Zmiana zegarów

Wszystko co związane z kabelkami i oświetleniem naszej ER-ki

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

Awatar użytkownika
radziorek15
Motocyklista
Imię: Radosław
Miejscowość: Białystok
Plecak: słowianka
Garnek: xr-1100 shoei
Numer GG: 9519818
Telefon: 693457668

Re: Zmiana zegarów

Post autor: radziorek15 »

Na elektroniczne Acewell ACE-1500S + Kontrolki własnej produkcji ;) Ale z tymi kontrolkami to szału nie ma :cry: i muszę coś pokombinować później :roll: :idea:
er-5 + SV650S
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Awatar użytkownika
majki512
Rowerzysta
Imię: Rafał
Miejscowość: Września okolice
Numer GG: 6137673

Re: Zmiana zegarów

Post autor: majki512 »

DeFi pisze:To raczej nie przejdzie. Nakleisz i po ciemku ch***a zobaczysz bo naklejony papier nie przepuści światła. Na allegro ostatnio widziałem że oferują białe tarcze za bodajże 50 zł.
Co do demontażu wskazówki to nie mam bladego pojęcia jak je odczepić.

Ja mam problem z prędkościomierzem, a dokładnie z wskazówką. Czasami blokuje mi się na wartości 70 km/h i ani w górę ani w dół. Po jakimś czasie wraca do normalnej pracy.
Na trasie to mi zbytnio nie przeszkadza, bo po obrotach na 6-biegu wiem jaką prędkością jadę, ale w terenie zabudowanym bywa irytujące.
Muszę znowu rozebrać ustrojstwo i obejrzeć dokładnie. Może przy okazji zmienię żarówki na diodowe :)
Problem jest prosty aczkolwiek ciężki do usunięcia, winna jest sprężynka za prędkościomierzem, ja miałem ten sam problem, a takiej sprężynki raczej nie dostaniesz, dlatego ja trochę pokombinowałem, kupiłem cały zegar od Vulkana 750
wyciągłem cały wkład z obudowy i małe szlifowanie (jest trochę większy niż nasz w kawie) i wszedł.
Teraz mam sprawny prędkościomierz i kosztowało mnie to 50zł + koszt przesyłki + trochę pracy
Brum... Brum.... Brum.....
ODPOWIEDZ