Dla mnie idealke termin

Mozliwe, ze Ule doorganizuje
-- 10 Maj 2016, 10:39 --
A i naszla mnie jeszcze jedna mysl na temat Twej diety.
Jezeli czujesz sie niedojedzony i lecisz na deficycie tzn, ze cos robisz nie tak. Caly pic deficytu polega na tym, ze nie jestes glodny praktycznie w ogole, a z kalorii wynika, ze jednak przyjmujesz ich mniej niz potrzebujesz. Moj ojciec mial narzucona taka diete, ze musial zjesc ilesc rzeczy do godziny 14tej. Mowil, ze cieszyl sie, gdy wszystko zezarl i mogl spokojnie o tym zapomniec na pare minut

Mimo tego schudl 4kg w 3 miesiace i wyladowal z waga ponizej tej, ktora mial majac 35 lat. Oczywiscie poszedl do dietetyczki i ona mu wszystko ustawila.
Ustawienia odpowiedniego deficytu jest dosc schematyczne. U mojego ojca skladalo sie to z:
- zastapienia obiadu za pomoca wiekszej ilosci zapychajacych posilkow
- zakonczenie jedzenia ok 19tej.
- wybranie do diety tych elementow, ktore sie lubi jesc. U niego byly to platki, jogurty, banany, rodzynki, orzechy. Do tego 1 z posilkow to byla jakas hardcorowa salatka.
Co do jajek, to moze warto je ograniczyc lub czyms zastapic, ale nie eliminowac calkowicie na samym poczatku. Moze zamiast tych 4 zacznij jesc 2, a potem zostaw to 1 jajko i zacznij sie zastanawiac, ktore inne bialkowo-tluszczowo-hormonalne pozywienie bedziesz mogl ograniczyc. Wiem, ze trudno zastapic 5 posiolkow np 7mioma... no ale ja jadam 3 posilki i generalnie jest okay. No ale jem lekko