Niespawna pompa hamulca
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- K021
- Motocyklista
- Imię: Konrad
- Miejscowość: Ostrów Maz/Wawa
- Garnek: Shoei XR-1100
- Numer GG: 3051259
- Kontakt:
Niespawna pompa hamulca
Czesc. Dzisiaj po wylaniu starego plynu hamulcowego przeczyscilem pompe sprezarka i to chyba byl moj blad bo teraz nie pompuje plynu. Czy ktos mial podobny problem ? Jak sobie z tym poradzic ? Pomozcie 

- Dzióbek
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Kalisz
- Plecak: Hania
- Garnek: Nitro
- Telefon: 511483837
Re: Niespawna pompa hamulca
Być może tylko się układ zapowietrzył. Zalej płynem i odpowietrzaj.
Po rozkręceniu zacisku do regeneracji, heblowałem z kilkanaście minut zanim zaczęła pompować płyn - jakiś bąbel powietrza się wytworzył.
Po rozkręceniu zacisku do regeneracji, heblowałem z kilkanaście minut zanim zaczęła pompować płyn - jakiś bąbel powietrza się wytworzył.
Jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie - co lubię w życiu robić?...a potem zacznij to robić.
- K021
- Motocyklista
- Kontakt:
Probowalem, ale nic to nie daje
Zalalem plynem, wszystko podlaczone, ale klamka chodzi tak lekko jakby w ogole nie bylo plynu. Patrze w serwisowce o co tam moze chodzic i wlasciwie nie widze tam nic co moze sie zepsuc. Sam juz nie wiem...
-- 01 Mar 2012, 00:19 --
Ha ! Dzieki Dzióbek
Musialem sobie to wszystko na spokojnie poukladac, doczytac pare rzeczy i juz wymyslilem co nalezy zrobic. Przeciez ta pompa nie moze sie tak po prostu zepsuc bo tam nie ma co zepsuc. Zaraz sprobuje uzupelnic uklad podajac plyn przez strzykawke i powinno byc git 

Ha ! Dzieki Dzióbek

-
- Motocyklista
- Imię: Łukasz
- Miejscowość: Kielce
- Garnek: NAXA FOB
eeee. u mnie w zeszłe lato się skopala. po prostu własnie jakby nie było płynu. Ponoć da się kupić reperaturkę, ale ja wsadziłem pompkę z zr-7 i żyleta.
jest: er-5, zr-7, dt-125 (2T), chinol 50
było: gs-500, diversion 600, en-500
było: gs-500, diversion 600, en-500
- Dzióbek
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Kalisz
- Plecak: Hania
- Garnek: Nitro
- Telefon: 511483837
Oczywiście awarii nie można wykluczyć, ale jak dla mnie to dziwny zbieg okoliczności, że pompka "zepsuła się" akurat gdy spuściłeś płyn z układuK021 pisze:Probowalem, ale nic to nie dajeZalalem plynem, wszystko podlaczone, ale klamka chodzi tak lekko jakby w ogole nie bylo plynu. Patrze w serwisowce o co tam moze chodzic i wlasciwie nie widze tam nic co moze sie zepsuc. Sam juz nie wiem...
Ha ! Dzieki DzióbekMusialem sobie to wszystko na spokojnie poukladac, doczytac pare rzeczy i juz wymyslilem co nalezy zrobic. Przeciez ta pompa nie moze sie tak po prostu zepsuc bo tam nie ma co zepsuc. Zaraz sprobuje uzupelnic uklad podajac plyn przez strzykawke i powinno byc git

Jak pisałem wcześniej najgorzej jest, żeby pompka "zassała" płyn. Za pierwszym razem, gdy rozkręcałem zacisk trwał oto kilkanaście minut, bo za pompką zrobił się bąbel powietrza. Spróbuj lekko poluzować śrubę łączącą zbiorniczek z przewodem (tylko ostrożnie żeby nie urwać i uwaga na płyn

Jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie - co lubię w życiu robić?...a potem zacznij to robić.
- K021
- Motocyklista
- Kontakt:
Dzieki, udało sie. Rzeczywiscie okazalo sie ze pompa jest tylko zapowietrzona. Udalo mi sie to zrobic w miare szybko tloczac plyn przez strzykwke a z drugiej strony odsysajac strzykawka powietrze z odpowietrznika 

- sokol
- Rowerzysta
- Imię: Krzysiek
- Miejscowość: łódź
- Garnek: LS2 ff369-1
- Numer GG: 8029038
- Telefon: 501200422
gdzie jest ten odpowietrznik? bo mam ten sam problem.. wymieniłem zacisk, klocki i płyn a klamka bardzo lekko chodzi.. jakoś hamuje ale tak chyba nie powinno być. czy to może być kwestia nowych klocków żeby się ułożyły do tarczy?
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Odpowietrznik zacisku hamulcowego znajduje się na nim, w okolicach miejsca gdzie przykręca się przewód hamulcowy. Zakryty jest gumowym kapturkiem.
W przypadku zapowietrzenia pompy hamulcowej to gdzieś czytałem że lekko luzuje się śrubę od przewodu hamulcowego.
W przypadku zapowietrzenia pompy hamulcowej to gdzieś czytałem że lekko luzuje się śrubę od przewodu hamulcowego.

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/