Witajcie
Mam mały problem mianowicie dzisiaj po przejechaniu 10 km i zgaszeniu motoru nie chce on już odpalić, po dotknięciu startera słuchać tylko "cyk", akumulator pokazuje 100 % sprawności, proszę o podpowiedź gdzie szukać problemu.
Tak jak pisze daniel90
Wczoraj miałem ten sam problem wystarczyło naładować aku
Po prostu już jest rozładowany, a rozrusznik potrzebuje więcej napięcia niż obecnie nadaje aku i nie chce odpalić
Jeśli przejechałeś 10 km, zgasiłeś i nie chciał odpalić, to najpierw sprawdź ładowanie, jeśli jest ok, to akumulator jest złom. Sprawdź jeszcze czy klemy są dobrze dokręcone. Ja, moją ER przy padniętym akumulatorze paliłem z popychu po nawet godzinie jazdy.
Panowie problem rozwiązany mianowicie winą był rozrusznik, jak napisałem wcześniej akumulator 100 % dobry bo wymieniany przed sprzedażą przez poprzedniego właściciela Temat można zamknąć, dziękuję za pomoc
Szczotki rozrusznika się zawieszaja. Też tak miałem:) żeby odpalić Moto trzeba wrzucić 1 i popchac do przodu raz może dwa:) i odpali ale z czasem i tak wymiany się nie uniknie:)
Jaterow pisze:Gdzie mogę kupić takie szczotki lub cały szczotko trzymacz ? szukam w internecie i jakoś nie mogę znaleźć
Zazwyczaj chętnie pomogą osoby, które regenerują rozruszniki/alternatory.
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.