Nie działa prędkościomierz
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Alaila
- Klubowicz
- Imię: Agata
- Miejscowość: Świdnica/Wrocław
- Garnek: uvex
- Motocykl: Honda CBF 125
- Kontakt:
Nie działa prędkościomierz
Nie znalazłam takiego tematu, więc zakładam.
W innym dziale opisałam jak to mnie dziś przestawili i zastawili. Na przednim kole była blokada tarczy. Jak przyszłam to koło było tak obrócone, że blokada przyciskała linkę (chyba od prędkościomierza). W Połowie drogi do akademika prędkościomierz przestał działać. Jak sobie z tym poradzić? Nie zauważyłam, aby linka była urwana.
W innym dziale opisałam jak to mnie dziś przestawili i zastawili. Na przednim kole była blokada tarczy. Jak przyszłam to koło było tak obrócone, że blokada przyciskała linkę (chyba od prędkościomierza). W Połowie drogi do akademika prędkościomierz przestał działać. Jak sobie z tym poradzić? Nie zauważyłam, aby linka była urwana.
Życie masz tylko jedno, więc korzystaj z niego na całego :D
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Re: Nie działa prędkościomierz
Może zdemontuj linkę i zamontuj z powrotem.
Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
-
- Motorowerzysta
- Imię: Filip
- Miejscowość: Poznań
- Plecak: Campus :)
- Garnek: Uvex Ps400s
- Numer GG: 3277759
Przede wszystkim wykręć linkę przy zegarach, tak żeby ją mieć w ręku i przepchnij motocykl 2-3 metry obserując czy linka się obraca. Jeśli się obraca to w zegarach coś się uszkodziło.
Jeśli się nie obraca, to wykręć również linkę przy kole i zobacz czy linka jest cała (kręcąc z jednej strony obserwuj czy kręci się z drugiej).
3cia opcja, jeśli linka jest cała, to postaw motocykl na centralną stopkę, poproś kogoś aby nacisnął na tył motocykla, tak żeby się przednie koło uniosło i kręcąc nim zobacz czy obraca się napęd linki (przy kole, tzw ślimak).
Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem
Jeśli się nie obraca, to wykręć również linkę przy kole i zobacz czy linka jest cała (kręcąc z jednej strony obserwuj czy kręci się z drugiej).
3cia opcja, jeśli linka jest cała, to postaw motocykl na centralną stopkę, poproś kogoś aby nacisnął na tył motocykla, tak żeby się przednie koło uniosło i kręcąc nim zobacz czy obraca się napęd linki (przy kole, tzw ślimak).
Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem
- Alaila
- Klubowicz
- Kontakt:
Dzięki zobaczę i dam znać
PS. wczoraj miałam delikatną wywrotkę - przewrócił mi się moto jak na krawężnik wjeżdżałam. Czy to mogło uszkodzić linkę?
PS. wczoraj miałam delikatną wywrotkę - przewrócił mi się moto jak na krawężnik wjeżdżałam. Czy to mogło uszkodzić linkę?
-
- Rowerzysta
- Miejscowość: Maszewo
- Plecak: brak :)
- Garnek: Nolan
- Numer GG: 6982489
Jeśli linka była oryginalna i akurat przycisnęło linkę między krawężnik a moto to tak. Takie coś może spowodować pęknięcie linki.
- Alaila
- Klubowicz
- Kontakt:
No to albo krawężnik albo dziś mi blokadą przycisnęli... Linka jest zerwana przy kole. Droga taka linka?
-
- Motorowerzysta
- Imię: Filip
- Miejscowość: Poznań
- Plecak: Campus :)
- Garnek: Uvex Ps400s
- Numer GG: 3277759
Linka nie jest droga, 40-50 zł (?)...
-
- Motocyklista
- Imię: Konrad
- Miejscowość: Mrągowo
- Numer GG: 10192881
Polecam sprzedającego italyracing z alledrogo , kupiłem linkę u niego i śmiga już ponad 1000km Kosztowała coś ok 15zł chyba
-
- Rowerzysta
- Imię: Paweł
- Miejscowość: sochaczew
- Plecak: brak
- Garnek: LS2 ARMORY RED
- Numer GG: 9722289
siema, nie chcialem zakladac nowego tematu skoro znalazlem taki ktory mnie interesuje. Podczas jazdy predkosciomierz przestal dzialac, wedlug instrukcji Filipa sprawdzilem wszystko. Po odkreceniu linki od zegarow , kreci sie(jesli linka sie kreci to i slimak powinien tak?). Czyli co moglo jeszcze zawinic? cos w zegarze?
-
- Oldmotocyklista
- Imię: Krzysztof
- Miejscowość: krk
Przed rozebraniem zegarów możesz włożyć np. mini wkrętak w wyjście na linkę i nim w palcach pokręcić patrząc czy wskazówka się odchyla. Jeżeli nie to - zegarmistrz Rozbierasz zegary i tą sama metodą na wkrętak lub inny podobny przedmiot dający wprawić w ruch magnes licznika. Magnes ten odchyla na nim kopułkę z włosem zegarowym ktora to wychyla skazówkę. Z boku jest mini przekładnia slimak-trybik która napędza rolki cyfrowe. Koniec tego ślimaka lubi się umemłać. Mam patent jak to uratować, ale w pierw zobacz co jest nie tak.
Gdybyś zdejmował wskazówkę - PAMIĘTAJ przesadzić ją po niżej zera, zaznaczyć to miejsce by potem w tym samym miejscu ją założyć.
Jeszcze jedna możliwość to śmignąć do mnie bym to zrobił. ( ale jestem tylko przez tydzień)
Gdybyś zdejmował wskazówkę - PAMIĘTAJ przesadzić ją po niżej zera, zaznaczyć to miejsce by potem w tym samym miejscu ją założyć.
Jeszcze jedna możliwość to śmignąć do mnie bym to zrobił. ( ale jestem tylko przez tydzień)