Kask na pierwszy motor?
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto
- Kamyk
- Administrator
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
- Plecak: Ewa
- Garnek: Shoei XR-1000 / HJC
- Numer GG: 2697152
- Motocykl: Testowy
Re: Kask na pierwszy motor?
Moj plecak uzywa AGV K2 i bardzo sobie chwali.
Er5 -> SV 650 K3 -> ST xtz 750 '89 + ...
- Strzelson
- Motocyklista
- Imię: Michał
- Miejscowość: Warszawa - Wilanów
- Plecak: Ania :)
- Garnek: Caberg V2R
Ja mam Caberga V2R.
Cena 800zł. Za tą kasę mamy blendę p.słoneczną, antifog (powłoka na szybce) oraz osłonkę przeciw podwiewaniu brody ale najlepsza sprawa to 5 gwiazdek (max do zdobycia) w testach bezpieczeństwa w rankingu z 2008 roku.
Fajny system zapinania pod szyję który można ogarnąć nawet w grubych zimowych rękawiczkach.
Cena 800zł. Za tą kasę mamy blendę p.słoneczną, antifog (powłoka na szybce) oraz osłonkę przeciw podwiewaniu brody ale najlepsza sprawa to 5 gwiazdek (max do zdobycia) w testach bezpieczeństwa w rankingu z 2008 roku.
Fajny system zapinania pod szyję który można ogarnąć nawet w grubych zimowych rękawiczkach.
- hagar
- Motorowerzysta
- Imię: Marcin
- Miejscowość: Łódź
- Plecak: Kwiatek
- Garnek: HJC IS-16 Pike MC1
Ja i mój plecaczek jeździmy w AGV K3 - jak na swoją cenę (350 PLN, kupiony w Łodzi) to całkiem fajny sprzęt. Przyczepić mogę się tylko do 2 rzeczy:
1. jest głośny (opinia znajomego jeżdżącego w lepszych kaskach), chociaż po jeździe w Cabergu i tak wydaje mi się, że jest cichy
2. jak jest wilgotno (deszcz/jesień) to mimo fajnej wentylacji dość mocno paruje, w mieście przy małych prędkościach musiałem jeździć z lekko uchyloną szybką.
Jak na start i brak kasy to chyba fajny kask, ale nie ma szału - mimo, że to AGV, model K3 to chińczyk (pod podpinką jest wielki napis "Made in China"
) i mam nadzieję, że szybko odłożę na coś fajniejszego.
1. jest głośny (opinia znajomego jeżdżącego w lepszych kaskach), chociaż po jeździe w Cabergu i tak wydaje mi się, że jest cichy

2. jak jest wilgotno (deszcz/jesień) to mimo fajnej wentylacji dość mocno paruje, w mieście przy małych prędkościach musiałem jeździć z lekko uchyloną szybką.
Jak na start i brak kasy to chyba fajny kask, ale nie ma szału - mimo, że to AGV, model K3 to chińczyk (pod podpinką jest wielki napis "Made in China"

Kawasaki ER5 -> Honda VFR RC36
-
- Motocyklista
- Miejscowość: Staszów/Kraków
- Plecak: Madzia;-)
- Garnek: UVEX HELIX RS 750
Widziałem reklamę w inter motors, jest przecena tych kasków;-)
a ja zakupiłem ostatnio mojej połówce kask SP2 ROAD UNIT 2011 mało znana marka ale zaskakująco dobra jakość wykonania jak za cenę 320 zł( allegro) , kask ma wypinane wnętrze,szybę z antifogiem,bardzo dobry system wentylacji, jest lakierowany, myślę że za te pieniądze warto.Sam jeżdżę w Nitro i choć cena podobna to jakość kasku Nuvo o wiele lepsza. W testach Sharp kask otrzymał 4/5 gwiazdek więc wynik jeśli chodzi o bezpieczeństwo dobry. Przy zakupie wskazane mierzenie bo dość ciasno się zakłada.Jeśli ktoś szuka niedrogiego ale solidnego kasku to polecam.
http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Ma ... 2x2boqfh15
http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Ma ... 2x2boqfh15
prawdziwy mężczyzna nie je miodu,prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
- shuttlecock
- Rowerzysta
Witam,
czy ktoś z was może podzielić się opinią na temat kasku shark s500 air hellbell?
czy ktoś z was może podzielić się opinią na temat kasku shark s500 air hellbell?
- shuttlecock
- Rowerzysta
cóż, jednak nie shark a szczękowiec Airoh Mathisse RS X Sport stał się moim wyborem; ma wszystko czego chciałem, gdy nawinę w nim pierwsze kilometry napewno podzielę się wrażeniami;)
- OloK
- Motocyklista
- Imię: Aleksander
- Miejscowość: Złotoryja
- Plecak: Brak :)
- Garnek: AGV K-3
- Numer GG: 7525884
- Kontakt:
Z tego co pamietam jak mierzylem rozne kaski szczegowe to strasznie twarde wnetrze mial airoh (mierzylem kilka ich modeli), jezeli tobie odpowiada to OK
ale neistety dla mnie airohy byly za twarde 

Komar 2350 -> Piaggio Zip -> Suzukia Katana -> Kawasaki ER-5 -> ....
Galeria
Galeria
Ja wczoraj kupiłem sobie shoeia raid II. Warto się nim teraz zainteresować bo wchodzi nowy model i można za fajne pieniądze wyrwać kask wysokiej klasy i z 5-cio letnią gwarancją.
-
- Rowerzysta
- Miejscowość: Leżajsk
- Numer GG: 4646429
ja polecam Shark S900 bardzo fajny i wypasiony kask posiada blende przeciw słoneczną powłokę na szybce zeby nie parował bardzo sobie go chwale. Cena jest wysoka no ale już tak jest za markę i jakość trzeba zapłacić
tańszym rozwiązaniem jest agv i też w miarę fajne są kaski ale to już niższa półka (jest różnica)
Jednym słowem opłaci sie wydać więcej sianka w końcu kask chroni głowę
tańszym rozwiązaniem jest agv i też w miarę fajne są kaski ale to już niższa półka (jest różnica)
Jednym słowem opłaci sie wydać więcej sianka w końcu kask chroni głowę