Trzeba rozruszac ten dzial Nikt sie nie pali, a wiec do dziela.
Od 9 sezonow zima pomykam na narciochach Na poczatku byly to proste Polsporty. Pewnie co niektorzy znaja ta firme Pozniej przesiadka na krotkie 160cm taliowane Heady. Na tych tez nartach probowalem skakac na box-a itp. Tzw. jibbing. I dlatego od tego sezonu do Headow dolaczyly Twin Tipy Salomona - dokladnie takowe:
od 13 lat śmigam na nartach, od 4 lat na snowbalde'ach 90cm.
Też zaczynałem od prostych, potem przeskok na carvingi, a teraz dla zabawy snowbalde'y.
Snowblade'y polcam do skoków, oraz do jazdy po lesie (tak zjeżdżam z wyznaczonych tras, tam jest ciekawiej, pod warunkiem, że jest śnieg )
Polskie stoki trochę mi się znudziły, więc już 2 razy byłem we Włoszech, to jest dopiero jazda!
Odp. na offtop-a: Hmm. Ciekawe. Spr. to ale nie sadze, zeby Marek siedzial na forum. Moze cos z baza sie powalilo. Ost. w nocy byl problem z forum.
Narty FS powinny byc +/- 5cm od wzrostu. Dlatego zakupilem 171cm. Zwykle narty zjazdowe mam 160cm i jezdzi mi sie na nich idealnie. Jezdzilem tez na 154cm Volkle. Tez niezle.
FS powinny byc dlugie poniewaz sa bardziej stabilne przy ladowaniu a do tego sa lzejsze niz normalne zjazdowki.
Jesli nie jezdziles to mozesz wybrac miedzy snowboardem a nartami Ja chcialem sprobowac na jednej desce, ale nie chce mi sie tracic 5-6 dni (czyli calego wyjazdu) na nauke. Lubie miec z tego fun, wiec skoro umiem juz jezdzic to czemu nie sprobowac czegos innego z nartami
Lish: nic innego tylko jechac i sprobowac. Ja jak zaczynalem to uczylem sie na wyciagu jak sie to obsluguje. Z cudem wlazlem na krzeselko i podczas 15 minutowej jazdy mialem przeszkolenie. Oczywiscie zwalilem sie na gorze z krzeselka, ale zlapalem bakcyla
Kamyk
-- 26 Paź 2011, 16:26 --
A walne offtopa: ponad 1000 postow. Kurde ale ten czas leci!