sakwy, kufry, plecaki?

Wszystko co związane z turystyką

Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto

Awatar użytkownika
Miłosz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Miłosz
Miejscowość: Plewiska/Poznań
Plecak: Monika
Garnek: HJC
Numer GG: 3369519
Motocykl: Gsf 1200N K5

Re: sakwy, kufry, plecaki?

Post autor: Miłosz »

czy ktoś z Was zna albo słyszał http://motocykl.net.pl/#/produkty/?kat=6&prod=4 ?
Sklep Motocyklowy Warszawa - moto NUMiK
Awatar użytkownika
Kamil_HP
Motocyklista
Imię: Kamil
Miejscowość: Aleksandrów Łódzki
Motocykl: Yamaha FZ8 Fazer

Post autor: Kamil_HP »

Widzę, że to sklep-producent z Łodzi! Jestem zaskoczony bo myślałem, że to miasto jest jakimś czarnym punktem pod względem sklepów dla motocyklistów. Niby jest kilka, ale mnie odstraszają cenami wyższymi niż katalogowe. Muszę odwiedzić ten sklep w najbliższym czasie. Po wizycie napiszę czy warto napewno u nich kupować. Z opisu i zdjęć widać, że całkiem zmyślnie zaprojektowany tankbag, choć pewnie nie ma usztywnianych ścianek skoro się w tak dużym zakresie rozkłada.
ER-5 '07 --> SV650S '07 --> FZ8 Fazer'11
piter3105
Motocyklista
Imię: Piotr
Miejscowość: Ciechanów/Wrocław
Plecak: Ania
Garnek: LS2
Motocykl: BMW R 1100 RT

Stelaż pod kufer

Post autor: piter3105 »

Witam!
Czy orientuje się ktoś jak zamontować stelaż pod kufer do Er 5 z 97 r.? Nabyłem właśnie taki http://allegro.pl/stelaz-pod-kufer-plyt ... 75682.html i cos mi nie pasuje, albo zamontować nie potrafię. Sprzedający zapewniał, że to jest do Er-ki sprzed liftu.
Awatar użytkownika
Miłosz
Klubowicz
Klubowicz

Piter ciężko tak powiedzieć ze zdjęcia.

Nie pasuje tzn. za wąskie te widełki?

Może ktoś ma taki i koledze zdjęcie poglądowe podeśle?

PS. Kamil napisz koniecznie jak dotrzesz do sklepu, z góry dzięki.
piter3105
Motocyklista

Nie wiadomo jak ma być zamontowana ta część łącząca. Raczej nie zda to egzaminu jak bym ją w ogóle usunął? W ogóle tutaj mocowanie jest na śrubach trzymających amortyzatory. Wiem, że po lifcie tak jest, a czy we wcześniejszych też? Fakt, że innych otworów do mocowania w ramie nie ma..
no sam nie wiem co robić/
Awatar użytkownika
Miłosz
Klubowicz
Klubowicz

spokojnie coś się zaradzi ;) tyle, że najłatwiej na żywo.

tu masz mapkę użytkowników forum http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 128418&z=6
dobrze byłoby zobaczyć na żywo jak inni to mają rozwiązane, bartezzzz jest z Twojej miejscowości pisz do ludzi na prv (wtedy dostają powiadomienie na maila), bo nie wszyscy maja czas śledzić forum.

powodzenia
Awatar użytkownika
Kamil_HP
Motocyklista

Tu masz na zdjęciu instrukcję montażu stelaża do wersji 98-00 http://www.motobagaz.pl/stelaz-givi-432 ... p-138.html

-- 29 Lis 2011, 18:39 --

Ostatnio trochę "siedziałem" w temacie stelaży i wydaje mi się ze zdjęć na aukcji, że to raczej do modelu po liftingu jest, bo ma poprzeczną podporę między ramionami, a w twoim chyba nie powinno być. Swoją drogą niezłą okazję wyczaiłeś
piter3105
Motocyklista

Dzięki wielkie za pomoc. Już rozwiązałem zagadkę montażu, aczkolwiek bez przeróbek się nie obędzie niestety. No ale dobre i to;) Swoją drogą ma ktoś kufer na sprzedaż, który pasowałby do tej płyty? Za rozsądne pieniądze oczywiście;)
Awatar użytkownika
mare36ks
Motocyklista
Imię: Marek
Miejscowość: Sulejówek
Numer GG: 6377445

Post autor: mare36ks »

o plyte sie nie martw, nawet jak kupisz jakis tani avine czy inny noname to masz tam plyte ktora sobie zamocujesz sam. w moim stelarzu nie bylo tego lacznika pomiedzy, ale moze da sie bez niego podczepic

a widzial ktos kiedys j akies oryginalne albo przerabiane stelarze pod kufer centralny i boczne?
Nie jestem zły, po prostu nie jestem dobry.
Awatar użytkownika
Kamil_HP
Motocyklista

Miłosz pisze:czy ktoś z Was zna albo słyszał http://motocykl.net.pl/#/produkty/?kat=6&prod=4 ?
Dziś odwiedziłem ten sklep i obejrzałem Tankbag. Rozłożony wygląda na naprawdę duży (strasznie wysoki po maksymalnym rozłożeniu), ale można go zmniejszyć. Co do jakości to mi się wydaję, że mój Oxford się lepiej prezentuje, choć nie ma tragedii i nic się nie popruło jak oglądałem ;) Usztywniona jest tylko ta mniejsza część od spodu, która służy jako oddzielny mały tankbag. Jeśli chodzi o pokrowiec przeciwdeszczowy to nie widziałem go i zapomniałem zapytać. W sklepie oglądałem też rękawice METRO - ceny super, w tańszych modelach tylko cieniutkie gąbkowe ochraniacze (słabo je widzą nawet przy ślizgu). Zainteresował mnie mocno perforowany model na lato - jednak te piankowe ochraniczunie. Przejrzałem cała ofertę i stwierdzam, że nie jest najgorsza. Ubrania naprawdę pomysłowo zaprojektowane z bajerkami :P , lepsze niż tania konkurencja. Polecam jednak zakupy na miejscu z przymierzaniem, bo sam kupiłem swojej Dorocie spodnie i okazało się, że mają wyjątkowo wyskoki stan i ciężko w nich siadać. Potem pojechaliśmy już razem wymienić np. na droższy model typowo damski i mimo tego, że były lepsze to sprawiały podobne wrażenie. Mi osobiście się te pierwsze osobiście bardzo podobały i bym nawet mógł takie kupić (choć jak przymierzałem to ten stan był faktycznie wysoki).
ODPOWIEDZ