elo
jestem tu pierwszy raz bo mam maly porblem z moja er5 z 2003 r. jechałem ostatnio okolo 100km i tuz pod domem walnelo cos w silniku, zablokowalo tylne kolo i sie wylaczyl. probowalem go odpalic ale mieli w srodku jak by puszki tam powrzucac. moj koleszka mechanik wczoraj go rozebral i posypalo sie lozysko walu, silnik do wymiany, znalazlem nowy: http://www.ebay.co.uk/itm/kawasaki-er-5 ... 3cc94046f9 dodam ze mieszkam w irlandii, kupilem erke od kumpla, byla pod restryktorem fabrycznym, po zdaniu kursu jakis miesiac temu bylem u mechanika zeby sciagnal restryktor. przejechalem nim 500km i koniec, silnik padl. co sadzicie o tej uzywce z ibeja? wlasciciel mowi ze hula na 100%. czy 40000 mil to duzo czy malo jak na taki silnik?
wymiana silnika
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Kamyk
- Administrator
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
- Plecak: Ewa
- Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
- Numer GG: 2697152
- Motocykl: Testowy
Re: wymiana silnika
Idz najpierw do powitalni
Takie mamy tutaj zasady. A pozniej na pewno znajdziesz odpowiedz na forum 
Kamyk

Kamyk
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
- Miłosz
- Klubowicz
- Imię: Miłosz
- Miejscowość: Plewiska/Poznań
- Plecak: Monika
- Garnek: HJC
- Numer GG: 3369519
- Motocykl: Gsf 1200N K5
Cena jest ok za silnik, przy tym przebiegu polata jeszcze, ale przez zamontowaniem warto choćby wyregulować zawory.
dzieki za odpowiedz, zawory beda regulowane, znajomy ma warsztat to powinien wszystko zrobic co konieczne. silnik juz jedzie to w przyszlym tygodniu powinno wszystko hulac, jeszcze zmieniam przy okazji lancuch i zebatki. ze starego silnika mam skrzynie i zawory na sprzedaz jak ktos potrzebuje, przebieg 31000 mil. pozdro
z irlandii bedziesz wysyłał? eeemadafakos pisze:ze starego silnika mam skrzynie i zawory na sprzedaz jak ktos potrzebuje, przebieg 31000 mil. pozdro
no z irlandii a co za problem? jezdza polscy kurierzy od drzwi do drzwi.