Trening czyni mistrza
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
- lucek
- Klubowicz
- Imię: Lucek
- Miejscowość: Puławy
- Plecak: Kamila
- Garnek: Schuberth C3
- Telefon: 505228947
- Motocykl: BMW F800GS
- Kontakt:
Re: Trening czyni mistrza
@DeFi a propos policjantów na motocyklach. nie wiem w jaki sposób przebiega szkolenie ale jak robiłem kurs to dwóch policjantów ćwiczyło do jakichś zawodów wewnętrznych w Policji. Slalom robili jak ten gość na pierwszym filmiku, poza tym ustawiali sobie dość kręty tor z pachołków i jeździli po nim z prędkościami (przynajmniej wtedy dla mnie) kosmicznymi.
www.hangover.art.pl
- demon250891
- Motorowerzysta
- Imię: Adrian
- Miejscowość: Ostrów Mazowiecka
- Garnek: S650 Shark
- Numer GG: 388784
Szkolenia policjmajstrów na moto są w Legionowie. Można także zapisać się prywatnie na doszkolenie ALE osobiście uważam że lepiej przejść najpierw szkolenie np u Tomka Kulika (Kulikowisko) i dopiero potem do Legionowa. Proponuję taką kolejność, ponieważ w Legionowie trzeba wyłapać perełki, ponieważ dużo jest syfu, a u Tomka można śmiało brać jak leci.
A szkolenia na nowych CBF 1000 mieli na torze w Poznaniu.
A szkolenia na nowych CBF 1000 mieli na torze w Poznaniu.
- Miłosz
- Klubowicz
- Imię: Miłosz
- Miejscowość: Plewiska/Poznań
- Plecak: Monika
- Garnek: HJC
- Numer GG: 3369519
- Motocykl: Gsf 1200N K5
Dziś przeczytałem, że nie ma już naszej kochanej tradycyjnej ósemki na placu na egzaminie. Zastąpiła ją kwadratowa 
Postanowiłem podjechać na stary zamknięty plac, aby przetestować moje umiejętności w porównaniu z czasami kiedy się uczyłem, zanim znikną stare malowania. Betonowe płyty, chyba nigdy nie zmiatany piach.
Wnioski: po kilku latach ósemka wydaje się być żartem. 1 czy 2, siedząc czy stojąc Erka ma sporo zapasu. Mam znacznie szerszą kierownicę niż standardowa, nie wiem czy to pomaga czy utrudnia. W weekend podjadę z pasażerem na testy. No jak już zjechałem z asfaltu, hamowanko awaryjne na różne sposoby. Zachęcam, zwłaszcza że sezon w sumie niedawno wystartował.
Pozdro

Postanowiłem podjechać na stary zamknięty plac, aby przetestować moje umiejętności w porównaniu z czasami kiedy się uczyłem, zanim znikną stare malowania. Betonowe płyty, chyba nigdy nie zmiatany piach.
Wnioski: po kilku latach ósemka wydaje się być żartem. 1 czy 2, siedząc czy stojąc Erka ma sporo zapasu. Mam znacznie szerszą kierownicę niż standardowa, nie wiem czy to pomaga czy utrudnia. W weekend podjadę z pasażerem na testy. No jak już zjechałem z asfaltu, hamowanko awaryjne na różne sposoby. Zachęcam, zwłaszcza że sezon w sumie niedawno wystartował.
Pozdro
- Taero
- Motorowerzysta
- Imię: Artur
- Miejscowość: Wrocław
- Garnek: LS2 FF384 Blade II
Dokładnie, ja tak samo pierwsze co zrobiłem na pierwszych przejażdżkach, to na pustej wiejskiej drodze ćwiczyłem hamowania. Później na placu manewrowym sobie ósemki porobiłem i w sumie nie stanowi to żadnego problemu.
Dla mnie najgorzej jest wyzbyć się nawyku hamowania przednim hamulcem podczas manewrów (gdy mam skręconą kierownicę)
Dla mnie najgorzej jest wyzbyć się nawyku hamowania przednim hamulcem podczas manewrów (gdy mam skręconą kierownicę)

- Marcin
- Rowerzysta
- Imię: Marcin
- Miejscowość: Katowice
- Numer GG: 9574511
Popatrzcie na to:DeFi pisze:Co powiecie na taki slalom
Co prawda wykonany na ZR7 ale chciałbym tak mijać pachołki jak gostek na filmie
Sposób na szybkie zawracanie
Takie szkolenie powinni mieć w polskiej Policji
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... okdTU#t=4s

- Ero-5
- Rowerzysta
- Imię: Eryk
- Miejscowość: Koszalin
- Plecak: Wolę bez
- Garnek: Czarny matowy nolan
- Telefon: 514094334
Ożesz ty! Nie wiem, czy motorynką bym się nie potknął...
- Miłosz
- Klubowicz
- Imię: Miłosz
- Miejscowość: Plewiska/Poznań
- Plecak: Monika
- Garnek: HJC
- Numer GG: 3369519
- Motocykl: Gsf 1200N K5
Przyszedł i czas na Bandita - po placu manewrowym jeździ się równie łatwo jak ERką, choć może trudno w to uwierzyć. Jedynie na dwójce bez sprzęgła ciężko ósemkę zrobić, bo zwyczajnie ma wyżej ustawione obroty i jedzie znacznie szybciej.