Z czym/kim zdradzilibyscie Er 5 ?
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
- Lish
- Klubowicz
- Imię: Karol
- Miejscowość: Piaseczno
- Plecak: Kiti
- Garnek: biały
- Telefon: 500366623
- Motocykl: fzs600 pies
- Kontakt:
Re: Z czym/kim zdradzilibyscie Er 5 ?
gratuluje suzi 

- Kamyk
- Administrator
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
- Plecak: Ewa
- Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
- Numer GG: 2697152
- Motocykl: Testowy
Piekna K7-demka
I do tego z forum SV. Moze na nastepnym zlocie ER5 beda dwie V-ki 

Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
- Kamil_HP
- Motocyklista
- Imię: Kamil
- Miejscowość: Aleksandrów Łódzki
- Motocykl: Yamaha FZ8 Fazer
Ostatnio zauroczyła mnie nowość Hondy NC700 z zestawem kuferków i seryjnym na kask jest ciekawym pomysłem (oczywiście jako zdroworozsądkowy motocykl).
ER-5 '07 --> SV650S '07 --> FZ8 Fazer'11
- K021
- Motocyklista
- Imię: Konrad
- Miejscowość: Ostrów Maz/Wawa
- Garnek: Shoei XR-1100
- Numer GG: 3051259
- Kontakt:
Bardzo podobny do KTM'a 690 Duke, z tym ze Duke ma owiewki boczne. Sam nie wiem... Honda ladniejsza, ale kolorystyka Duke'a (bialo-pomaranczowa) bardziej przypadla mi do gustu. Motur tak czy inaczej bardzo fajny. A skoro juz wspomnialem o Ducati... kurcze chcialbym sie kiedys przejechac Desmosedici, stylistyka nie rzuca mnie na kolana, fakt jest ladny, ale ta technologia ktora ma pod owiewkami musi robic wrazenie (cena z reszta tez).
- Dani66
- Motorowerzysta
- Imię: Daniel
- Miejscowość: RSA
- Garnek: Suomy Apex
Desmosedici to marzenie nieosiągalne.
Wielu nawet nigdy nie widziało Desmo na żywo. A Monster nie jest taki straszny w serwisie. Ci co tak piszą to najwyraźniej nigdy nie mieli lub mieli, ale zajechany egzemplarz. Mój kolega ma Monstera 620ie więc nieco mogę o nim powiedzieć: motocykl piękny, ale niepraktyczny, to taki trochę ścigacz z tym, że bez owiewek, podwójny wydech i linia motocykla bardzo mi się podoba, brzmienie również bardzo przyjemne, silnik V2 i to, że nie ma potężnej mocy nie jest wadą, bo każdy kto jeżdził czymkolwiek z silnikiem w układzie V na frajdę z jazdy nie narzekał. Inny z kolei znajomy ma Monster S4R Testastretta - to jest dopiero potwór i nie polecam jeśli ktoś nie ma co najmniej 8-10 lat za sterami różnych motocykli, jedyne dobre określenie na ten motocykl to - szalony. I zarówno w jednym jak i w drugim przypadku poza normalnymi częściami eksploatacyjnymi nie psują się i nie sprawiają kłopotów, no może poza tym, że nie wszędzie można dostać do nich te części.
A mój kolega z pracy posiada z kolei SuperDuke'a w biało-czarnym malowaniu i jeśli chodzi o KTM-y to są to bardzo dobre motocykle, z tym, że spalanie jest dosyć duże i SuperDuke jak spali 10l/100km to nie jest żadne rozczarowanie (potrafi i więcej).
A wracając do tematu to ja kupiłbym Kawasaki Z1000 po 2008 roku, ale ostatnio zacząłem się zastanawiać nad czymś bardziej tyrystycznym, bo planuję dwie potężne trasy w sezonie 2012 i może to być ZZR 1200 lub ZZR 1100 ewentualnie ZZR 600 bądź jeśli nie Kawasaki to Honda VFR 800 fi lub Honda VFR 800 VTEC (motocykl praktycznie bezobsługowy poza regulacją luzów zaworowych co 24 tys. km i wymianą napędu).
Oczywiście ER-5 zostaje

A mój kolega z pracy posiada z kolei SuperDuke'a w biało-czarnym malowaniu i jeśli chodzi o KTM-y to są to bardzo dobre motocykle, z tym, że spalanie jest dosyć duże i SuperDuke jak spali 10l/100km to nie jest żadne rozczarowanie (potrafi i więcej).
A wracając do tematu to ja kupiłbym Kawasaki Z1000 po 2008 roku, ale ostatnio zacząłem się zastanawiać nad czymś bardziej tyrystycznym, bo planuję dwie potężne trasy w sezonie 2012 i może to być ZZR 1200 lub ZZR 1100 ewentualnie ZZR 600 bądź jeśli nie Kawasaki to Honda VFR 800 fi lub Honda VFR 800 VTEC (motocykl praktycznie bezobsługowy poza regulacją luzów zaworowych co 24 tys. km i wymianą napędu).
Oczywiście ER-5 zostaje

