pogoda słaba
Pytam Was bo mnie ciekawość zżera, a jeśli to przez tą pokrywę to zastanawiam się czy to nie objaw niepokojący.
www.hangover.art.pl
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Ja miałeś odkręconą pokrywę filtra powietrza, to prawdopodobnie łapał więcej powierza. A z filtrem jeździłeś czy bez ?
Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
- lucek
- Klubowicz
- Imię: Lucek
- Miejscowość: Puławy
- Plecak: Kamila
- Garnek: Schuberth C3
- Telefon: 505228947
- Motocykl: BMW F800GS
- Kontakt:
Z filtrem, ale o jeździe to nie było mowy, trzeba było się otrudzić żeby w ogóle z miejsca ruszyć, także do bramy i z powrotem
www.hangover.art.pl
-
- Motocyklista
- Imię: Artur
- Miejscowość: Orzesze/ Górny Śląsk
- Garnek: schuberth C3
- Numer GG: 4312693
- Kontakt:
manetki są po prostu wklejane - ot puścił klej i masz kłopot. Przyklej (tylko najlepiej czymś co schnie trochę dłużej niż 5 sekund bo możesz nie zdążyć wcisnąć całej manetki) i po sprawie. Mnie się kiedyś na trasie zaczęła obracać więc załatwiłem ją awaryjnie kropelkąKELGAR pisze:Ja mam pytanie z innej beczki. Zauważyłem, że lewa manetka zaczęła mi się obracać. Pomyślałem, że rozkręcę, sprawdzę co jest grane i skręcę mocniej. Tak zrobiłem i ... dupa. Kręci się dookoła. Nie byłby to wielki problem gdyby nie fakt, że są podgrzewane i w którymś momencie przecieram kablem o zbiornik paliwa. Już mam małe ryski od tego.
Moge ją przykleić w jakis sposób, czy są na to inne metody?
Dokręcenie nic nie dało, wciskałem do srodka kawałek usczelki, tez na nic.
- koziknysa
- Motorowerzysta
- Imię: Michał
- Miejscowość: Nysa
- Garnek: agv s4 sv
Ja się dzisiaj chciałem przejechać, próbuję włączyć moto i nie zapala. Okazało się że kranik puszcza, moto jest zalany i benzyna się dostała do oleju. Powiedzcie mi po co zrobili ten otwór u dołu airboxa skoro jest odpowietrzenie??
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Otwór u dołu airboxa z prawej strony moto jest do opróżniania nieczystości z wnętrza (paliwo). Powinieneś mieć tam wężyk poprowadzony koło prawego seta i zakończony zatyczką by nie zaciągało lewego powietrza
Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/