sakwy, kufry, plecaki?
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
- Miłosz
- Klubowicz
- Imię: Miłosz
- Miejscowość: Plewiska/Poznań
- Plecak: Monika
- Garnek: HJC
- Numer GG: 3369519
- Motocykl: Gsf 1200N K5
Re: sakwy, kufry, plecaki?
Na zdjęciach wydają się ogromne, a na Twojej 900 filigranowe wręcz 

- mare36ks
- Motocyklista
- Imię: Marek
- Miejscowość: Sulejówek
- Numer GG: 6377445
Jezeli te wydawaly sie duze to co dopiero 2x wieksze oxfordy. Specjalnie szukalem czegos nie za duzego zeby nie poszerzalo zabardzo motoru-teraz i tak tyl nie jest szerszy niz kierownica. Mysle ze wejdzie do nich wystarcajaco duzo 
zanim kupilem zrobilem sobie z tektury pudelka o tych wymiarach zeby zobaczyc jak to sie prezentuje na motorze i ile wejdzie

zanim kupilem zrobilem sobie z tektury pudelka o tych wymiarach zeby zobaczyc jak to sie prezentuje na motorze i ile wejdzie

Nie jestem zły, po prostu nie jestem dobry.
-
- Motorowerzysta
- Imię: Arek
- Miejscowość: Stawiski
- Plecak: Iza
- Numer GG: 4873929
- Telefon: 505220679
Przecież zadaje konkretne
. A te sakwy po 12 litry to tak patrze, że jak i torbę na bak bym dokupił to na wypad kilku dniowy bym się zabrał i plecaczek miałby nie najgorzej
. Właśnie o takie konkrety mi Miłosz chodziło. A nie o takie, że "w firmie mi mówili", "słyszałem że będą dobre" tylko o takich jak pisałeś, że miałeś, sprawdziłeś. A tak apropos, czemu ten temat znalazł się w tym temacie?

- Miłosz
- Klubowicz
- Imię: Miłosz
- Miejscowość: Plewiska/Poznań
- Plecak: Monika
- Garnek: HJC
- Numer GG: 3369519
- Motocykl: Gsf 1200N K5
hehehe wiedziałem, ze zapytasz - temat rozszerzył się o torbę na bak, dlatego przerzuciłem w całość
-
- Motorowerzysta
Aha no okey niech będzie
. A do torby na bak to chodzi mi, żeby spakować kilka rzeczy, portfel, telefon, jakieś inne pierdoły no i jakieś lżejsze ciuszki, typu koszulka, spodenki. Nie musi być duża, ale dobrze żeby była taka, żebym np, paczuszkę średnicy 40 cm i wysokości max 6cm w nią załadował pod jakimś kontem chociaż? Coś takiego ktoś próbował w torbę wkładać?
. No i jeżeli ktoś ma torbę, co coś takiego w to weszło, to jakiś link, albo chociaż nazwa i cena jej no i oczywiście jak się spisuje przy prędkościach do 150km/h.

- Brok2000
- Motocyklista
- Imię: Krzysiek
- Miejscowość: ŁDZ
Co do tankbaga to ja mam tego z Lidla (gdzieś już był temat co do asortymentu z tego sklepu) i muszę powiedzieć, że po rozłożeniu jest całkiem pojemny, aż się zdziwiłem
!! co do mocowania to jest on na magnesy tylko (nie licząc linki doczepianej do kierownicy aby Ci się nie zsunął podczas gwałtownego przyspieszania), jest to jego zalewada bo szybko się montuje i demontuje ale całkowicie wypełniony potrafi, szczególnie podczas dużych bocznych wiatrów, przesuwać się. Jeszcze ani razu mi nie spadł i nie zanosi się aby miał kiedyś spaść, ale mało komfortowe uczucie jest gdy pod pewnym kątem ciągle przesuwa Ci się Twój bagaż. Wniosek z tego taki, że na dłuższe trasy lepiej zapakować się w tankbag z mocowaniem do motoru za pomocą pasków (oczywiście najlepiej jeśli masz i magnesy i paski wtedy na krótkie odległości nakładasz tylko na bak i magnesy Ci trzymają wszystko!) Co do reszty to na erce, przy moim wzroście 172cm, odpowiednio zamocowany, w pełni napchany (wysoki) absolutnie nie przeszkadzał w prowadzeniu i nie zasłaniał zegarów.

- mare36ks
- Motocyklista
Jeszcze zalezy jaki tankbag. Mam Naxa ktory może miec 2 wysokosci, w pierwszym stopniu jest ok, w drugim jest tak wysoki ze przeszkadza w kierowaniu a wlasciwie uniemozliwia jazde inna niz na wprost i zaslania prawie calkowicie zegary.
Tak wyglada w 1 wysokosci, w drugiej jest prawie 2x wyzszy
Tak wyglada w 1 wysokosci, w drugiej jest prawie 2x wyzszy

-
- Motorowerzysta
O właśnie, coś takiego planuje kupić
. Zamawiałeś go z jakiejś strony czy gdzieś w sklepie go znalazłeś?

- mare36ks
- Motocyklista
A dostalem od znajomego ktory "musial" odstawic moto 

-
- Motorowerzysta
to Ci się udało