Witam, mam problem z wyciekiem oleju z miejsca oznaczonego na zdjęciu. Mechanikiem nie jestem, a przed jazda do niego wole się upewnić czy jest to jakaś uszczelka która kupie i sam wymienię czy muszę skorzystać z mechanika, który ma odpowiednie narzędzia i wiedzę. Dodam ze nie jest to wycieka z pod uszczelki pokrywy zaworowej, jedynie z tych 4 śrub jest tylko ta jedna z której mam wyciek oleju. Nie jest duży ale działa mi na nerwy. I nie chce by moje maleństwo gubiło olej Proszę o pomoc i opinie.
Znalazłem na allegro link do uszczelek i tez nie wiem czy o to może chodzić czy nie http://moto.allegro.pl/uszczelka-sruby- ... 50896.html
Jeżeli się da chce sam usunąć usterkę z własnej przyjemności, nauki i oszczędzenia (i czasu i pieniędzy u mechanika)
No dobrze Panowie coś więcej wiem wdzięczny jestem za wskazówki, teraz pytanie czy po odkręceniu mogę spodziewać się jakiejś niespodzianki typu wyciek oleju lub przestawienie jakiegoś elementu silnika ? Bo wg mnie śruby zawsze czemuś służą, a takich niespodzianek chce na etapie odkręcania uniknąć.
A mam takie szczęście ze nie chcąc lubię sobie narobić większego problemu niż jest (tak jak to było z zalaniem silnika):D
No i czy na 100% kolego Lish te uszczelki z linka będą odpowiednie pytam dla pewności I czy w ogóle ktoś wymieniał ten element w swoim motongu ?
w serwisówce na stronie 91 masz widok po zdjęciu pokrywy, nie jestem pewien na 100% ale raczej trzeba zdjąć pokrywę żeby je wymienić. Na tej śrubie trzyma się dźwigienka zaworowa i sprężyna, te elementy po wyjęciu śruby mogą wypaść ze swojego miejsca (tak mi się wydaje).