Regulacja zaworów
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Podawacz śrubek
- Imię: Alek
- Miejscowość: Pabianice
- Garnek: Shoei xr-1000
Re: Regulacja zaworów
Witam Panowie i Panie Z jaką siłą dokręcacie nakrętki kontrujące na zaworach? Pewnie w manualnu gdzieś powinno być napisane, ale chciałem poznać sposoby osób, które już przeprowadzili zabiegi regulacyjne
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
Trzeba było powiedzieć, że się nie chce szukać wdg manuala 25Nm. A jako, że ciężko tam założyć nasadkę i trzeba się posłużyć płaskim kluczem to dokręcałem dosyć mocno ale z wyczuciem, obawiam się, że przez internet innej rady nie dostaniesz
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
-
- Podawacz śrubek
- Imię: Alek
- Miejscowość: Pabianice
- Garnek: Shoei xr-1000
Corr no właśnie chodzi o to, że żeby dokręcić z daną siłą trzeba użyć nasadki. A w takim razie jak przytrzymać tę drugą śrubkę odpowiadającą za ustawienie luzu
Myślałem, że może ktoś ma jakiś "patent". Ale sposób na "wyczucie" też wydaje się być odpowiedni
Myślałem, że może ktoś ma jakiś "patent". Ale sposób na "wyczucie" też wydaje się być odpowiedni
super opis wlasnie sie zabieram za zaworki.... pogoda nie sprzyja wjec milo bedzie spedzic kilka godzin z kaweczka....
-
- Motorowerzysta
- Imię: Piotrek
- Miejscowość: Piaseczno
- Garnek: UVEX 515 BOSS
Panowie pomocy, wpadł mi listek szczelinomierza w dziurę przy wale korbowym... jak się teraz najlepiej dostać do niego i go wyciągnąć?
- Corr
- Motocyklista
- Imię: Adam
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R 05'
Śrubokręt z magnetyczną końcówką? głęboko wpadło?
Kawasaki Er5 99' -> Kawasaki ZX-6R 636 05'
-
- Motorowerzysta
Niestety głęboko. Świecę sobie latarką i nie mogę tego nawet zobaczyć
- bober15
- Motocyklista
- Imię: Paweł
- Miejscowość: Giżycko
- Plecak: zależy jak leży :)
- Garnek: Nitro n766-vx
- Telefon: 790591087
mi wpadła śruba. Przymocowałem magnes neodymowy do długiego drucika( w sposób uniemożliwiający rozłączenie) i za 1 strzałem śrubka wyszła na wolność
-
- Motorowerzysta
Spróbuję z tym magnesem, jednak z listkiem może być gorzej... Oby się udało, nie mam ochoty rozbierać połowy motocykla dla głupiego listka.
- Dzióbek
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Kalisz
- Plecak: Hania
- Garnek: Nitro
- Telefon: 511483837
Kiedyś jak robiliśmy serwis moto z Łolesem, to wpadł do środka kołek ustalający pokrywę zaworów.
Wzieliśmy magnes z drzwiczek od mebli na drucie z migomatu - bez problemu go "wyłowiliśmy"
Wzieliśmy magnes z drzwiczek od mebli na drucie z migomatu - bez problemu go "wyłowiliśmy"
Jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie - co lubię w życiu robić?...a potem zacznij to robić.