Już pojawiają się komentarze tj "odkladałem cały rok, miała być 900RR a tak będzie 250R"
Niestety nowe przepisy uderzą w przyszłych posiadaczy ER-5. Kat A2 obejmuje pojazdy o mocy do 35 kW (48 KM) oraz o stodunku mocy do masy wynoszącym 0.2737 HP/kg (W odniesieniu do ER-5, ma ona o 0,8 kW (1 KM) za dużo. Ustawa nie zabrania jednak dławienia motocykla, ale moc nie może być zredukowana o ponad połowę. Znaczy to że fazera nie da się zdławić do kat A2. Natomiast CBF600 już tak.
PS. Wie ktoś jak zdławić ER-5 o 1 KM
Oby Ewa w tym roku zdala w Szczecinie Dzisiaj konczy jazdy i idzie sie zapisac. Mam nadzieje, ze termin bedzie i ze zda za pierwszym razem, zeby sie wyrobila
Na szczęście na moto jest łatwiej zdać niż na auto (u mnie jest stała trasa, która wcale nie jest jakaś trudna bardzo) więc jestem pewien, że zda
A co do nowych przepisów to moim zdaniem jeśli mają uratować tym (nakazem nabrania doświadczenia) chociaż jedną osobę na 100 to warto aby weszły w życie! Lecz podejrzewam, że ustawodawcy chodzi tylko o nabicie kabzy WORDom