- DeFi
- Klubowicz
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Ja zaczynam chorować na Monsterliozę. A jak wiadomo na to jest tylko jedno lekarstwo - zakup Monstera 
Jak się tak rozglądam za teoretycznymi następcami ER5 to szczerze nic mi się nie podoba. Do czasu jak zacząłem przeglądać zdjęcia Monstera. Jak już przyjdzie mi się leczyć, to najprawdopodobniej będę celował w M900. M600 i M620 mam wrażenie że będą za słabe. 50-60 KM i przyśpieszenie na poziomie ER-5 (na papierze) wydaje mi się że może się szybko znudzić.
Ciekawi mnie wynalazek hydraulicznego wielotarczowego suchego sprzęgła w Ducati
Mam nadzieję że w realu lepiej to brzmi, bo faktycznie przechodnie będą się trzymać z daleka bo "to się zaraz rozleci"
Muszę tylko jeszcze złapać gdzieś jakiegoś Monstermaniaka i przyjrzeć się bestii z bliska
ale to zostawię sobie na przyszły sezon.
Ogólnie podobają mi się stylistycznie włoskie motocykle (MV Augusta, Ducati, Aprilla)
Widział ktoś na żywo Ducati Diavel (nowy cruiser z włoskiej stajni). Na zdjęciach wygląda bosko. za 15 lat może sobie sprawię, jak stanieje

Jak się tak rozglądam za teoretycznymi następcami ER5 to szczerze nic mi się nie podoba. Do czasu jak zacząłem przeglądać zdjęcia Monstera. Jak już przyjdzie mi się leczyć, to najprawdopodobniej będę celował w M900. M600 i M620 mam wrażenie że będą za słabe. 50-60 KM i przyśpieszenie na poziomie ER-5 (na papierze) wydaje mi się że może się szybko znudzić.
Ciekawi mnie wynalazek hydraulicznego wielotarczowego suchego sprzęgła w Ducati
Mam nadzieję że w realu lepiej to brzmi, bo faktycznie przechodnie będą się trzymać z daleka bo "to się zaraz rozleci"
Muszę tylko jeszcze złapać gdzieś jakiegoś Monstermaniaka i przyjrzeć się bestii z bliska

Ogólnie podobają mi się stylistycznie włoskie motocykle (MV Augusta, Ducati, Aprilla)
Widział ktoś na żywo Ducati Diavel (nowy cruiser z włoskiej stajni). Na zdjęciach wygląda bosko. za 15 lat może sobie sprawię, jak stanieje

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
- Miłosz
- Klubowicz
- Imię: Miłosz
- Miejscowość: Plewiska/Poznań
- Plecak: Monika
- Garnek: HJC
- Numer GG: 3369519
- Motocykl: Gsf 1200N K5
Maiłem przyjemność posiedzieć na Diavelu.
Kurcze to trochę inne pojęcie motocykla. Jest naprawdę malutki, niziutki. Do tego ta kierownica goła bez zegarów - wrażenie zupełnie jakby się siedziało na rowerze
. Podejrzewam, że w zestawieniu z jego osiągami podczas jazdy robi to piorunujące wrażenie.
Nawiasem mówiąc, wszystkie "małe" motocykle, nowe, pokroju nowej xj6 wydają mi się malutkie, nawet porównując z ER5. Macie takie wrażenie?
Kurcze to trochę inne pojęcie motocykla. Jest naprawdę malutki, niziutki. Do tego ta kierownica goła bez zegarów - wrażenie zupełnie jakby się siedziało na rowerze

Nawiasem mówiąc, wszystkie "małe" motocykle, nowe, pokroju nowej xj6 wydają mi się malutkie, nawet porównując z ER5. Macie takie wrażenie?
- Dani66
- Motorowerzysta
- Imię: Daniel
- Miejscowość: RSA
- Garnek: Suomy Apex
ER-5 wizualnie jest dosyć dużym motocyklem.
Diavel piękna maszyna cos jak V-Max
Mi się podoba z włośkich motocykli oprócz Ducati jeszcze MV Agusta Brutale.
Diavel piękna maszyna cos jak V-Max

Mi się podoba z włośkich motocykli oprócz Ducati jeszcze MV Agusta Brutale.

-
- Motocyklista
A ja bym miał w garażu moją ER-5 i Z750 z rocznika od 2009 w górę w kolorze czarnym perła bo jest naprawdę ładna 

[color=#0040FF]BRACI SIĘ NIE TRACI-to hasło powinno łączyć wszystkich motocyklistów!!!!! :)[/color]
- DeFi
- Klubowicz
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01

.............Może kiedyś

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01