pompa wody POMOCY

Dział dotyczący spraw silnikowych

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz

Mateusz Stodolski
Podawacz śrubek
Miejscowość: Łowicz
Numer GG: 3426598

pompa wody POMOCY

Post autor: Mateusz Stodolski »

Cześć, mam pytanie odnośnie wymiarów simmeringu pompy wody, może ktoś podrzucić?
Problem polega na tym że kilkakrotnie złożyłem pompe i nadal po rozgrzaniu leci olej z pod pompy. Jakiś magik dorabiał ten simmering i chyba on nie ma tych wymiarów co powinien mieć. Proszę kogoś o pomoc.
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Awatar użytkownika
Corr
Motocyklista
Imię: Adam
Miejscowość: Zabrze
Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'

Re: pompa wody POMOCY

Post autor: Corr »

tutaj masz przynajmniej numer katalogowy: http://www.cornwallkawasaki.co.uk/shop/ ... m&id=17297 zapytaj w aso, bo może cena nie będzie jakaś bardzo straszna, skoro nie masz starej na wzór... Chyba, że ktoś na forum ma pompę w częściach żeby zmierzyć.
Jak już będziesz miał to rozebrane to warto wymienić też inne uszczelki(zwłaszcza 49063 z linka) żeby mieć spokój.

Nie dubluj postów w różnych tematach.
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
Mateusz Stodolski
Podawacz śrubek
Miejscowość: Łowicz
Numer GG: 3426598

Re: pompa wody POMOCY

Post autor: Mateusz Stodolski »

Dzwoniłem dzisiaj do serwisu, w ciągu 2 godzin mam mieć odpowiedź co do tego simmeringu. Reperaturkę wymieniłem na nową, uszczelki kupiłem też nówki na Italyracing i nadal ciekło. Po tym starym uszczlniaczu widzę że był piłowany, i myślę że to może być wina tego. Motocykl co prawda z UK, ale właścicielem był Polak a jak wiadomo Polak potrafi... oszczędność nie zna granic ;D

-- 20 Wrz 2012, 20:39 --

pomoże ktoś z tą pompą? złożyłem to poraz kolejny i po raz kolejny jest kicha. Olej lezi z pod kapy ciurkiem, nie wiem co jest grane. potrzebował bym zdjęcia pierwszej pokrywy od strony silnika, jak to od wewnątrz powinno wyglądać, może ktoś jest w stanie mi pomóc ???
ODPOWIEDZ