Mi ostatni bak schechłała 4,0x litra
Traska to 2x dziennie po 6km (połowa w korku przeciskanie się, i połowa +-100km/h). Dłużej moto się chyba nagrzewało niż jechało
Do tego jedna traska spacerowa za miastem ze 100km.
Mi wychodzi ok 5,5-6 w jezdzie rekreacyjnej. Troche miasta, troche trasy, czeste przystanki itd. W dlugiej trasie jeszcze nie sprawdzalem.
Wymienilem teraz swiece i filtr powietrza moze to cos poprawi bo jak widze spalanie mam dosyc wysokie (choc jest ono do przyjecia). Gazniki sa chyba do wyczyszczenia i regulacji (tak samo zawory), ale poczekam juz z tym do konca sezonu bo pare innych pierdolek jest do zrobienia a nie lubie sie rozdrabniac.
Mieliście kiedyś bak na ful zatankowany wg wskaźnika paliwa ? Jak u was wtedy wygląda w baku ?
Ja dzisiaj zalałem tyle ze nachodzi ze 2 cm na szyjkę przy korku, a wskaźnik pokazuje że nie jest pełny. Przejechałem kawałek i po sprawdzeniu w baku wygląda tak samo, palec bez problemu do połowy zanurzysz w zupie.
Te wskaźniki chyba nie są zbyt dokładne
U mnie przy pełnym baku wskaźnik pokazuje prawidłowo, za to zbyt wcześnie sugeruje, że w baku pojawia się susza. Dokładne to one faktycznie nie są, ale jakiś podgląd sytuacji zawsze jest
mi wchodzi do pełna całe 8L , czyli gdy wskaźnik jest na granicy rezerwy zalewam pod sam korek - wchodzi tylko 8L i pokazuje że full
a czy to normalne...?
prodrewno pisze:mi wchodzi do pełna całe 8L , czyli gdy wskaźnik jest na granicy rezerwy zalewam pod sam korek - wchodzi tylko 8L i pokazuje że full
a czy to normalne...?
U mnie jest podobnie. Teraz wyjeżdżam go do sucha, żebym mógł kran na RES ustawić i wtedy zobaczymy Co do wskaźnika to żeby nawet było pod korek to pokazuje koło 3/4 Potem już elegancko opada
to samo tyczy się dolnej krawędzi wskaźnika. Rezerwa mi się zaczyna gdy wskazówka jest już na końcówce czerwonego pola jeśli nie za nim (dawno nie jeździłem do rezerwy)
A wytłumaczcie mi jedną sprawę. Rezerwa mi się jeszcze nie zaczęła i trochę mi jeszcze do niej brakowało a na stacji wlałem do baku 14 litrów paliwa.
Przypomnę że po lifcie bak ma 17 litrów.
14l wlane + 3,5l rezerwa = 17,5l - Przekłamanie dystrybutora czy bak mi się rozszerzył ? Dodam że tankowałem po samiuśki korek (widocznie ponad stan max)
Wiesz co, musiałem dłuższą trasę zrobić, więc darowałem sobie testowanie, ale i tak zamiast standardu- 8L, przecisnąłem go tak, że weszło 11 z hakiem Wiec te 17L jest całkiem prawdopodobne